H προπονητική συνεδρία Ακαδημιών Liverpool του Ajax Ταύρου

PDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012 14:09 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη προπονητική συνεδρία στην Ακαδημία της ομάδας του Ajax Ταύρου.

Ο John Connors ήταν ο υπεύθυνος προπονητής της Ακαδημίας της Λίβερπουλ,που ανέλαβε να προπονήσει τα παιδιά στο τριήμερο μαζί με τον βοηθό του ,Φωκίωνα Ζατζηφόρο.

Οι προπονήσεις για την ακαδημία, περιελάμβαναν συνολικά 13 διαφορετικά προγράμματα. Για όλα τα τμήματα της ακαδημίας έγιναν 8 προπονήσεις. Για τα τμήματα τζούνιορ, προτζούνιορ, «Ακαδημία», παίδες και παμπαίδες οι προπονήσεις ήταν τρεις (3) στο σύνολο (για κάθε τμήμα) ενώ για το εφηβικό τμήμα οι προπονήσεις που έγιναν ήταν δύο (2).

Σώστης Βατικιώτης: «Μεγάλη βελτίωση»

Για την πορεία του προπονητικού προγράμματος, μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας, Σώστης Βατικιώτης, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε την Agenda Sport Action για την πολύτιμη βοήθειά της. «Το προπονητικό πρόγραμμα μας βοήθησε πάρα πολύ. Από τον Σεπτέμβρη που έχουμε ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα, έχουμε δει μεγάλη βελτίωση στα παιδιά. Μάλιστα έχουμε καταφέρει να προσεγγίσουμε παιδιά σχεδόν απ' όλο το λεκανοπέδιο, λόγω του προγράμματος. Είναι πολύ τιμητικό για εμάς κάτι τέτοιο, αλλά φυσικά περιμένουμε και καινούργια παιδιά για να διδάξουμε και σε αυτά το Liverpool Way». Ο κύριος Βατικιώτης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον προπονητή που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ταύρου, κύριο Connors, κάνοντας κολακευτικά σχόλια για το άτομό του. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον κύριο Connors. Έφερε από την αρχή τον αέρα που έχει ένας προπονητής με γνώσεις. Βοήθησε πάρα πολύ τα παιδιά και πιστεύω αυτό θα φανεί και στο γήπεδο. Επίσης κάναμε και ειδικά σεμινάρια, όπου φάνηκαν οι γνώσεις του στον χώρο».

John Connors: «Ικανοποιητικό το επίπεδο»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος φάνηκε ο προπονητής John Connors από την ανταπόκριση και την προσπάθεια των νεαρών παικτών. Εξίσου ικανοποιημένος έμεινε και ο βοηθός του Άγγλου προπονητή, Φωκίωνας Χατζηφόρος. Ο κύριος Connors δήλωσε: «Είναι η πρώτη μου φορά στην συγκεκριμένη ακαδημία και βλέποντας τα παιδιά βλέπω θέληση και ικανότητες για να ανταπεξέλθουν. Γενικά, έχω δει πολλές ικανότητες από τα παιδιά στην χώρα σας. Είναι δυνατά παιδιά και με θέληση. Το επίπεδό τους είναι πολύ καλό. Είναι πάντα χαρούμενα. Αυτό μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Ό,τι κι αν γίνει στην προπόνηση, εκείνα θα χαμογελάνε, παρά τις δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν». Εν συνεχεία, τόνισε πως ελπίζει να ανακαλύψει κάποιο παιδί, το οποίο θα μπορέσει να ενταχθεί και να βοηθήσει την πρώτη ομάδα της Liverpool στο μέλλον. «Τα παιδιά σε τέτοια ηλικία δεν πρέπει να έχουν ως πρωταρχικό τους ρόλο μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό να δημιουργηθούν και καλοί χαρακτήρες μέσα από το πρόγραμμα. Αλλά, φυσικά ελπίζουμε κάποια στιγμή να περάσουμε παίκτες στην Αγγλία. Έχω δει αρκετά καλούς νεαρούς παίκτες εδώ, και οι προσδοκίες μου είναι ανάλογες και για την συνέχεια, όσον αφορά τις ακαδημίες που θα επισκεφτώ την συνέχεια. Πιστεύω πως το πρόγραμμα εδώ στην Ελλάδα προχωρά με καλούς οιωνούς».

Άλλωστε, την χαρά του για την έκβαση του προγράμματος, δεν έκρυψε και ο κύριος Χατζηφόρος. «Είναι μεγάλη η χαρά που συνεργάστηκα, αφενός με έναν τέτοιο προπονητή, και αφετέρου με παιδιά που διψούν για ποδόσφαιρο. Η έκβαση του προγράμματος στον Ajax ήταν πάρα πολύ καλή, και τα παιδιά έδωσαν ό,τι καλύτερο διέθεταν για να μας εκπλήξουν. Και το κατάφεραν. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοια προγράμματα, και πρέπει αυτή η συνεργασία να έχει βάθος χρόνου».

Να σημειωθεί ότι την σκυτάλη των Soccer Schools παίρνουν οι ακαδημίες του Αθλόπολις Ηρακλείου Κρήτης και της Ελλάς Βέλου.

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top