Τα Έβαλε Με Τους Μάνατζερ

PDF Print E-mail
Friday, 30 December 2011 06:05 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

«Γιατί οι σύλλογοι θα πρέπει να καταβάλουν χρηματικά ποσά στους μάνατζερ των ποδοσφαιριστών;» είναι η απορία του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος κάνει έκκληση στην UEFA να αλλάξει το σχετικό κανονισμό για τους εκπροσώπους των παικτών.

«Πάντα αναρωτιόμουν όταν ένας μάνατζερ που εκπροσωπεί έναν παίκτη κι έρχεται να διαπραγματευτεί το συμβόλαιό του μαζί μας, γιατί ο σύλλογος να είναι αυτός που καταβάλλει το ποσοστό της δικής του αποζημίωσης για την επίτευξη της συμφωνίας;» είπε χαρακτηριστικά ο Ροσέλ σε συνέδριο ποδοσφαίρου στο Ντουμπάι.
«Όταν αυτός έρχεται να υπερασπιστεί την άλλη πλευρά και θέλει να αποκομίσει το μέγιστο κέρδος για τον πελάτη του, στο τέλος εσύ θα πρέπει να πληρώσεις την αποζημίωση του ατζέντη.

Δεν είναι σωστό αυτό. Είναι κάτι που θέλω να ζητήσω από την UEFA, να αλλάξει αυτό τον κανονισμό», συμπλήρωσε.

Οι μεταγραφές σήμερα σημαίνουν μεγάλες «business» και τα κέρδη των μάνατζερ υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Το σύστημα αυτό έχει ξεσηκώσει αρκετούς συλλόγους κι έχουν γίνει έντονες κριτικές για τη λειτουργία.
Το Σεπτέμβριο η FIFA ανακοίνωσε ότι ελπίζει να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις και να τεθεί ένα ανώτατο όριο στο ποσό το οποίο οι μάνατζερ των παικτών θα μπορούν να κερδίζουν από τις μεταγραφές.

Και ενώ ο κανονισμός των μάνατζερ στο ποδόσφαιρο, τελεί υπό την εποπτεία της FIFA, ο Τζιάνι Ινφαντίνο, γενικός γραμματέας της UEFA, δήλωσε ότι βρίσκει πολύ συμπαθή τη θέση του Ροσέλ.

sportgate.gr

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top