Φάκελος: «Παιδικές μεταγραφές»

PDF Print E-mail
Sunday, 15 January 2012 04:57 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Οι μεταγραφές μικρών παιδιών και ο ''χορός εκατομυρίων'' για την απόκτηση ενός ανήλικου ταλέντου απο τις ομάδες,έχουν ανοίξει μεγάλη συζήτηση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Αυτές τις ημέρες το «φαινόμενο» πήρε μεγάλες διαστάσεις στην Γερμανία. Πρώτα η Χόφενχαϊμ αγόρασε τον 13χρονο Νίκο Φράνκε απο την Τένις Μπορούσια Βερολίνου, και πριν λίγες μέρες η Βόλφσμπουργκ απέκτησε τον 13χρονο Αλεξάντερ Λάουκαρτ από την Σαντ Πάουλι…

Ο θόρυβος ήταν αρκετά μεγάλος. Επίσημα δεν αναφερονται ποσά. Πριν έναν χρόνο η Χόφενχαϊμ πήρε τον τότε 14χρονο Λούκα Βαλντσμπιντ, δίνοντας στην Φρανκφούρτη ένα εκατομμύριο ευρώ!

Οι ποδοσφαιριστές επιτρέπεται να πάρουν λεφτά από τα 15 τους (250 ευρώ το μήνα). Αργότερα περισσότερα. Μερικές φορές πολύ περισσότερα!

«Δεν ξέρω γιατί έχει γίνει τόσο χαμός. Αυτό είναι σε όλο τον κόσμο φυσιολογικό», λέει ο Φέλιξ Μάγκατ της Βόλφσμπουρκ υποστηρίζοντας την επιλογή του.

Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να αποκτούμε 13χρονους που ζουν 600 χιλιόμετρα μακριά», λέει αντίθετα ο μάνατζερ της Στουτγκάρδης Φρέντι Μπόμιτς.

Παλαιότερα υπήρχε μία συμφωνία «κυρίων» ανάμεσα στους συλλόγους να μην αρπάζουν μεταξύ τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και μπαίνουν σε διαδικασία παζαριών. Αυτό θέλουμε να συμβεί ξανά», δήλωσε ο Χόλγκερ Χιερόνι γενικός διευθυντής του γερμανικής λίγκ.

Οι γονείς σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια έχουν ανησυχίες αλλά προσπαθούν να είναι σίγουροι ότι εκεί που θα ζει πλέον το παιδί τους θα έχει τα πάντα και την κατάλληλη φροντίδα.

Το παράδεγιμα του Μέσι που από την Αργεντινή μεταγράφηκε όντας ανήλικος στην Μπαρτσελόνα συνέχεια προβάλεται ως υπεράσπιση των παιδικών μεταγραφών. Κι όμως κανονικά απαγορεύονται τέτοιες μεταγραφές.

Στους κανονισμούς της FIFA αναφέρεται: «Ένας παίκτης επιτρέπεται να πάρει διεθνής μεταγραφή μόνο όταν είναι το λιγότερο 18 ετών. Κι όμως οι κορυφαίαοι σύλλογοι δεν ακολουθούν αυτήν την παράγραφο και εξασφαλίζουν τις υπηρεσίες των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών απ΄όλο τον κόσμο.

Σημαντικό ρόλο παίζουν σε ολο αυτό φυσικά οι μάνατζερ. Πολλοί έχουν συμβόλαια που «σκλαβώνουν» πραγματικά έναν ανήλικο παίκτη.
Για παράδειγμα οι γονείς ενός ανήλικου της Βοϊβοντίνα το «φυσανε και δεν κρυώνει» που αντί για αυτούς ένας μάνατζερ έχει τα δικαιώματα του παιδιού τους.

Πλέον δεν μπορούν να υπογράψουν το επαγγελματικό
συμβόλαιο του παιδιού χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ατζέντη ο οποίος θα πάρει το 8 τοις εκατό από το μισθό του παίκτη μέχρι το τέλος του συμβολαίου του.

Πολλές φορές ταλέντα από την Αφρική έρχονται στην Ευρώπη με την υπόσχεση για μία καλύτερη ζωή.

Υπήρξαν μάναντζερ που έφεραν τα παιδιά από την Αφρική για να τους δοκιμάσουν ομάδες και όταν κάποιο από αυτά δεν «έπιανε», δεν του δίναν καν εισιτήριο για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Το Νοέμβριο η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Ιάπωνα Τακεφούσα Κούμπ ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε τον Τσάρλι Τζάκσον ηλικίας μόλις πέντε ετών! Λέγετε ότι οι γονείς του μπόμπιρα που είναι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι πήραν ένα πολύ μεγάλο ποσό για να συμφωνήσουν για την μεταγραφή του παιδιού τους

Τα λεφτά σίγουρα «ζαλίζουν» αλλά και τα «όνειρα» εύκολα γίνονται εφιάλτες…

Η ευαισθησία και η υπεράσπιση των παιδιών σίγουρα πρέπει να είναι ιδιαίτερη…

transfernews.gr

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Τελευταία Νέα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 01.15.2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ-Ο.Σ.Φ.Π 0-3 (Κ17)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ-Ο.Σ.Φ.Π 0-3 (Κ17)

Κεντρικά Νέα 01.15.2012

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3 (Κ17)
ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3 (Κ17)

Κεντρικά Νέα 01.15.2012

Στο μυαλό ενός ποδοσφαιριστή!
Στο μυαλό ενός ποδοσφαιριστή!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 01.15.2012

Στο μυαλό ενός ποδοσφαιριστή!
Στο μυαλό ενός ποδοσφαιριστή!

Νέα από όλο τον κοσμο 01.15.2012

Στο μυαλό ενός ποδοσφαιριστή!
Στο μυαλό ενός ποδοσφαιριστή!
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top