YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

6ο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ SKODA ΞΑΝΘΗ (3-5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016)

PDF Print E-mail
Friday, 30 October 2015 19:00 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ και φέτος θα διοργανώσει το Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά ηλικιακών τμημάτων στο Αθλητικό της Κέντρο στα Πηγάδια.

Όπως τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος ευελπιστεί να στεφθεί από επιτυχία και οι μικροί αθλητές που θα συμμετάσχουν να αποκομίσουν σπουδαίες εμπειρίες.

Το 6ο Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί από τις 3/1 έως και τις 5/1/2016 και παρακάτω οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν αναλυτικά την προκήρυξη:

 1. Διοργάνωση του τουρνουά
 2. Τόπος διοργάνωσης
 3. Κόστος συμμετοχής
 4. Συμμετοχή ομάδων – Κανονισμοί
 5. Ποινές
 6. Γενικές Διατάξεις
 7. Έπαθλα αγώνων
 8. Διαιτησία
 9. Ιατρική κάλυψη
 10. Παρατηρητές
 11. Γενικές Παρατηρήσεις


Διοργάνωση του τουρνουά

Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης, ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», διοργανώνει το 6ο Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο της στα Πηγάδια Ξάνθης.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ, πρότυπο για όλη την Ελλάδα σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και στην ανεύρεση και αξιοποίηση αθλητικών ταλέντων, διοργανώνει αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου με σκοπό να δώσει στους νέους ποδοσφαιριστές τη δυνατότητα να επιδείξουν τις ικανότητές τους, να βιώσουν έντονα συναισθήματα και να αποκομίσουν όλες τις θετικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε μια υψηλού επιπέδου αθλητική διοργάνωση.

Η μεταφορά και η εμπέδωση των αξιών και των αρχών του αθλητισμού αλλά και η βελτίωση των αθλητικών ικανοτήτων των νεαρών ποδοσφαιριστών αποτελούν το βασικό στόχο της διοργάνωσης.


Τόπος διοργάνωσης - Διαμονή

Το αθλητικό κέντρο της SKODA ΞΑΝΘΗ βρίσκεται στα Πηγάδια (7 χλμ από την πόλη της Ξάνθης) και διαθέτει εκτός από τα δέκα γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα και άλλους χώρους για πολύπλευρες δραστηριότητες (www.skodaxanthifc.gr). Αποτελεί ιδανικό μέρος διακοπών και απόδρασης σε ένα άλλο τρόπο ζωής, με τη μοναδικότητα που προσφέρει και την εγγύηση του ξεχωριστού και της απoλαυστικής διαμονής για κάθε επισκέπτη (www.lechalet.gr).

Οι αποστολές των ομάδων θα συμμετέχουν πέρα από το ξενοδοχείο του Αθλητικού Κέντρου Πηγαδίων (Lechalet) και σε άλλα ξενοδοχεία της πόλης ELENA HOTEL (www.elenahotel.com.gr/), NESTOS HOTEL (http://www.nestos-hotel.gr/), NATASSA HOTEL (http://www.hotelnatassa.gr/), ΞΑΝΘΙΠΠΕΙΟΝ HOTEL (http://www.hotelxanthippion.gr/)

Κόστος συμμετοχής

Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ έχοντας ως σκοπό το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα των αθλητικών γιορτών ποδοσφαίρου, διοργανώνει το 6ο τουρνουά ποδοσφαίρου με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Η συμμετοχή των 95 Ευρώ στο τουρνουά περιλαμβάνει όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής (δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό και τέσσερα γεύματα), καθώς και όλα τα οργανωτικά έξοδα.


Όλες οι ομάδες θα γευματίζουν και θα δειπνούν στο εστιατόριο του LE CHALET.


Συμμετοχή ομάδων – Κανονισμοί

Παιδικό

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2001 και 2002. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων, 11:11, με μπάλες Νο 5, σε δύο ημίχρονα των 35 λεπτών. Επιτρέπονται έως και 7 αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Προπαιδικό

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2003 και 2004. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα 80 Χ 60 μ., 11:11, με μπάλες Νο 5, σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Τζούνιορ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2006 και 2007. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα 60 Χ 40 μ. (1/2 γήπεδο στο πλάι), 9:9, εστίες 5μ., με μπάλες Νο 4, σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός του οφ σάιντ. Η πλάγια επαναφορά γίνεται κανονικά με τα χέρια.

