Απόστολος Βέλλιος ''Το παιδί που μεγάλωσε απότομα''

PDF Print E-mail
Thursday, 05 July 2012 11:48 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Για τον Απόστολο η χρονιά που πέρασε στην Έβερτον, ήταν άκρως επιτυχημένη. Ο εικοσάχρονος επιθετικός φέτος έζησε πρωτόγνωρες καταστάσεις, που κάποιο άλλο παιδί αν ήταν στην ηλικία του, θα ήθελε αρκετό διάστημα για να προσαρμοστεί στις ''απαιτήσεις'' της Πρέμιερ λίγκ. Συμμετοχές, τρία γκόλ με την πρώτη ομάδα και αμέτρητα βραβεία είναι αυτά που μαρτυρούν την εξέλιξη του.

Ο νεαρός επιθετικός μίλησε στο ''sentragoal.gr'' για την Έβερτον, τον Ντέιβιντ Μόγιες, αποκαλύπτει γιατί δεν κλήθηκε στην Εθνική ομάδα φέτος, ενώ αναφέρθηκε και στην αγάπη που δέχεται από τους φίλους των «ζαχαρωτών».

Το παιδί που μεγάλωσε απότομα

Με το παρουσιαστικό που τον διέπει τόσο ως χαρακτήρας (Μετρημένος, σοβαρός, και λογικός) όσο και με τα εξωτερικά του προσόντα όπως το ύψος του (1.92) νομίζει κάποιος ότι μιλά με έναν ώριμο άνδρα και όχι απλά με ένα..παιδί! Ο Απόστολος είναι από τους ανθρώπους που όταν βάλουν ένα στόχο θα τον εκπληρώσουν όπως και να' χει.

Σε αυτό συντελεί ίσως ότι είναι και ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Ήταν ένα όνειρο για τον ίδιο κάποια στιγμή, να φύγει στο εξωτερικό, όπως μας εξήγησε : «Το έλεγα στους φίλους μου και στον πατερά μου ότι θέλω κάποια μέρα να κάνω αυτό το βήμα στην ζωή μου. Το έψαχνα γενικότερα.

Στα δεκαπέντε μου άλλωστε πήγα στην Ιταλία για να δοκιμαστώ ». Γνώριζε ότι όσο πιο μικρός «φύγει» θα είναι για το καλό του, αφού θα άλλαζε τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Έβερτον μέσω…εθνικής ομάδας

Χάρη στην Εθνική ομάδα Νέων, κέρδισε την μεταγραφή του στην Έβερτον. Οι ομάδες που είχαν ακουστεί τότε για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους ήταν λίγο πολύ γνωστές. «Στο παιχνίδι της μεταγραφολογίας μου τότε, ήταν και η Μπολόνια, αλλά θεωρήσαμε με τον πατέρα μου ότι δεν θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή».

Η πρόταση της Έβερτον για τον ίδιο ήρθε ακριβώς την τελευταία στιγμή. Οι «Μπλε», αφού τον είχαν δει στα παιχνίδια της εθνικής νέων, ήθελαν να έχουν και μια εικόνα με την τότε ομάδα που ανήκε δηλαδή, τον Ηρακλή, αγωνιζόμενος βέβαια σε ένα ολόκληρο ενενηντάλεπτο παιχνίδι.«Μέχρι εκείνη την στιγμή είχα κάνει όλες και όλες είκοσι συμμετοχές με τον Ηρακλή, χωρίς να τύχει να αγωνιστώ στα λεπτά συμμετοχής που ήθελαν να με δουν οι Άγγλοι. Και ίδιοι, είχαν απορήσει πως παίζω στην εθνική βασικός και στον Ηρακλή όχι».


Μεταγραφή και ..γκόλ

Η καλύτερη στιγμή για τον ίδιο μέχρι στιγμής είναι η μεταγραφή του στην Έβερτον όπως και το πρώτο του γκολ που έβαλε εναντίον της Γουίγκαν στις 17/9/2011. Το συγκεκριμένο το ξεχωρίζει, αφού έζησε το παιχνίδι με όλη την σημασία της λέξεως για περίπου 30 λεπτά. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχάσει, και το τέρμα που έβαλε εναντίον της Τσέλσι και στον Πέτρ Τσέχ .

