Πόλο -η Εθνική εφήβων πάει για τελικό

PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2011 14:23 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Κόντρα στην Ιταλία για μια θέση στον τελικό οι έφηβοι του πόλο

Η εθνική ομάδα πόλο των εφήβων προκρίθηκε στους ημιτελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται στη Ριέκα (Κροατία), νικώντας χθες τη Ρουμανία με 9-8 στην παράταση (οκτάλεπτα: 2-1, 1-2, 3-1, 1-3, παράταση 2-1).

Η δυσκολία της νίκης προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι στην Α΄ φάση των τελικών η Ελλάς είχε συντρίψει τη Ρουμανία με 13-3. Η ελληνική αποστολή έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Αύριο η Εθνική μας θ’ αντιμετωπίσει την Ιταλία, η οποία επεβλήθη της Ουγγαρίας με 9-7. Ο άλλος ημιτελικός είναι Κροατία - Ισπανία.

 

Αντίθετα, η εκπληκτική πορεία της εθνικής ομάδας νέων γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Τεργέστη (Ιταλία), σταμάτησε στους προημιτελικούς. Η Αυστραλία τη νίκησε με 10-5 (1-1, 5-1, 1-2, 3-1). Ομως, η πορεία της ομάδας κρίνεται εντυπωσιακή, διότι, ουσιαστικά, είναι το συγκρότημα των νεανίδων που αναδείχθηκε πρώτο στην Ευρώπη, με την προσθήκη δύο μεγαλύτερων παικτριών. Είναι, δηλαδή, μια ομάδα με πολίστριες 14-17 ετών, η οποία αγωνίζεται στην κατηγορία των 20 ετών.

Τα τέρματα χθες σημείωσαν οι Ι. Χαραλαμπίδη 2, Κότσια 2 και Ζάντου. Σήμερα η Εθνική μας θα παίξει για τις θέσεις 5η-8η με την Ολλανδία. Αν νικήσει, αύριο θα διεκδικήσει την 5η θέση, ειδάλλως θα παίξει για την 7η.

Η Ελλάς στην Α΄ φάση, μέσα σε λίγες ώρες, νίκησε με το ίδιο σκορ (9-7) την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Είχε παίξει νύχτα με την Ιταλία (ο αγώνας είχε τελειώσει στις 21.30) και στις 11 το επόμενο πρωί αντιμετώπισε τις ΗΠΑ, που είχαν αγωνισθεί επτά ώρες νωρίτερα από την Ελλάδα

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top