Συμμετέχουσες Ομάδες

Οι ομάδες που συμμετείχαν σε προηγούμενα τουρνουά με ένα ή περισσότερα τμήματα είναι οι ακόλουθες: Ηρακλής Θεσ/νικής, Άρης Θεσ/νίκης, Αγροτικός Αστέρας, Απόλλων Καλαμαριάς, Πανδραμαϊκός, Δόξα Δράμας, Πιερικός, Πανθρακικός, Μπέμπηδες Θες/νίκης, ΑΟ Βιστωνίδας Ξάνθης, Ακαδημία Γιαννιτσών, ΑΕ Φαλήρου Θεσ/νίκης, ΑΕ Κοζάνης, Καππαδόκες Αλεξ/λης, Παύλος Μελάς Θεσ/νίκης, Εθνικός Μετεώρων Θες/νίκης, Ορφέας PUMA Ξάνθης, ΠΑΟΝΕ Θεσ/νίκης, ΠΑΟΔ, Ήφαιστος Θες/νίκης, Κένταυρος Θες/νίκης, Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Ορέστης Ορεστιάδας, Ηρακλής Πτολεμαΐδας, Ελπίδες Καβάλας, Mundialito Καβάλας, Ολυμπιακός Ξάνθης, Αργοναύτες Λήμνου, Ακαδημία Κατερίνης 2006, Πρέβεζα, Γερμανική Σχολή Ποδοσφαίρου Θεσ/νίκης, Πάικο Γουμένισσας, Ηράκλεια Σερρών, ΑΟ Διδυμοτείχου, Ορέστης Ορεστιάδας, FC Σέρρες, και Skoda Ξάνθη.

Για το 6ο Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά πρόσκληση έχει αποσταλεί σε όλες τις ακαδημίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και σε πολλές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή.

Ποινές

Οι ποινές που επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές αφορούν ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού από το τουρνουά.

Δύο κίτρινες κάρτες σε ένα παιγνίδι συνεπάγεται αποβολή από τη συνέχεια του αγώνα (μη αντικατάσταση του παίκτη).

Απευθείας κόκκινη κάρτα συνεπάγεται και τον αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα.

Κόκκινη κάρτα για χειροδικία ή εξύβριση αντιπάλου ή διαιτητή συνεπάγεται αποκλεισμό από το τουρνουά.

Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ποινών και την εκδίκαση των πάσης φύσεως ενστάσεων που θα ανακύψουν είναι η οργανωτική επιτροπή του. Με τη συμμετοχή τους όλες οι ομάδες αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδιο όργανο για την επίλυση των διαφορών την οργανωτική επιτροπή.

Τα σωματεία - ακαδημίες πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια ή απρεπή συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, προπονητών και μελών των αποστολών τους.


Γενικές Διατάξεις

Καταληκτική ημερομηνία για την οριστική συμμετοχή των ομάδων στο τουρνουά ορίζεται η Παρασκευή 11/12/2015.

Κάθε ομάδα – ακαδημία που συμμετέχει θα πρέπει να προσκομίσει στην οργανωτική επιτροπή κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των ποδοσφαιριστών. Η ταυτοπροσωπία και η ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή θα πρέπει να αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα (δελτίο ΕΠΟ, πιστοποιητικό γέννησης) τα οποία θα παραδίδονται στην οργανωτική επιτροπή και θα παραμένουν σ’ αυτή (και στη διάθεση κάθε ομάδας) σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Έλεγχος ταυτοπροσωπίας και ηλικίας θα γίνεται για όλες τις ομάδες από την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά πριν την έναρξη του.

Χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία που συμμετέχει επιφέρει το μηδενισμό της ομάδας στο συγκεκριμένο αγώνα και την κατακύρωση του στην αντίπαλη ομάδα ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του.

Στην τελική κατάταξη των ομάδων στη φάση των ομίλων σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύει ότι προβλέπεται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ).

Στα παιγνίδια κατάταξης, σε περίπτωση ισοπαλίας θα κτυπηθούν πέναλτι (με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ΚΑΠ).

Η οργανωτική επιτροπή είναι υπεύθυνη για τυχόν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης (γήπεδα, ώρες ανάπαυσης, ώρα φαγητού κ.ά).


Έπαθλα αγώνων

Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας απονέμονται μετάλλια και κύπελλα.

Σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες απονέμονται μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.

Τιμητικές διακρίσεις απονέμονται ανά κατηγορία στον πρώτο σκόρερ, τον καλύτερο τερματοφύλακα και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του τουρνουά, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των προπονητών των ομάδων που συμμετέχουν.

Για την καλύτερη λειτουργία του τουρνουά και την αξιόπιστη βαθμολόγηση του καλύτερου ποδοσφαιριστή, του πρώτου σκόρερ και του καλύτερου τερματοφύλακα, παρακαλούμε οι ποδοσφαιριστές να κρατούν σταθερά νούμερα σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, όμοια με αυτά που αναγράφονται στην κατάσταση συμμετοχής .

Διαιτησία

Όλους τους αγώνες του τουρνουά θα διευθύνουν διαιτητές ορισμένοι από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης. Οι διαιτητές των αγώνων εφαρμόζουν τον Κ.Α.Π. και ελέγχουν τη σωστή διεξαγωγή του τουρνουά σύμφωνα με τους κανονισμούς του.

Ιατρική κάλυψη

Σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά θα παρευρίσκονται γιατρός και φυσιοθεραπευτής.

Παρατηρητές

Παρατηρητές αγώνων είναι οι τεχνικοί υπεύθυνοι της ακαδημίας της SKODA Ξάνθης, οι οποίοι ελέγχουν τα παιγνίδια, βοηθούν τις αποστολές των ομάδων και φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του τουρνουά.

Γενικές Παρατηρήσεις

Προτείνεται τα σωματεία – ακαδημίες να έχουν επαρκή ρουχισμό αγώνων (ώστε να ανταποκριθούν και στους τέσσερις συνεχόμενους αγώνες).

Λόγω της χρονικής περιόδου και των πιθανών άσχημων καιρικών συνθηκών καλό είναι να μεριμνήσουν οι συνοδοί των ομάδων ώστε όλοι οι ποδοσφαιριστές να φέρουν επαρκή ατομικό ρουχισμό (αδιάβροχο, σκούφο, γάντια κ.ο.κ.)

Οι συνοδοί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων πειθαρχίας στα ξενοδοχεία διαμονής και της μη πρόκλησης υλικών ζημιών και φθορών.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Υποδομών της ΠΑΕ Skoda Xanthi, κ. Περικλή Καλογιάννη, στο τηλέφωνο 6942290942, fax 25410 62085, και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Τελευταία Νέα

Νέα Ομάδων Κ20 04.18.2016

Αντώνης Τζαλετέλλης: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κυριακής!
Αντώνης Τζαλετέλλης: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κυριακής!

ΕΠΙΣΤΗΜΗ Αθλητιατρικά 04.18.2016

Ποδόσφαιρο και...κρυοθεραπεία!
Ποδόσφαιρο και...κρυοθεραπεία!

Νέα Ομάδων Κ17 04.18.2016

Κ17: ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΕΚ 1-3
Κ17: ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΕΚ 1-3

Νέα Ομάδων Κ20 04.18.2016

Κ20: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-0
Κ20: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-0

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ Ακαδημίες Εξωτερικού 04.17.2016

«Έκραξαν» τον γιο του Ζιντάν (video)
«Έκραξαν» τον γιο του Ζιντάν (video)

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ Ακαδημίες Εξωτερικού 04.17.2016

Δύο γκόλ ο Δώνης! (Vids)
Δύο γκόλ ο Δώνης! (Vids)

Νέα Ομάδων Κ17 04.17.2016

Κ17: Καταιγιστικός ο Αστέρας νίκησε 5-0 την Καλλονή! (Video)
Κ17: Καταιγιστικός ο Αστέρας νίκησε 5-0 την Καλλονή! (Video)

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 04.17.2016

Κοντονής: Τέλος οι δανεικοί, ναι στη δημιουργία Β' ομάδων
Κοντονής: Τέλος οι δανεικοί, ναι στη δημιουργία Β' ομάδων

Νέα Ομάδων Κ20 04.17.2016

Πρωταθλητής Ελλάδος στους Νέους ο Ολυμπιακός!
Πρωταθλητής Ελλάδος στους Νέους ο Ολυμπιακός!

Νέα Ομάδων Κ17 04.17.2016

Κ17: SKODA ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ 0-4
Κ17: SKODA ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ 0-4
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.