Βόκολος: Δεν είναι ουρανοκατέβατοι

PDF Print E-mail
Friday, 09 December 2011 11:23 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Ο συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στην Εθνίκή Λεωνίδας Βοκολος μίλησε σε αθλητική εφημερίδα για την νέα φουρνιά ποδοσφαιριστών που πέρασαν απο τις μικρές Εθνικές ομάδες και που τώρα ανοίγουν σιγά-σιγά τα φτερά τους.

"Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ομοσπονδία και μίλησα με τον πρόεδρο, κ. Πιλάβιο, το πρώτο πράγμα που μου είπε και τον ενδιέφερε πολύ είναι ότι χρειάζεται αξιοπιστία και αξιοκρατία στο κομμάτι των Εθνικών ομάδων. Αυτές οι λέξεις ταιριάζουν στη φιλοσοφία μου. Και, ευκαιρίας δοθείσης, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο όσο και τους Τάκη Φύσσα, Φερνάντο Σάντος, για την ευκαιρία που μου έδωσαν να προσφέρω στις Εθνικές ομάδες", είπε στην εφημερίδα Sportday και συμπλήρωσε:

"Αυτά τα παιδιά δεν είναι ουρανοκατέβατα. Σαφώς και έπαιξε ρόλο στην ανάδειξή τους η δουλειά που γίνεται στην Ομοσπονδία και στις Εθνικές ομάδες. Νομίζω ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι ομάδες, επιτέλους, θα δώσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά".

Αναλυτικά τα όσα είπε για τους νεαρούς που έχουν ξεχωρίσει:
Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός)
"Εχει μια αυτοπεποίθηση και έναν τσαμπουκά που σε τέτοιες ηλικίες σπανίζουν. Τα προσόντα του είναι σπουδαία. Προέρχεται από αξιόλογη σχολή τερματοφυλάκων, αλλά ποτέ δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο να πει "τώρα έγινα μεγάλος". Πρέπει να είναι προσγειωμένος και να δουλεύει".

Χάρης Μαυρίας (Παναθηναϊκός)
"Σοβαρός, πειθαρχημένος, με καλά προσόντα. Εχει μια ταχύτητα απίστευτη. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο προσόν του. Σε κάποια κομμάτια χρειάζεται δουλειά, όπως για παράδειγμα αυτό της τελικής προσπάθειας. Πιστεύω όμως ότι θα βελτιωθεί πολύ γιατί προσπαθεί".

Σπύρος Φουρλάνος (Παναθηναϊκός)
"Εχει πολλή ποιότητα στο παιχνίδι του, αλλά και κάποιες ελλείψεις σε συγκεκριμένα στοιχεία στον τομέα της ταχυδύναμης, στο γρήγορο ξεκίνημα αλλά και στην επιθετικότητα του παιχνιδιού του. Ωστόσο είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Α, είναι και εξαιρετικός μαθητής".

Γιάννης Ποτουρίδης (Ολυμπιακός)
"Ηταν αρχηγός στην Εθνική Νέων. Ενα παιδί με σοβαρότητα, καλά στοιχεία, αλλά και ελλείψεις τις οποίες ξέρει και ο ίδιος. Παίζει σε δύο θέσεις, ως στόπερ και ως αριστερό μπακ. Του έχω πει ποια στοιχεία θεωρώ ότι πρέπει να βελτιώσει. Το κακό είναι ότι φέτος δεν παίζει πολύ στον Ολυμπιακό".

Κώστας Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ)
"Εξαρχής ήταν από τα παιδιά στα οποία πίστευα πολύ. Μου άρεσε πολύ ως αριστερός μπακ. Εχει ποιότητα, μπορεί να ανέβει επιθετικά και να βγάλει πράγματα μπροστά. Είναι καλός αμυντικός, έχει πειθαρχία, απλώς θα πρέπει να αποκτήσει ακόμα περισσότερη σοβαρότητα στο παιχνίδι του".

Κώστας Φουρτούνης (Καϊζερσλάουτερν)
"Είναι σπάνιο ταλέντο. Ο τρόπος σκέψης με τον οποίο λειτουργεί όταν η ομάδα του επιτίθεται φανερώνει του λόγου το αληθές, χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει ότι δεν έχει και μειονεκτήματα στο παιχνίδι του: θα πρέπει να βελτιωθεί στο ανασταλτικό κομμάτι".

Απόστολος Βέλλιος (Έβερτον)
"Με το που πήγα στην Εθνική Νέων τον έπιασα και του μίλησα γιατί πραγματικά πίστευα ότι μέχρι τότε δεν είχε βγάλει μέσα στο γήπεδο αυτό που μπορούσε. Και όντως έκατσε και δούλεψε πολύ τη χρονιά εκείνη. Ολα αυτά επιβεβαιώνονται από τη μεταγραφή του στην Αγγλία".

Γιάννης Γιαννιωτας (Άρης)
"Τον είχα στο ξεκίνημά μου στην Εθνική Παίδων. Η φυσική του θέση είναι ακραίος χαφ ή, αν θέλετε, ακραίος επιθετικός. Χρειάζεται δουλειά όταν έχει την μπάλα στα πόδια του. Είναι γρήγορος, τον βοηθάει το σώμα του, του ταιριάζει να παίζει στην πλάγια γραμμή".

Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος)
"Από τότε που πήγε στον Πανιώνιο, βελτιώθηκε πολύ. Παίζει καλά τόσο στα αριστερά όσο και στον άξονα. Είναι καλός στην υποδοχή της μπάλας και μπορεί να παίξει και με πλάτη. Μπορεί όμως και να συγκλίνει, γι' αυτό τον βάζαμε αριστερά για να μπαίνει προς τα μέσα με το ανάποδο πόδι".

Γιώργος Κατίδης (Άρης)
"Αγωνίζεται στο κέντρο. Και ως "οκτάρι" και ως "εξάρι". Στην πραγματικότητα μπορεί να παίξει παντού. Σε στιγμές ανάγκης μπορείς να τον βάλεις ακόμα και ακραίο μπακ ή ακραίο επιθετικό και να αποδώσει. Εχει βελτιωθεί με την μπάλα στα πόδια. Είναι... σκυλί ανήμερο. Δεν σταματάει να τρέχει".

Παναγιώτης Μπάλας (Ατρόμητος)
"Στη δεύτερη χρονιά του είχε ήδη βελτιωθεί πάρα πολύ. Μιλούσα και με τον Δώνη που τον πιστεύει πολύ. Είναι αμυντικό χαφ, κυρίως "εξάρι". Μπορεί υπό συνθήκες να παίξει και "οκτάρι", αλλά νομίζω ότι η φυσική του θέση είναι "εξάρι". Είναι παίκτης με πολλά προσόντα".



 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top