Γ.Αμανατίδης''κάθε χρόνο να γινόμαστε και καλύτεροι''

PDF Print E-mail
Monday, 28 May 2012 03:16 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν σκάουτερ των ερυθρόλευκων Γιώργος Αμανατίδης μίλησε στον "Flash96", για το καλοκαιρινό καμπ του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Τα καμπ αυτά διοργανώνονται για πάρα πολλά χρόνια απλά την τελευταία διετία έχουμε δώσει πολύ περισσότερη βαρύτητα με πολλές περισσότερες παροχές και θέλουμε να κάνουμε ακόμα πιο πλούσιο το όλο μενού για τα παιδιά, ώστε πραγματικά να το χαίρονται, και κάθε χρόνο να γινόμαστε και καλύτεροι».

Για τα φετινά καμπ υπογράμμισε:

«Θα χωριστούν φέτος σε δύο περιόδους. Η πρώτη θα είναι από 18-22 Ιουνίου, και η δεύτερη από 25-29 του ίδιου μήνα. Δεν αφορούν μόνο στο ποδόσφαιρο, γιατί οι εγκαταστάσεις είναι απίστευτες, και μπορούμε να έχουμε και θα έχουμε και άλλες δραστηριότητες όπως κολύμβηση, μπάσκετ και βόλεϊ. Επίσης θα υπάρχει και μια ειδική ενότητα για μία ώρα κάθε ημέρα που θα γίνεται εξειδικευμένη προπόνηση για τους τερματοφύλακες.

Κάθε χρόνο θέλουμε να βάζουμε και νέα στοιχεία μέσα στο καμπ ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα. Θα τους γίνουν και κάποιες ομιλίες για τους κανονισμούς των αθλημάτων για τα οποία ενδιαφέρονται, και ακόμα ομιλίες για θέματα διατροφής, υγιεινής και πρόληψης. Είναι πραγματικά μια δραστηριότητα που ενδιαφέρει και αρέσει πάρα πολύ, για αυτό ακριβώς κι εμείς την κάνουμε κάθε χρόνο και καλύτερη και τα παιδιά περνάνε πάρα πολύ καλά. Είναι ακριβώς μια εξειδικευμένη αθλητική κατασκήνωση στο κέντρο της Αθήνας, σε απίστευτες εγκαταστάσεις, εκεί που προπονείται η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και τα αγωνιστικά τμήματα των ακαδημιών μας. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις λοιπόν φιλοξενούμε κάθε χρόνο έναν πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών.

Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας που μπορούν να τα βρουν και στο επίσημο σάιτ της ομάδας αλλά και στα υπόλοιπα «ερυθρόλευκα» ΜΜΕ, αλλά μπορούμε να δώσουμε και τώρα ένα τηλέφωνο που είναι το 2103418 000 , όπου μπορεί να παίρνει ο κάθε ενδιαφερόμενος και να μαθαίνει λεπτομέρειες.

Να επισημάνουμε ότι παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό το καμπ και αφορά το ποδόσφαιρο, έχουν επιλεγεί πάρα πολλές φορές και σε πολλές χρονιές, για να ενσωματωθούν στα αγωνιστικά μας τμήματα όταν αυτά ξεκινούν την προετοιμασία τους, αν φυσικά το επιθυμούν και τα ίδια. Πολλά από τα παιδιά το βλέπουν και σαν μια προεπιλογή, και σε αυτά τα καμπ έχουμε πάρα πολλές συμμετοχές παιδιών από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Τους δίνεται έτσι μια ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους, ειδικά σε αυτά τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα πάρα πολλά δοκιμαστικά που κάναμε και σε Αθήνα και επαρχία». (Ένα e-mail που μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για τα καμπς είναι το: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ).

Γενικότερα για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού διευκρίνισε:

«Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή σε μία συνεργασία ώστε να αναβαθμίσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν το σήμα του Ολυμπιακού στο στήθος, σε κάθε μεριά της Ελλάδας, της Κύπρου, στην Αμερική στο Σικάγο, στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και έπεται και συνέχεια και σε άλλες ηπείρους και χώρες. Όλοι αυτοί είναι οι επίσημοι συνεργάτες της διεύθυνσης των ακαδημιών μας, και αποτελούν τα μάτια μας και τα αφτιά μας σε κάθε περιοχή. Είναι άνθρωποι οι οποίοι κάτω από τις δικές μας οδηγίες και προπονητικό προγραμματισμό προπονούν τα παιδιά. Αυτό μπορούμε να το ελέγξουμε με πάρα πολλές επισκέψεις από έναν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε κάθε περιοχή, αλλά και με την καθημερινή επικοινωνία που μαθαίνουμε το τι ακριβώς γίνεται εκεί. Άλλωστε οι γονείς τώρα έχουν τη δυνατότητα σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται να μας πάρουν τηλέφωνο εδώ στα κεντρικά και να μας πουν ό,τι τους προβληματίζει ή τους ενοχλεί, όπως έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Εμείς αμέσως βρισκόμαστε κοντά και μεριμνούμε για τη λύση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει.

