YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Ζει το όνειρο του στην Καρλσρούη ο Αρναούτογλου

PDF Print E-mail
Saturday, 10 May 2014 12:31 | Συντάχθηκε απο τον/την sportteam   
Share

Ο Παναγιώτης Αρναούτογλου ο οποίος σε ηλικία 17 ετών επέλεξε να κυνηγήσει το όνειρο του να παίξει στο εξωτερικό παίρνοντας μεταγραφή για την Καρλσρούη μιλά για τις πρώτες του εντυπώσεις από την παρουσία του στην Γερμανία, το ντεμπούτο του και τις διαφορές που έχει συναντήσει.

Δεν έχει συμπληρώσει ακόμα το 18ο έτος της ηλικίας του (σ.σ. γεννημένος στις 30 Μαίου 1996) αλλά εδώ και οχτώ μήνες ζει το ποδοσφαιρικό του όνειρο στην Γερμανία και στην Καρλσρούη.

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Αρναούτογλου ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο είπε το ναι στην πρόταση του συλλόγου από την Γερμανία για να αφήσει τον Παναθηναϊκό και να πάρει μεταγραφή στην Καρλσρούη όπου του πρόσφερε διετές επαγγελματικό συμβόλαιο.

Οι ιθύνοντες του γερμανικού συλλόγου έψαχναν για έναν νεαρό αριστεροπόδαρο ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει την θέση του αριστερού μπακ αλλά και του αριστερού στόπερ με σκοπό να τον ετοιμάσουν για την πρώτη ομάδα.

Τότε έπεσε ως πρόταση η περίπτωση του Αρναούτογλου και οι σκάουτ της Καρλσρούης άρχισαν το τσεκάρισμα.

Το τσεκάρισμα και οι διαπραγματεύσεις

Αρχικά τον είδαν σε αγώνες της Εθνικής Νέων, όπου ήταν βασικό στέλεχος, κόντρα στην Γαλλία ενώ ακολούθησαν και ταξίδια στην Ελλάδα όπου τον τσέκαραν αγωνιζόμενο με τον Παναθηναϊκό.

Οι Γερμανοί έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του και μέσω του μάνατζερ του ήρθαν σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου 2 μήνες, καθώς το τριφύλλι δεν ήθελε να τον αφήσει να φύγει. Η συμφωνία ανάμεσα στους δυο συλλόγους ολοκληρώθηκε μετά από συμφωνία στο ποσό που θα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός αλλά και ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις όμως ήταν η αιτία που τα χαρτιά του νεαρού ποδοσφαιριστή δεν ήταν εγκαίρως έτοιμα τον περασμένο Αύγουστο με αποτέλεσμα να κλείσει το παράθυρο των μεταγραφών και ο Αρναούτογλου να περιμένει επτά μήνες για να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του.

Ονειρικό ντεμπούτοΑυτό έγινε τελικά στις 9 Μαρτίου και ήταν ονειρεμένο. Ο νεαρός άσος στο ματς της ομάδας των Νέων της Καρλσρούρης κόντρα στην Άουγκσμπουργκ για την Μπουντεσλίγκα του πρωταθλήματος Νέων μπήκε ως αλλαγή στο 33ο λεπτό και δυο λεπτά αργότερα πέτυχε και το πρώτο του γκολ.

Έκτοτε η Καρλσρούη έχει δώσει επτά παιχνίδια και ο Αρναούτογλου έχει αγωνιστεί στα έξι εξ αυτών ως βασικός και στα περισσότερα σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ έχει και δυο ασίστ. Μέχρι στιγμής μάλιστα πλην της φυσικής του θέσης που είναι αυτή του αριστερού μπακ έχει αγωνιστεί και ως αριστερό εξτρέμ, δεξί αμυντικό χαφ και δεξί μπακ αλλά και στόπερ.

Την ίδια ώρα η ομάδα του βρίσκεται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα αλλά το τελευταίο διάστημα ανεβαίνει αποδίδοντας καλύτερο ποδόσφαιρο και προσπαθεί να αναρριχηθεί.

