Γιώργος Κυριαζής: Εχουμε βάλει υψηλούς στόχους

PDF Print E-mail
Thursday, 13 October 2011 02:52 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Συνέντευξη στον ΑΡΗΣ FM παραχώρησε ο προπονητής Παίδων στο μπάσκετ και βοηθός προπονητή στο τμήμα των Εφήβων, Γιώργος Κυριαζής, αναλύοντας τους στόχους των τμημάτων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει με τα παιδιά.

Σχετικά με το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για τους Έφηβους κόντρα στα Αστέρια, στο οποίο ο ΑΡΗΣ επικράτησε εύκολα(74-59), είχε να πει:

«Το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς είναι πάντοτε δύσκολο. Βέβαια, δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο κάναμε ‘’ κοιλιά’’, με αποτέλεσμα να μειώσουν τη διαφορά οι αντίπαλοί μας. Φέτος, νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτά τα παιδιά, που με την πάροδο του καιρού θα γίνονται όλο και καλύτερα, καθώς θα δένει η ομάδα. Στους Έφηβους προστέθηκαν και κάποια παιδιά από την περσινή ομάδα των Παίδων, επομένως, όταν η χημεία μεταξύ των παιδιών βρεθεί ολοκληρωτικά, θεωρώ ότι θα δούμε σπουδαία πράγματα. Στόχος μας είναι πάνω απ’ όλα, να μεταπηδούν παιδιά στις μεγαλύτερες ομάδες χρόνο με το χρόνο, έτσι ώστε να περάσουν κάποια στιγμή και στην πρώτη ομάδα. Από εκεί και πέρα, θέλουμε, βέβαια, το Πρωτάθλημα για ακόμη μία φορά» και συνέχισε αναφορικά με τον όμιλο που μεταξύ άλλων βρίσκονται ΠΑΟΚ και Μαντουλίδης:

«Ο όμιλος φέτος περιλαμβάνει θεωρητικά τις πιο δυνατές ομάδες και στη συνέχεια θα διασταυρωθεί ο 1ος με τον 8ο, ο 2ος με τον 7ο και ούτε κάθε εξής. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (15-16/10) παίζουμε με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας. Με τον κ. Δημητρίου, που είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής, δουλεύουμε με αυτά τα παιδιά, πάντα προς το όφελός τους, με δεδομένο ότι βρίσκονται και σε μία ευαίσθητη ηλικία και πρέπει να στεκόμαστε δίπλα τους όχι μόνο σαν προπονητές, αλλά σα φίλοι, δάσκαλοι».

Όσο για την ομάδα επίλεκτων, ο Γιώργος Κυριαζής είχε να πει:

«Οι επίλεκτοι ξεκίνησαν κι αυτοί την προετοιμασία τους. Πρόκειται για παίκτες, τους οποίους προπονούμε με στόχο τη βελτίωσή τους σε ατομικό επίπεδο, χωρίς να έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Θέλουμε να βελτιώνουμε την αδυναμία του καθενός».

Για τους Παίδες που κάνουν σήμερα (09/10, 14:00) την πρεμιέρα τους στο Πρωτάθλημα κόντρα στα Αστέρια, τόνισε:

«Πολλά από αυτά τα παιδιά είναι γεννημένα στην τελευταία χρονιά της γενιάς των Παίδων, επομένως είναι μικρότερα από κάποια άλλα και αυτό παίζει ρόλο, όταν μιλάμε για τέτοιες ηλικίες. Χρειάζεται προσοχή στο σημερινό παιχνίδι, γιατί τα Αστέρια, έχουν παράδοση σε αυτά τα τμήματα. Στόχος μας φέτος είναι ο τίτλος του Πρωταθλητή στη Θεσσαλονίκη και από εκεί και πέρα, η είσοδός μας στο Final 4.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτά τα παιδιά καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια, αφού οι προπονήσεις φέτος θα γίνονται αμέσως μετά από το σχολείο τους. Προπονούνται σκληρά και κουράζονται πολύ. Χρειάζεται επίσης προσοχή-γιατί μιλάμε για μικρά παιδιά- στο να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα. Ωστόσο, στον Σύλλογο που βρίσκονται, στον ΑΡΗ, μόνο σκληρά μπορούν να δουλεύουν και το ξέρουν. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά, σε έναν Σύλλογο που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα και αυτό πρέπει όλοι να το δεχτούν, όσο κι αν δεν αρέσει. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, οι ακαδημίες μας είναι πολυπληθείς και μάλιστα, υπάρχουν γονείς που ακόμη γράφουν τα παιδιά τους».

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top