Ο Έλληνας στράικερ μείωσε για την ομάδα του 3-1 στο 81' λίγα δευτερόλεπτα αφού είχε αντικαταστήσει τον Λουΐ Σαχά. Και τα τρία γκολ που πέτυχε με την ομάδα του την σεζόν που μας πέρασε, τα πέτυχε ερχόμενος από τον πάγκο. Μετά τον Γενάρη και με την μεταγραφή του Νίκιτσα Γέλαβιτς στην ομάδα ο 20 χρονος έχασε την θέση του στην επίθεση, όμως δεν τα παράτησε εκεί. «Είχα μιλήσει με τον προπονητή μου και με το τεχνικό επιτελείο ότι μπορεί να μην αγωνίζομαι αλλά πρέπει να γίνομαι συνεχώς καλύτερος.

Στο ποδόσφαιρο η φράση ''ο θάνατος σου, η ζωή μου'' ισχύει. Δεν ακούγεται ωραίο αυτό, αλλά πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα για να φανείς καλύτερος από κάποιον άλλον».


Η «ρεζέρβα» του…Μόγιες

Ο «Τolis» όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι Άγγλοι, συνεχώς ακούει θετικά σχόλια από τον προπονητή του Ντείβιντ Μόγιες. Θέλει να τον βλέπει να βελτιώνεται ανελλιπώς και να δίνει το 100%. Ο Απόστολος άλλωστε από τότε που έφυγε από την Ελλάδα βελτιώθηκε κυρίως, στο ψυχολογικό κομμάτι αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού άλλαξε άρδην.

Το να παίζει με τις λεγόμενες ρεζέρβες για τον ίδιο δεν είναι υποτιμητικό. «Στην αρχή να πω την αλήθεια μου κακοφάνηκε, γιατί είχα μάθει στην Ελλάδα να παίζω με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ κ.α. Όμως μου εξήγησε η ομάδα και ο προπονητής πως δεν είναι μειονεκτικό πράγμα, αφού αγωνίζονται και παίκτες της πρώτης ομάδας».


Συλλογή Βραβείων

Φέτος ο Απόστολος Βέλλιος σάρωσε όλα τα βραβεία στην Αγγλία, όντας στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν στην Πρέμιερ Λίγκ. Αναδείχτηκε καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου.

Επίσης ο νεαρός είχε ανακηρυχθεί και καλύτερος νεαρός παίκτης της χρονιάς και από ψηφοφορία που έκαναν τα fan club της Έβερτον. «Το να σε ψηφίζει όλος αυτός ο κόσμος είναι κάτι το μοναδικό. Δέχτηκα πολύ μεγάλη αγάπη μέσα σε ένα χρόνο.

Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα αυτά τα βραβεία. Όταν σηκώθηκα να πάρω το βραβείο στο δημαρχείο μπροστά σε τόσο κόσμο ήταν κάτι το εξωπραγματικό».


Eθνική ομάδα και Κυριάκος Παπαδόπουλος

Αρκετοί θα μπορούσαν να πουν με βάση τις εμφανίσεις του στα αγγλικά γήπεδα στην αρχή της περιόδου, ότι είχε πολλές πιθανότητες να είναι στην Εθνική ομάδα που θα ταξίδευε στο Euro.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. «Δεν σου κρύβω ότι ήθελα πολύ να κληθώ για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Η εθνική ομάδα θέλει έτοιμους παίκτες». Είναι χαρούμενος όμως που η Ελλάδα παρόλα ταύτα πέρασε στους οχτώ καλύτερους της Ευρώπης.

« Όλοι οι παίκτες αγωνιζόντουσαν δυνατά και με ψυχή. Χάρηκα που έπαιξαν οι Παπαδόπουλος και Φορτούνης. Επίσης μέσα από το διαδίκτυο είδα και την αγάπη του κόσμου για την χώρα μας».


