YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


K17: Πρωταθλήτρια η Skoda Ξάνθη, νίκησε στο τελικό 2-1 τον Ολυμπιακό (Video+Photos)

PDF Print E-mail
Monday, 12 May 2014 21:42 | Συντάχθηκε απο τον/την sportteam   
Share

Πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχθηκε η εφηβική ομάδα (K17) της Skoda Ξάνθης. Νίκησε 2-1 στον τελικό του Αγρινίου την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού έχοντας ως πρωταγωνιστή τον αρχηγό της Ραφαήλ Μελισσόπουλο και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας.

Η ξανθιώτικη ομάδα μετά το 1-0 επί του Πανιωνίου στον ημιτελικό του Σαββάτου κέρδισε στον τελικό και τον Ολυμπιακό με 2-1 και στέφθηκε πανάξια πρωταθλήτρια Ελλάδος 2013-14!

Τα «χρυσά» γκολ που έκριναν το μεγάλο παιχνίδι της Δευτέρας τα σημείωσε ο πρώτος σκόρερ της SKODA Ξάνθη Ραφαήλ Μελισσόπουλος στο 32ο λεπτό με κεφαλιά και στο 85’ με πέναλτι.

Οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή με αποφασιστικότητα και πάθος κατάφεραν φέτος εκτός από την παλικαρίσια πρωτιά στον Βόρειο Όμιλο να κατακτήσουν και το πρώτο πρωτάθλημα Κ-17 στην ιστορία της ξανθιώτικης ομάδας.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο τυπικά φιλοξενούμενος Ολυμπιακός απείλησε πρώτος με την ευκαιρία του Παπουτζίδη όμως σταδιακά στη συνέχεια η SKODA Ξάνθη βρήκε τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, κάλυψε σωστά τους χώρους και μόνο στο 24ο λεπτό απειλήθηκε από την κεφαλιά του Μεζίνι στο α’ μέρος.

Με συνοχή, αλληλοκάλυψη και αποφασιστικότητα, η SKODA Ξάνθη όχι μόνο δεν άφηνε περιθώρια στους αντιπάλους της αλλά δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να απειλήσει και την εστία του Γαβαλά.

Από μία όμορφη εκτέλεση κόρνερ του Δημητριάδη και πρώτη κεφαλιά πάσα του προωθημένου Χαραλαμπίδη, ο πρώτος σκόρερ της ξανθιώτικης ομάδας Ραφαήλ Μελισσόπουλος με κοντινή κεφαλιά ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ.

Στο 32’ έγινε το 1-0 με το 17ο φετινό του τέρμα βάζοντας μπροστά την SKODA Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του β’ μέρους προσπάθησε να επιτεθεί για να ισοφαρίσει γρήγορα χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Παπουτζίδη και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα άλλες δύο, με τον Χαντζάρα.

Η SKODA Ξάνθη προτίμησε ένα πιο συγκρατημένο παιχνίδι, προσέχοντας πρωτίστως τα μετόπισθεν και την διασφάλιση του υπέρ της αποτελέσματος. Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, με τον Νίκο Τοπολιάτη να ρισκάρει και με τον παίκτη που έριξε πρώτο στο παιχνίδι, τον Αμαραντίδη κατάφερε να φτάσει στο 1-1 στο 82ο λεπτό.

Η SKODA Ξάνθη δεν πτοήθηκε, βγήκε μπροστά και μετά από μία νέα εκτέλεση κόρνερ του Δημητριάδη και κεφαλιά του Πουλουκτσή, ο Λάμπρου σταμάτησε την μπάλα πάνω στην γραμμή με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κουτσιαύτης να αποβάλει τον παίκτη του Ολυμπιακού και να καταλογίζει το πέναλτι.

Στο 86’ ο Μελισσόπουλος ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.


Το φίλμ του αγώνα

5’ Ο Χαντζάρας έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Παπουτζίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

16’ Φάουλ του Ζώτου, άστοχο το σουτ του Χατζή στην κίνηση.

23’ Η κεφαλιά του Μεζίνι από καλή θέση πέρασε άουτ.32’ Κόρνερ του Δημητριάδη από αριστερά πρώτη κεφαλιά πάσα του Χαραλαμπίδη και με νέα κεφαλιά ο Μελισσόπουλος από κοντά κάνει το 1-0.

38’ Το γύρισμα του Μελισσόπουλου μπλόκαρε ο Γαβαλάς.43’ Ο Σταθάκης απέκρουσε την σέντρα του Μανθάτη και στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Παπανικολάου πέρασε άουτ.53’ Ο Παπουτζίδης έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να περνά άουτ.

55’ Ο Σταθάκης απέκρουσε την παράλληλη σέντρα του Τόλι.

60’ Ο Χαντζάρας μέσα από την περιοχή έκανε το άστοχο σουτ.66’ Ο Χατζής έκλεψε την μπάλα από τον Πεχλιβανίδη αλλά τον πρόλαβε αμυνόμενος λίγο πριν την τελική προσπάθεια.

69’ Ο Μεζίνι έχασε καλή ευκαιρία με το πλασέ του να περνά έξω.73’ Η κεφαλιά του Μελισσόπουλου δεν βρήκε τον στόχο.82’ Ο Αμαραντίδης που είχε περάσει σαν αλλαγή εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μανθάτη με πλασέ έκανε το 1-1.

85’ Ο Μελισσόπουλος με εύστοχο πέναλτι διαμόρφωσε το 2-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αριστομένης Κουτσιαύτης με βοηθούς τους κ.κ. Χρήστο Μαγιάννη – Δημήτρη Γεωργαρά ενώ 4ος διαιτητής ο Γιώργος Παπαγεω ργίου της ΕΠΣ Άρτας που απέβαλε τον Λάμπρου στο 85’ καθώς σταμάτησε την μπάλα με το χέρι πάνω στην γραμμή στην κεφαλιά του Πουλουκτσή.


SKODA ΞΑΝΘΗ (Κώστας Μπεδρελής): Σταθάκης, Ζώτος, Ψεμματάς, Πουλουκτσής, Θεοδωρίδης, Χουσμέν (60’ Παπαδόπουλος), Τουμαντζίδης (89’ Καψιμάλης), Μπουνταγκίδης, Μελισσόπουλος (90+’ Σαμπανίδης), Δημητριάδης (88’ Βαφειάδης), Χατζής (77’ Σπανός).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκος Τοπολιάτης): Γαβαλάς, Τόλι, Μακροστέργιος, Πεχλιβανίδης, Νικολάου, Λάμπρου, Παπανικολάου, Μανθάτης, Παπουτζίδης (78’ Κιρτζιαλίδης), Χαντζάρας, Μεζίνι (72’ Αμαραντίδης)


Δείτε τα Highlights του αγώνα....ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ...ΕΔΩ

Share
 

powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top