Το Sport24 βρήκε τον Παναγιώτη Αρναούτογλου ο οποίος τις μέρες του Πάσχα βρέθηκε στην Ελλάδα και πέρασε τις γιορτές δίπλα στην οικογένεια του και τα αγαπημένα του πρόσωπα και τον ρώτησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την παρουσία του στην Καρλσρούη.

Για τους πρώτους δύσκολους μήνες της αναμονής, τις διαφορές που έχει συναντήσει κατά την μεταπήδηση του από την καλύτερη ακαδημία στην Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό στο εξωτερικό, τα όνειρα του και τους στόχους αλλά και την άποψη που έχουν στην Γερμανία για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

1) Βρίσκεσαι οχτώ μήνες στην Γερμανία ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

"Από την πρώτη στιγμή διέκρινα το υψηλό επίπεδο προπονήσεων, ταλέντων και δουλειάς. Δουλεύουμε σε επαγγελματικούς ρυθμούς και η πίεση για την επίτευξη των στόχων της ομάδας είναι μεγάλη. Τα λάθη δεν συγχωρούνται εντός και εκτός γηπέδου".

2) Ήσουν 17 χρόνων δεν φοβήθηκες να πας μόνος σου σε μια ξένη χώρα;

"Σίγουρα χρειάστηκε να το σκεφτώ σοβαρά και ώριμα. Στο τέλος απλά πήρα αυτήν την απόφαση γιατί πιστεύω ότι αυτές οι εμπειρίες θα με βοηθήσουν στην καριέρα μου".

3) Ποιες είναι οι μεγαλύτερες διάφορες που έχεις συναντήσει σε σχέση με την Ελλάδα;

"Η οργάνωση και ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο και είναι σαφώς περισσότερος από ότι στην Ελλάδα. Στο κομμάτι που αφορά το παιχνίδι η ταχύτητα και το τέμπο του παιχνίδια... "one touch" συνέχεια".

4) Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες στην αρχή;

"Δεν είχα δικαίωμα συμμετοχής και έτσι τους πρώτους μήνες έκανα μόνο προπονήσεις. Ήταν πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο. Μέσα από την δουλειά όμως κέρδισα θέση βασικού στο πρωτάθλημα με το που βγήκαν τα χαρτιά μου και μπορούσα να παίξω".

5) Υπάρχει κάτι που σου λείπει πέρα από την οικογένεια σου;

"Μου έχουν λείψει σίγουρα οι φίλοι μου αλλά και η κοπέλα μου η Κατερίνα. Έρχομαι συχνά και τους βλέπω όμως και αυτό μου κάνει καλό".

6) Τι γνώμη έχουν στην Γερμανία για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

"Τους σέβονται είναι η αλήθεια καθώς και στο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί αξιόλογοι παίκτες που έπαιξαν εδώ όπως ο Γκέκας. Βέβαια και τώρα με τον Παπασταθόπουλο και τον Παπαδόπουλο. Αλλά θέλουν αποδείξεις για να σε εμπιστευτούν και η κριτική τους είναι πολύ αυστηρή".

7) Το επίπεδο προπόνησης πόσο διαφορετικό είναι;

"Οι προπονήσεις έχουν ορισμένο πρόγραμμα και είναι διπλές κάποιες μέρες της εβδομάδας. Στην μια δουλεύουμε στις προσωπικές αδυναμίες μας σε θέμα γυμναστικής και η δεύτερη είναι με όλη την ομάδα σε θέματα τακτικής καθώς η τεχνική και οι αυτοματισμοί είναι δεδομένοι".

8) Στην Ελλάδα αγωνιζόσουν στην καλύτερη ακαδημία με πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, θεωρείς ότι υπάρχει μεγάλη διάφορα σε σχέση με τους Γερμανούς;

"Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη σχολή όμως οι Γερμανοί παίκτες είναι απλά πιο έτοιμοι από μικρή ηλικία και έχουν δουλέψει σε πιο γρήγορο ρυθμό. Εκεί θεωρώ ότι βρίσκεται η μεγαλύτερη διαφορά μας".

