Aγγλία-Αλλαγές στις ακαδημίες...

PDF Print E-mail
Thursday, 20 October 2011 19:41 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Ριζικά αλλάζει το αγγλικό ποδόσφαιρο, μετά τις αποφάσεις που πήραν οι 72 ομάδες που συμμετέχουν σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες του. Τέσσερις, πλέον, οι βαθμίδες στις ακαδημίες των συλλόγων, με τους διαχωρισμούς να είναι προς όφελος των «μικρών», όπως τονίζεται από την πλευρά της Football League.

Οι εκπρόσωποι των 72 ομάδων συναντήθηκαν στο Γουόλσολ, την Πέμπτη, και ψήφισαν υπέρ του Elite Player Performance Plan. Αξίζει να τονιστεί ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, αφού υπέρ τάχθηκαν 46 σύλλογοι, κατά 22, ενώ 4 ομάδες δεν έδωσαν το «παρών».

Σύμφωνα με το Elite Player Performance Plan, καταργείται το μέχρι σήμερα ισχύον σύστημα ακαδημιών και υιοθετείται ένα νέο, το οποίο κατηγοριοποιείται σε τέσσερα επίπεδα.

Η πρώτη κατηγορία, η οποία είναι και η ανώτερη, απαιτεί 2,5 εκατ. λίρες επενδύσεων από το σύλλογο και θα απασχολεί 18 υπαλλήλους, από προπονητές, μέχρι διοικητικά στελέχη. Μάλιστα, υπάρχει ειδική ρύθμιση για την ύπαρξη οικημάτων(ξενώνων), αλλά και συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Πλέον, καταργείται η απαγόρευση που ήθελε δύο ομάδες να μην μπορούν να έρθουν σε συμφωνία στο ποσό μεταγραφής για έναν ποδοσφαιριστή που είναι κάτω των 17 ετών και θεσμοθετείται ένα σταθερό ποσό αποζημίωσης.  Αυτό θα ποικίλει ανάλογα με την ηλικία του ποδοσφαιριστή. Εάν αυτός είναι μεταξύ 9-11 ετών, ο σύλλογός του θα λάβει 3.000 λίρες, ενώ για τις ηλικίες 12-16 το ποσό θα είναι ανάλογο με την αξιολόγηση των ακαδημιών του συλλόγου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ποσό αυτό θα κυμαίνεται μεταξύ των 12.500-40.000 λιρών. Όλα αυτά ανεβάζουν το κόστος της μεταγραφής για έναν παίκτη κάτω των 17 ετών στις 100.000 λίρες.

Αξίζει να τονιστεί ότι αίρεται και η απαγόρευση που ήθελε τις ομάδες να αποκτούν μόνο γηγενείς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κατοικούν σε κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις του συλλόγου και έτσι η κάθε ομάδα μπορεί να κάνει δικό της οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή επιθυμεί, από οποιαδήποτε περιοχή της Αγγλίας. Αντίθετα, οι σύλλογοι που έχουν επίπεδο ακαδημιών τρίτης και τέταρτης κατηγορίας δεν μπορούν να αποκτήσουν παίκτες κάτω των 12 ετών.

england365.gr

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Τελευταία Νέα

Νέα από όλο τον κοσμο 01.02.2012

o Nειμάρ ερμηνεύει το
o Nειμάρ ερμηνεύει το "Ai se eu te pego''(Video)

ΜΕΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 01.02.2012

Μικτή Παίδων ΕΠΣΑΝΑ (Οι παίκτες που κλήθηκαν)
Μικτή Παίδων ΕΠΣΑΝΑ (Οι παίκτες που κλήθηκαν)

Κεντρικά Νέα 01.01.2012

Το ίνδαλμα του Μέσι (video)
Το ίνδαλμα του Μέσι (video)

Νέα από όλο τον κοσμο 01.01.2012

Το ίνδαλμα του Μέσι (video)
Το ίνδαλμα του Μέσι (video)

Κεντρικά Νέα 01.01.2012

Το τρόπαιο στην Ακαδημία Παθιακάκη
Το τρόπαιο στην Ακαδημία Παθιακάκη
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top