YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Ποδόσφαιρο και...κρυοθεραπεία!

PDF Print E-mail
Thursday, 14 April 2016 17:41 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Από τη στιγμή που η επιστήμη αποφάσισε να παίξει μπάλα, κανένα από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να έχει έναν τέτοιο «εργαλείο» στην διάθεση του. Πληρώνοντας, βεβαίως, ένα διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο.

Ο λόγος για τον ειδικό θάλαμο κρυοθεραπείας!

Η κρυοθεραπεία, εφαρμόζεται με το σώμα να εκτίθεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έτσι ώστε να αναγεννηθούν οι μυείς και να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο θάλαμος ψύχεται - συνήθως με υγρό άζωτο - σε θερμοκρασία -120 βαθμούς και ο αθλητής προστατεύεται από οξεία κρυοπαγήματα με κάλτσες και γάντια. Οι συνεδρίες αυξάνουν τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα, έξι φορές και απομακρύνουν το γαλακτικό οξύ, ώστε να επιταχυνθεί η ανάκαμψη του οργανισμού.

Ο Ρονάλντο για παράδειγμα, ξόδεψε για ένα τέτοιο ''πραγματάκι'' 45.000 ευρώ για να το βάλει στην πολυτελέστατη βίλα του στην Μαδρίτη, με την κατασκευή να έχει το μέγεθος μιας ντουζιέρας.

Το αστέρι της Μπάγερν Φράνκ Ριμπερί υποβάλλεται όλο και πιο συχνά σε τέτοιου είδους συνεδρίες για να αυξήσει τις αντοχές του.

Ένας από τους βασικούς λόγους της εκπληκτικής πορείας της Λέστερ στη φετινή Premier League είναι η σχεδόν παντελής απουσία μυϊκών τραυματισμών στο «King Power». Η οποία δεν είναι τυχαία. Ο επικεφαλής του τμήματος φυσικής κατάστασης και αποκατάστασης του συλλόγου, έχει εγκαταστήσει στο προπονητικό κέντρο μονάδα κρυοθεραπείας, ικανή να καλύψει ολόκληρο το σώμα του αθλητή – και τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου είναι θεαματικά. Ολες οι υπόλοιπες ομάδες ζηλεύουν (και προσπαθούν να εξηγήσουν) τη «φρεσκάδα» των παικτών του Ρανιέρι. Οι οποίοι -σημειωτέον- δεν κερδίζουν τους αγώνες χάρη στην εξαιρετική ποιότητά τους αλλά, κυρίως, με την παροιμιώδη αντοχή και τη μαχητικότητά τους.

Προσοχή: Κανείς δεν μπορεί να υποβληθεί σε τέτοιου είδους συνεδρίες χωρίς την παρουσία ειδικού.

Πρόσφατο παράδειγμα ο θάνατος γυναίκας που ακολουθούσε την μέθοδο της κρυοθεραπείας για να καταπολεμήσει προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξαν και αγωγές απο τον Φρανκ Ριμπερί κατά του CNN, με τον διεθνή Γάλλο ποδοσφαιριστή να αξιώνει αποζημίωση 1,5 εκ. δολάρια, καθώς χωρίς την άδειά του το αμερικάνικο δίκτυο χρησιμοποίησε φωτογραφία του την ώρα που έκανε κρυοθεραπεία και την συνέδεσε με την περίπτωση της εκκλιπούσας. 


Ολόσωμη Κρυοθεραπεία

Στην αθλητική ιατρική η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία συνιστάται για τη θεραπεία αθλητικών τραυματισμών λόγω της ικανότητας της να καταστέλλει το σύμπτωμα του πόνου για διάρκεια μέχρι 6 ωρών, με ταχεία εκκίνηση του αναλγητικού αποτελέσματος 5-10 λεπτά μετά τη συνεδρία. Ένα ακόμα ουσιαστικό όφελος της Ολόσωμης Κρυοθεραπείας είναι η μη φαρμακευτική καταστολή του οιδήματος και η επιτάχυνση των αναζωογονητικών διαδικασιών.

Ευεξία

Είναι ευρέως γνωστό πως η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία προκαλεί όλα τα συστήματα του οργανισμού να λειτουργήσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Είναι μία απαράμιλλη μέθοδος πρόληψης των καταρροϊκών και οξέων αναπνευστικών παθήσεων. Κατά τη διάρκεια των Ολόσωμων Κρυοθεραπευτικών συνεδριών βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου και η ψυχολογική κατάσταση του θεραπευόμενου ενώ σχεδόν όλοι οι ασθενείς αναφέρουν ευεξία, καλύτερες αποδόσεις στην δραστηριότητα τους και αύξηση της ενεργητικότητας.

Συχνότητα συνεδριών

Πολλοί επισκέπτες αισθάνονται σημαντικά οφέλη μετά από μία μόνο θεραπεία. Για συνεχή οφέλη, συνιστάται μια θεραπεία ανά εβδομάδα για ένα μήνα και τη συνέχιση της θεραπείας 1-2 φορές το μήνα.

Για ανακούφιση από έντονο πόνο ή δερματική ασθένεια, για μέγιστα αποτελέσματα, συνιστώνται έως 10 θεραπείες σε στενή διαδοχή (π.χ. 3 ανά εβδομάδα).

Για συνεχή οφέλη, προτείνονται 1-4 θεραπείες ανά μήνα.


Ωφέλειες της Ολόσωμης Κρυοθεραπείας 

Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία ενδείκνυται για:

Ανακούφιση από πόνους

Αρθρίτιδα / Τενοντίτιδα

Ινομυαλγία

Βελτίωση απόδοσης

Βελτίωση μυϊκής αντοχή

Αύξηση ταχύτητας / αντοχής

Ανάκτηση ταχύτητας

Αύξηση του μεταβολισμού

Ταχύτερη καύση θερμίδων

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Αύξηση ενέργειας

Αναγέννηση κυττάρων και αναστολή φλεγμονών

Καταστολή μυϊκών πόνων

Απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό

Επίτευξη προπόνησης σε πολύ υψηλό επίπεδο

Ραγδαία μείωση χρόνου αποκατάστασης από τραυματισμό

Επούλωση τραυμάτων των ιστών (Γρήγορη αποκατάσταση έπειτα από έντονη προπόνηση)

Παραγωγή ενδορφινών

Βελτίωση λειτουργικότητας και αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων

Μείωση καθυστερημένου ασκησιογενή μυϊκού πόνου (DOMS)

Βελτίωση του ύπνου

Απομάκρυνση του stress / PTSD (μετατραυματικό stress)

Αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Σύσφιξη

Ημικρανίες

Βελτίωση του δέρματος

Δερματίτιδες

Share
 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin




YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.