Μεγάλο βάρος στις ακαδημίες...

PDF Print E-mail
Tuesday, 08 November 2011 22:17 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΡΗΣΣΕΣ

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των Κρησσών βρίσκεται στην ελίτ του αθλήματος, με τη συμμετοχή της πρώτης ομάδας στην Α’ εθνική κατηγορία. Το ρεθυμνιώτικο σωματείο, όμως, δεν επαναπαύεται σε αυτήν την επιτυχία και δουλεύει καθημερινά και μεθοδικά στο νευραλγικό κομμάτι των ακαδημιών.

Μία ομάδα της επαρχίας για να μπορέσει να έχει σταθερή παρουσία στις εθνικές κατηγορίες, πρέπει να στραφεί και στην «παραγωγή» παικτριών μέσα από τα φυτώρια. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι Κρήσσες, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ανίχνευση ταλέντων, τα οποία και προσπαθούν στη συνέχεια να βελτιώσουν με τη συστηματική δουλειά.

Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, μέσα στον οποίο έχουν διεξαχθεί αρκετές ημερίδες γυναικείου ποδοσφαίρου, οι οποίες και είναι άκρως επιτυχημένες.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, το γήπεδο της Σοχώρας βρέθηκε στο επίκεντρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, με τις Κρήσσες ν’ «αγκαλιάζουν» τις επίδοξες πρωταθλήτριες του μέλλοντος.

Περίπου 50 κορίτσια βρέθηκαν δίπλα στον υπεύθυνο των ακαδημιών του συλλόγου Μιχάλη Μάγκο, στον προπονητή της γυναικείας ομάδας Παναγιώτη Αντωνιάδη και σε αρκετές παίκτριες από την πρώτη ομάδα. Δέχθηκαν χρήσιμες συμβουλές και στη συνέχεια επιδόθηκαν σε μίνι διπλά παιχνίδια, με τις νικήτριες ομάδες να σηκώνουν τα αντίστοιχα κύπελλα.


Μιχάλης Μάγκος: «Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων»

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του συλλόγου, Μιχάλη Μάγκος, στάθηκε στη συστηματική δουλειά που γίνεται στα φυτώρια, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει την έμπρακτη στήριξη του κόσμου, ο οποίος πρέπει να σταθεί κοντά στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Είστε ευχαριστημένος από τη συμμετοχή των κοριτσιών στην ημερίδα που διοργανώσατε;

«Στην ημερίδα του γυναικείου ποδοσφαίρου είχαμε συμμετοχή 50 κοριτσιών από 3 Δημοτικά σχολεία και 4 Γυμνάσια. Το εγχείρημα αυτό στέφθηκε και πάλι από επιτυχία, καθώς μπορέσαμε και βρήκαμε αρκετά ταλέντα.

Είναι τιμητικό για το Ρέθυμνο που έχει καταφέρει να έχει μία γυναικεία ομάδα στην Α’ εθνική κατηγορία. Το γυναικείο ποδόσφαιρο αξίζει να βρίσκεται στην καρδιά του Ρεθυμνιώτη, καθώς είναι τιμητικό να υπάρχει ένας σύλλογος ανάμεσα στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων, καθώς υπάρχει όρεξη και διάθεση για μεγάλα πράγματα. Το Συμβούλιο της ομάδας δουλεύει καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως μικρά κορίτσια έρχονται κοντά στο ποδόσφαιρο, που για τους περισσότερους είναι ένα ανδροκρατούμενο άθλημα;

«Την περασμένη χρονιά, η ΕΠΣΡ είχε προσκαλέσει στην πόλη μας τη Λίβερπουλ και γενικότερα είχαμε την τύχη να μάθουμε διάφορα πράγματα για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι Άγγλοι τεχνικοί μας τόνισαν πως δίνουν μεγάλη προσοχή και βαρύτητα στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Η γυναίκα δεν υστερεί σε τίποτα από τον άντρα. Ο άνδρας παίζει ένα δυνατό και συνάμα τεχνικό ποδόσφαιρο. Η γυναίκα δεν έχει την ίδια δύναμη, αλλά η τεχνική είναι εξίσου η ίδια.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο, ειδικά στο Ρέθυμνο, αξίζει να το υποστηρίξουμε γιατί διαφημίζει την πόλη με τη συμμετοχή των Κρησσών στο πρωτάθλημα της Α’ εθνικής. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και ομάδες από μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και με μεγάλο μπάτζετ. Τα δικά μας κορίτσια καταβάλουν πολύ μεγάλες προσπάθειες και αξίζουν τη στήριξη όλων. Έχουν την τύχη να τις καθοδηγεί ένας εξαιρετικός προπονητής, ο Παναγιώτης Ανωνιάδης».

Βάσει της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες, πιστεύετε πως στο μέλλον θα μπορέσουν αυτά τα κορίτσια ν’ αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα;

«Αυτός είναι ο στόχος και δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτόν. Ο Αντωνιάδης έχει ήδη ξεχωρίσει ένα κορίτσι από τα φυτώρια, τα οποία ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο. Συγκεκριμένα η Άννα Αγριμάκη, η οποία είναι μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου, θ’ αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα. Επίσης, ο προπονητής της γυναικείας ομάδας έχει δρομολογήσει και την ένταξη ακόμα 3 νεαρών κοριτσιών, τα οποία θα ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα από τη νέα χρονιά».

rethnea.gr

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top