Προσωπικά έχω επισκεφτεί όλες μας της ακαδημίες μέχρι των Ιανουάριο δύο και τρεις φορές, όπως της Βάρης, του Χαλανδρίου, της Παλλήνης, των κεντρικών στον Ελαιώνα, του Αλίμου, στον οποίο υπάρχει γήπεδο για 11x11, πισίνα 25άρα, γήπεδα 5x5, και πρόσφατα της νέας ακαδημίας μας στο Αιγάλεω. Αλλά και σε όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο, στην Κύπρο έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών σε πέντε ακαδημίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Όπως είπαμε και πριν στο Σικάγο και στο Σύδνεϋ, και τώρα ετοιμάζουμε και μια ακαδημία στη Μελβούρνη. Γενικότερα υπάρχει μια εγρήγορση στα θέματα των ακαδημιών, και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε και περισσότερες ακαδημίες από 35 που έχουμε τώρα. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει σε αυτές τις ακαδημίες να δώσουμε και πάρα πολλή ποιότητα, και για να γίνει αυτό δε θα πρέπει να χάσουμε τον έλεγχο και να ξεφύγουμε από την όλη διαδικασία και τον στόχος μας».

Σχετικά με τα ταλέντα των ακαδημιών που χάνονται εξήγησε:

«Γενικότερα αν αρχίσουμε να μιλάμε με παραδείγματα για παίκτες που χάθηκαν ακόμα και από πολύ μεγάλες ομάδες δε θα βγάλουμε άκρη. Για να το τελειώσουμε εδώ το θέμα αναφέρω ότι η Μπαρτσελόνα είχε στις τάξεις της τον Πικέ και τον Φαμπέργκας, τους έχασε, και μετά από αρκετά χρόνια αναγκάστηκε να πληρώσει του κόσμου τα εκατομμύρια για να τους εντάξει και πάλι στο δυναμικό της».

Αναφορικά στο μεγάλο αθλητικό και κοινωνικό έργο του Ολυμπιακού είπε:

«Το τι δουλειά κάνουμε μέσα στις εγκαταστάσεις μας, αλλά και το τι δουλειά κάνουμε γενικότερα με τους δικούς μας ανθρώπους, πως τους κατευθύνουμε, πως τους υποστηρίζουμε και είμαστε δίπλα τους, σε κάθε παιδί που βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα και επειδή το έχω βιώσει πάρα πολλές φορές, πραγματικά σας λέω ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται παντού, και προσφέρει όχι μόνο μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, προσφέρει και έξω σε ανθρώπους που μας έχουν πραγματικά ανάγκη, προσέχοντας πάρα πολύ το προφίλ του και το κοινωνικό του πρόσωπο. Είμαστε δίπλα τους, από τους παίκτες της πρώτης ομάδας, τον προπονητή, τους ανθρώπους της διοίκησης, τον ίδιο τον Πρόεδρο τον κ. Μαρινάκη, μέχρι και τα παιδάκια των ακαδημιών».

Τέλος για την πρόσφατη αλλαγή στη διευθυντική θέση των ακαδημιών και την ανάληψή της από τον κ. Στορκ σημείωσε:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει καινούργιος διευθυντής στην ακαδημία του Ολυμπιακού, είναι ο κ. Στορκ, από τη Γερμανία. Ένας άνθρωπος που έχει έρθει τους τελευταίους μήνες εδώ κοντά μας. Είναι και αυτό μια προσπάθεια του να δώσουμε μεγαλύτερη ποιότητα και νέα στοιχεία μέσα στον τρόπο δουλειάς στις ακαδημίες μας. Μετά την αποχώρηση του Σίνισα Γκόγκιτς υπήρξαν κάποιες αλλαγές στα αγωνιστικά τμήματα, με στόχο να γίνει ακόμα πιο εφικτό το όραμα των ακαδημιών.

Είμαι σε θέση να πω ότι με τον τρόπο που δουλεύουμε, όχι μόνο στα αγωνιστικά τμήματα αλλά και γενικότερα, με όλες αυτές τις παροχές που δίνουμε σε κάθε δικό μας άνθρωπο, σε κάθε ακαδημίας μας, σε κάθε παιδάκι που φοράει το σήμα του Ολυμπιακού, ανεξαρτήτου ομάδας, όχι μόνο σε πιτσιρικάδες που είναι Ολυμπιακοί, γιατί υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σε παιδιά που είναι στις ακαδημίες μας που δεν υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό, ότι τους προσφέρουμε αθλητική ποδοσφαιρική παιδεία, κάτι που θα είναι πολύ μεγάλο κέρδος για όλους μας αυτό».

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ


 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

top