9) Ποιοι είναι οι στόχοι σου και πόσο κοντά θεωρείς ότι βρίσκεσαι σε αυτούς, μιλώντας για το άμεσο μέλλον;

"Οι στόχοι μου είναι δυο. Ο πρώτος να καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα στην Καρλσρούη. Είμαι σε καλό δρόμο πιστεύω αν κρίνω από τα σχόλια και τις συζητήσεις με τον τεχνικό διευθυντή και τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο δεύτερος στόχος μου είναι η κλήση και πάλι στην Εθνική ομάδα από την οποία έλειψα λόγω της απουσίας μου από την αγωνιστική δράση. Το πόσο κοντά είμαι σε αυτό δεν το γνωρίζω. Δουλεύω σκληρά και έχω βελτιωθεί αλλά θα δείξει".

10) Πόσο δύσκολο ήταν το πρώτο εξάμηνο που δεν αγωνιζόσουν;

"Όπως είπα και πριν ήταν το μόνο πρόβλημα στην αρχή αλλά τώρα είμαι σε φουλ ρυθμούς και βασικό στέλεχος της ομάδας μου και το έχω αφήσει πίσω".

11) Έχοντας οκτώ μήνες ήδη μακριά από την Ελλάδα σκέφτεσαι το ποδοσφαιρικό σου μέλλον μόνο στο εξωτερικό η δεν θα έλεγες όχι σε ενδεχόμενη επιστροφή σου;

"Φυσικά το μυαλό μου πλέον είναι στο να συνεχίσω στο εξωτερικό αλλά μια επιστροφή κάποτε δεν είναι απίθανη. Θα προτιμούσα μόνο στον Παναθηναϊκό είναι η αλήθεια αλλά θα δούμε. Τώρα βρίσκομαι στην Γερμανία, στην Καρλσρούη και έχω συμβόλαιο ακόμη έναν χρόνο".

12) Τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από την νέα σου ομάδα;

"Η δύναμη με την οποία παίζουν όλοι ακόμα και στην προπόνηση. Η οργάνωση που έχουμε σαν σύλλογος αλλά και ο κόσμος μας που στηρίζει την ομάδα μας πάρα πολύ".

13) Έχεις επαφές με τους πρώην συμπαίκτες σου και το επιτελείο της ομάδας;

"Φυσικά και έχω. Μιλάω με κάποια παιδιά, μαθαίνω τα νέα από την ακαδημία. Επίσης έχω επαφές και με κάποια στελέχη από το τεχνικό επιτελείο. Αλίμονο άλλωστε ήμουν στον σύλλογο οχτώ χρόνια. Από μικρό παιδί ήμουν στον Παναθηναϊκό".

14) Έξω από τους αγωνιστικούς χώρους πως είναι η ζωή και οι ρυθμοί εκεί για έναν 18χρονο ποδοσφαιριστή; Πως περνάς την καθημερινότητα σου;

"Το πρόγραμμα είναι σκληρό και συνεχόμενο. Το σχολείο είναι μιάμιση ώρα από εκεί που μένω και μετά απευθείας προπόνηση και φτάνω σπίτι το βράδυ. Δεν είναι εύκολο αλλά στα ρεπό και τα Σαββατοκύριακα που δεν έχουμε παιχνίδι είναι πολύ ήρεμα και καλύτερα από ότι περίμενα. Ακόμη και ο καιρός".

15) Σε ποια πράγματα θεωρείς ότι έχεις βελτιωθεί κατά την παρουσία σου στην Γερμανία και που πρέπει να δουλέψεις ακόμα περισσότερο;

"Αυτό που έχω βελτιώσει μπορώ να πω είναι η ταχύτητα και τα τελειώματα των φάσεων. Ίσως σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι άλλαξα θέση και παίζω ως εξτρέμ πια. Επίσης η συνεχής πίεση, το λεγόμενο πρέσινγκ έχει μπει στο στυλ παιχνιδιού μου.

Αυτό που πρέπει να βελτιώσω και το δουλεύω είναι η τακτική στις καινούριες θέσεις που αγωνίζομαι".


ΠΗΓΗ: sport24.gr

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.





top