Όλοι μαζί, διαφορετικοί μεταξύ τους, όλοι όμως'' ΊΣΟΙ''

PDF Print E-mail
Monday, 24 October 2011 11:20 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού και σε συνεργασία με την FARE (Football Against Racism in Europe), η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργάνωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου και η Ομάδα Κοινωνικού αποκλεισμού Volos Goal.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στην καρδιά της πόλης του Βόλου, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, 70 περίπου παιδιά απ’ όλη τη Μαγνησία στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των φίλων του ποδοσφαίρου ενάντια σε κάθε μορφή Ρατσισμού, απόλαυσαν το αγαπημένο τους άθλημα, το ποδόσφαιρο και είχαν την ευκαιρία να παραδώσουν μαθήματα κατά του ρατσισμού.

Με την συμμετοχή και την υποστήριξη  της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του Δήμου Βόλου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ιδρύματος Άρσις Πορταριάς, του Σωματείου Εργαζομένων ΑΓΕΤ Βόλου, του συλλόγου Αλβανών Μαγνησίας, την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα Βόλος 2004 και τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, οι οποίοι προέρχονταν από τα τμήματα υποδομής, των ποδοσφαιρικών σωματείων του Ολυμπιακού Βόλου, της Νίκης Βόλου, του Άθλου Αλμυρού, του Θησέα Αγριάς, της Άλλης Μεριάς και της ομάδας που δημιούργησε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, Δημητριάς φώναξαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στον Ρατσιμό.

Όλοι μαζί, διαφορετικοί μεταξύ τους, όλοι όμως ίσοι, που ήταν και το κεντρικό μήνυμα της δράσης, συγκεντρώθηκαν με μοναδικό σκοπό να εκδηλώσουν ένα ισχυρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Το πιο αγνό και αθώο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά, φόρεσαν τις ειδικές μπλούζες (άσπρες - μαύρες), που έχει αποστείλει η FARE και υπό τις οδηγίες του προέδρου της Ακαδημίας κ. Παναγιώτη Κεραμίδα, χωρίστηκαν ανάμεικτα σε διάφορες ομάδες, όπου η κάθε μία είχε και το όνομα μιας χώρας της Ευρώπης - πλην της Ελλάδος και ξεκίνησαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να παίζουν ποδόσφαιρο, στα τρία γήπεδα που δημιουργήθηκαν γι’ αυτό το σκοπό, στην πλατεία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Παναγιώτης Κεραμίδας, ο οποίος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και όσους έδωσαν το παρών και στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των μελών του ΕΤΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών κ. Λεγαντής Γιαννέλος, ο οποίος ανέλυσε σε μικρούς και μεγάλους, τι σημαίνει Ρατσισμός και τι πρέπει να κάνουμε για να εξαλειφθεί. Ο απλός αλλά συνάμα περιεκτικός λόγος του συγκίνησε τους πάντες. Τόνισε, την σημασία του να συζούν διαφορετικών εθνικοτήτων άνθρωποι μεταξύ τους αρμονικά, στην ίδια πόλη και ότι κάθε άνθρωπος απ όπου κι αν προέρχεται έχει τα ίδια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όπως όλοι.

«Το ποδόσφαιρο μας δείχνει το δρόμο, επισήμανε μεταξύ άλλων, καθώς η ίδια η μπάλα που χρησιμοποιείται είναι πολύχρωμη ενώ μέσα από το παιχνίδι και τη συνεργασία θα μάθετε διαφορετικά και υπέροχα πράγματα που θα σαν ολοκληρώσουν όχι μόνο ως ποδοσφαιριστές αλλά και ως ανθρώπους.» Έκλεισε το σύντομο λόγο του στέλνοντας το δικό του μήνυμα:  «Γκολ στην ισότητα, γκολ στην ανθρωπιά, κόκκινη κάρτα στην προκατάληψη, στη βία μέσα και έξω από τα γήπεδα»

Με το τέλος των αγώνων, στους μικρούς άσσους δόθηκαν χορταστικά σάντουιτς προσφορά του κ. Τσαντού, αναψυκτικά από την τοπική εταιρεία ΕΨΑ και νερά προσφορά της εταιρείας του κ. Κουτσουδάκη Αντώνη.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου ξεχώριζαν εντυπωσιακά τα πανό της FARE, προβάλλονταν οπτικά μηνύματα κατά του ρατσισμού με διάφορους τρόπους – γραπτά κείμενα, εικόνες, δηλώσεις διάσημων ποδοσφαιριστών - κατά του Ρατσισμού, εντός και εκτός γηπέδων, διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους περαστικούς και μικρά αυτοκόλλητα. Ξεχωριστή νότα, με τις μουσικές επιλογές έδωσε ο έμπειρος Dj κ. Λιόλιος του POWER Fm.


Στο τέλος, την εκδήλωση «έκλεισαν» οι υποστηρικτές αυτής της εκστρατείας. Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με τον ίδιο τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, να τιμά τους διοργανωτές και να κλέβει την παράσταση, με τον πλούσιο και αυθεντικό του λόγο προς το κοινό αλλά και με τις έξυπνες και χιουμοριστικές απαντήσεις στα αιφνιδιαστικά ερωτήματα των μικρών ποδοσφαιριστών, μαζεύοντας αμέσως κοντά του, πλήθος κόσμου και κυρίως παιδιών. Στον σύντομο λόγο του, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Βόλου κ. Μαβίδης Παύλος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση και τόνισε τη σημασία μιας ανοιχτής και ισορροπημένης κοινωνίας. Τέλος, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΓΕΤ Βόλου κ. Κουκλουμπέρης Βάιος,

επισημαίνονταςέτοιες εκδηλώσεις που προβάλλουν τόσο σημαντικά μηνύματα στη σημερινή εποχή, μας βρίσκουν αλληλέγγυους, θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε και θα είμαστε παρόντες, σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον άνθρωπο και τα προβλήματά του".

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλου κ. Νίκος  Μαυρόπουλοςο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού κ. Αλέκος Μεταφτσήςο υπεύθυνος αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βόλου κ. Νίκος Τσεκούρας καθώς και πολλοί γονείς που χειροκρότησαν θερμά τις προσπάθειες των μικρών αθλητών.

Η διοίκηση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου, ευχαριστεί τους ανθρώπους εκείνους που αγκάλιασαν την προσπάθεια, για να πετύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλήγμα σε κάθε μορφή του ρατσισμού, πρόβλημα που ταλανίζει κάθε χώρα της Ευρώπης και όχι μόνο.  Άξιες συγχαρητηρίων είναι και οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για μια τέτοια δράση και συμμετείχαν ανιδιοτελώς συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρωτοβουλία μας, για μια επιτυχημένη εκδήλωση.


Γκολ στην ισότητα, γκολ στην ανθρωπιά, κόκκινη κάρτα στην προκατάληψη, στη βία μέσα και έξω από τα γήπεδα, κόκκινη κάρτα σε κάθε είδους διάκριση.

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top