Ο Απόστολος με..λίγα λόγια

O Απόστολος σαν χαρακτήρας δεν διαφέρει με αυτόν που βλέπει ο κόσμος στα γήπεδα. Είναι άνθρωπος της παρέας. Έχει αρκετούς φίλους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία. «Πιστεύω έρχονται δίπλα μου για τον Απόστολο, και όχι για τον Βέλλιο».

Σαν τους κολλητούς του( Χρήστο και Μιχάλη) όμως, κανείς άλλος. Λόγω ότι μένει στο εξωτερικό, του αρέσει και η μοναξιά. Ελεύθερος χρόνος για τον ίδιο υπάρχει αφού είναι άνθρωπος του: Παν μέτρον άριστον «Άμα θες να βρεις χρόνο θα βρεις. Υπάρχει χρόνος για ξεκούραση αλλά και για προπόνηση».

Στα τέσσερα του ξεκίνησε στην ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ ένα χρόνο αργότερα μεταπήδησε στον Ηρακλή. «Θυμάμαι ακόμα την πρώτη προπόνηση με τον κ. Θόδωρο Ελευθεριάδη (τώρα είναι βοηθός προπονητή στην Ελπίδων) παίζαμε διπλό και είχα βάλει και πέντε γκολ». Είναι γιός του παλιού ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, Κώστα Βέλλιου.

Σε κάθε του βήμα-απόφαση ξέρει ότι θα είναι δίπλα του όπως και η υπόλοιπη οικογένεια του. Παρακολουθεί ταινίες αλλά επιλέγει κυρίως τις κωμωδίες. Όσο για την μουσική είναι της ώρας.

Αγαπημένος προορισμός του είναι η Αμερική, ενώ δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του σε άλλη θέση μέσα στο γήπεδο, αφού πάντα του άρεσε η επίθεση γιατί ήθελε να τελειώνει τις ''φάσεις''.

Αν φοβάται κάτι γενικότερα, είναι οι τραυματισμοί. « Ο πιο μεγάλος μου τραυματισμός ήταν να κάτσω έξω, δέκα μέρες. Δεν θέλω όμως να ζήσω ξανά μια τέτοια κατάσταση». Θαυμάζει τον σούπερ σταρ της Σουηδίας Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ενώ οι ομάδες που ξεχωρίζει στο εξωτερικό είναι η Μίλαν λόγω του ινδάλματος αλλά και οι Ισπανικές ομάδες, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.«Με γοητεύει η Μπαρτσελόνα για την ομαδικότητα της και η Ρεάλ για το επιθετικό της παιχνίδι».


Η αγάπη του για τον Ηρακλή και την Ελλάδα

Ο επιθετικός της Έβερτον είναι γνωστό ότι τρέφει μεγάλη αγάπη για την πρώην του ομάδα και σε κάθε δήλωση του δεν παραλείπει να το τονίζει. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τον παρακολουθώ τον Ηρακλή.

Με ενημερώνει και ο πατέρας μου. Ελπίζω να βρει τον δρόμο του». Ο κυανόλευκος σύλλογος πριν λίγες ημέρες τον τίμησε με το να βρεθεί στις εγκαταστάσεις της Μίκρας και να βραβεύσει τα παιδιά σε συγκεκριμένη εκδήλωση που έγινε.

«Καταρχάς είχα δει το επίσημο φυλλάδιο των ακαδημιών του Ηρακλή που με είχαν εξώφυλλο, και αυτό μου έδωσε μεγάλη χαρά. Με το πρώτο τηλέφωνο όταν μου ζητήθηκε να πάω να βραβεύσω δεν το σκέφτηκα καν. Το μόνο που είπα είναι πείτε μου ώρα» Είναι υπερήφανος για την Ελλάδα του, αν και ξέρει ότι στο εξωτερικό δεν ακούει και τα καλύτερα σχόλια. Αν πρέπει να πει ένα ευχαριστώ είναι στους προπονητές που είχε στον Ηρακλή, αλλά και στους κ.Σεμερτζίδη και κ.Βόκολο.

 


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ


 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

uuuuuΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

top