Η Ανζί δημιουργεί Ακαδημία ποδοσφαίρου,ένα πρότζεκτ αξίας 17 εκατ. ευρώ..

PDF Print E-mail
Tuesday, 25 October 2011 23:16 | Συντάχθηκε απο τον/την giorgos   

Σε μία μεγάλη επένδυση για το μέλλον προχώρησε η ομάδα της Ανζί,ανακοίνωσε επίσημα πως θα κατασκευάσει νέο γήπεδο το οποίο θα εκχωρηθεί για τις ανάγκες των ακαδημιών της.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ αναμένεται να κοστίσει περίπου 17 εκατ. ευρώ,ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο όταν μιλάμε για ακαδημές και υποδομές.

Η ρωσική Ανζι Μαχατσκαλά είναι μια άσημη ομάδα η οποία καλά καλά πριν από μερικούς μήνες δεν υπήρχε καν στον ποδοσφαιρικό χάρτη και μπορείτε να το εξακριβώσετε πατώντας το όνομα της στο μεγαλύτερο ''ψαχτήρι'' του κόσμου το διάσημο ''Google'' το οποίο δεν θα σας εμφανίσει σχεδόν τίποτα.

Παρ'όλα αυτά ο σύλλογος από το Νταγκεστάν φαίνεται πως έχει μεγάλες βλέψεις και σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε το πρότζετκ των ακαδημιών του, που σε πρώτη φάση περιλαμβάνουν 7 εγκαταστάσεις σε διαφορετικές περιοχές, που θα κοστίσουν 17 εκατ. ευρώ. Οι πρώτες εγκαταστάσεις είναι σχεδόν έτοιμος και οι υπόλοιπες έξι θα χρειαστούν 1 με 3 χρόνια, προκειμένου να ολοκληρωθούν. Ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Γκέρμαν Τσιστιάκοβ, τόνισε ότι η κάθε ακαδημία θα έχει την ικανότητα να φιλοξενήσει έως και 300 παιδιά ηλικίας 7 έως 17 ετών, ενώ το πρότζεκτ έχει δεκαετή διάρκεια.

«Δεχόμαστε κριτική για το γεγονός ότι ξοδεύουμε πολλά για να αποκτήσουμε ξένους παίκτες. Αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε την ομάδα, όμως την ίδια στιγμή προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις υποδομές του συλλόγου και να επενδύσουμε σημαντικά ποσά στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, ώστε να βγάζουμε τους δικούς μας παίκτες. Σε αυτό δε φτάνουν μόνο οι υποδομές, αλλά χρειάζεται ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Ο σύλλογος έχει αναπτύξει ένα μακροχρόνιο πλάνο σχετικά με την ανάπτυξη των ακαδημιών ποδοσφαίρου στη χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Το πρότζεκτ θα αναπτύξει το ποδόσφαιρο στην περιοχή και θα ετοιμάσει παίκτες όχι μόνο για την Ανζί αλλά και για την εθνική ομάδα της Ρωσίας. Στην πρώτη φάση του πρότζεκτ θα δημιουργηθεί η ακαδημία ποδοσφαίρου της Ανζί και θα κατασκευαστούν επτά παραρτήματά της σε όλο το Νταγκεστάν. Τα συγκροτήματα περιλαμβάνουν γήπεδα, οικονομική υποστήριξη στα σχολεία, εξοπλισμό και δημιουργία γηπέδων στα σχολεία και τις κοινότητες», τόνισε ο Τσιστιάκοβ.

Όσο για την στελέχωση των ακαδημιών, ο Ρώσος παράγοντας σχολίασε: «Στην πρώτη φάση θα καλέσουμε ξένους προπονητές, ειδικούς σε αυτές τις ηλικίες, και είναι κατάλληλα καταρτισμένοι τουλάχιστον με δίπλωμα επιπέδου C από την UEFA, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από Νταγκεστανούς προπονητές. Σε αυτούς θα προστεθούν ψυχολόγοι και καθηγητές».

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top