YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Αντώνης Στεργιάκης, ο 16χρονος Έλληνας "γίγαντας" της Σλάβια Σόφιας

PDF Print E-mail
Tuesday, 19 January 2016 14:03 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Ο 16χρονος Έλληνας τερματοφύλακας, Αντώνης Στεργιάκης, με ύψος 1,95, μιλάει για το πενταετές συμβόλαιο στη Σλάβια Σόφιας. Πώς κατέληξε στη Βουλγαρία, τι προηγήθηκε για να φτάσει εκεί και το όνειρο της καταξίωσης. 

Ο Αντώνης Στεργιάκης ανήκει από τις αρχές Αυγούστου στη Σλάβια Σόφιας. Υπέγραψε στους Βούλγαρους πεντατές επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 16 ετών, ύστερα από το σύντομο πέρασμά του από τη Θύελλα Φιλώτα στη Γ' Εθνική. Ο Κρητικός γκολκίπερ είναι γεννημένος στις 16 Μαρτίου το 1999 και έχει ύψος 1.95!

Ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία από την ακαδημία του Θόδωρου Κάντα, μεταπήδησε στην ακαδημία του Άρη και τον περασμένο Φεβρουάριο βγήκε το δελτίο του στην ομάδα της Φλώρινας. Πρόλαβε και αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. Το καλοκαίρι ενδιαφέρθηκαν για τον Στεργιάκη και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες δεν του έδιναν ακόμα επαγγελματικό συμβόλαιο, ενώ στο... κόλπο για την απόκτησή του μπήκε η Σλάβια Σόφιας. Η ιστορική ομάδα της Βουλγαρίας, που έχει σκάουτς στη βόρεια Ελλάδα, άναψε το "πράσινο φως" και ο πιτσιρικάς άφησε την Ελλάδα για λογαριασμό του βουλγάρικου συλλόγου. Πριν πάει εκεί, είχε μεταβεί στην Ιταλία και συμμετείχε σε προπονητικά καμπ. Έδωσε το παρών σε προπονήσεις της Βίρτους Εντέλα, αλλά οι Βούλγαροι ήθελαν πάση θυσία να τον πάρουν και εντέλει οι προσπάθειές τους απέδωσαν καρπούς.

Εκτιμούσαν, και φυσικά ακόμα το λένε, ότι έχουν στα χέρια τους έναν τερματοφύλακα που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι σπουδαίο στο μέλλον. Για αυτό άλλωστε και του έδωσαν πενταετές επαγγελματικό συμβόλαιο, καλύπτοντας τα μαθήματα για το σχολείο και φυσικά το σπίτι που μένει.

Ο ίδιος, μάλιστα, είναι πολύ καλός μαθητής και μπορεί να μιλάει αγγλικά, γερμανικά και πλέον, σιγά - σιγά, και βουλγάρικα. Ο εκπρόσωπός του, Γιώργος Κολοβός, δεν είχε σκοπό να του βρει ομάδα όπου θα αγωνίζεται σε τμήματα υποδομής, αλλά σε επίπεδο ανδρών.

Στη Σλάβια Σόφιας είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος τερματοφύλακας, έχει μπει σε αποστολές στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ στα ντέρμπι της ομάδας Νέων "κατεβαίνει" για να ενισχύσει την ομάδα. 

Ο θηριώδης τερματοφύλακας μίλησε από τη Σόφια στο Sport24.gr για τη ζωή στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, για τα όνειρά του, για τη θέση του τερματοφύλακα και για την Εθνική ομάδα.

-Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον από τη Βουλγαρία;

"Πέρυσι έπαιζα στη Γ' Εθνική με τη Θύελλα Φιλώτα και έκανα πέντε παιχνίδια. Εκεί με είδαν άνθρωποι της Σλάβια Σόφιας. Με πίστεψαν, για αυτό και έκαναν όλες τις ενέργειες που έπρεπε για να παίξω εκεί".

-Πώς είναι η ζωή εκεί στη Σόφια;

"Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα, γιατί μένω μόνος εδώ. Όμως τώρα είναι όλα μια χαρά. Αρχίζω να μαθαίνω και τη γλώσσα και όλα γίνονται πιο εύκολα".

-Το ποδόσφαιρο συγκρίνεται με το ελληνικό; Ποιες είναι οι διαφορές και οι ομοιότητες;

"Το επίπεδο θα έλεγα ότι είναι το ίδιο με το ελληνικό. Η μόνη διαφορά είναι πως εδώ δίνουν ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες".

-Πόσο σημαντικό είναι για εσένα ότι σε τέτοια ηλικία υπέγραψες πενταετές συμβόλαιο σε ομάδα του εξωτερικού;

"Είναι πολύ σημαντικό διότι δείχνει πως η ομάδα με εμπιστεύεται και θέλει να επενδύσει σε εμένα. Προφανώς και είμαι χαρούμενος γιατί δεν είναι μικρό πράγμα σε τέτοια ηλικία να κάνει κάποιος ένα τέτοιο συμβόλαιο. Αυτό μου δίνει ώθηση να δουλέψω περισσότερο για να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ".

-Πώς σου συμπεριφέρονται οι άνθρωποι της ομάδας και ποια είναι τα σχέδιά τους για εσένα;

"Στην ομάδα είναι όλα πάρα πολύ καλά. Τόσο οι συμπαίκτες μου όσο και το επιτελείο των προπονητών με βοηθούν μέρα με τη μέρα να γίνω καλύτερος".

-Εκτιμάς ότι έχεις θέση στην Εθνική;

"Το αν πρέπει να κληθώ στην Εθνική δεν είναι δική μου δουλειά, αλλά των προπονητών. Η δουλειά μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να είμαι έτοιμος όταν με καλέσουν να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό".

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

"Ο βασικός μου στόχος είναι ένας, να παίξω ποδόσφαιρο. Τώρα, αν καταφέρω και πάρω ένα πτυχίο, θα είναι πολύ καλό για εμένα. Εγώ θα προσπαθήσω όσο μπορώ να τα κάνω και τα δύο το ίδιο καλά".

-Ποιον τερματοφύλακα θαυμάζεις;

"Δεν θα έλεγα πως θαυμάζω κάποιον συγκεκριμένα. Δηλαδή δεν έχω κάποιον τερματοφύλακα ως πρότυπο".

-Τι σε έκανε να γίνει τερματοφύλακας;

"Όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο, δεν πίστευα πως θα γίνω τερματοφύλακας. Ομως όταν έγινα σε ορισμένα παιχνίδια, άρχισε να μου αρέσει πάρα πολύ η θέση αυτή. Τώρα την αγαπώ και δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Εύχομαι να καταξιωθώ και να είμαι στο μέλλον ένας σημαντικός τερματοφύλακας".

* Η Σλάβια Σόφιας είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα με με 31 βαθμούς σε 20 ματς. Έχει κατακτήσει επτά φορές το πρωτάθλημα, δέκα φορές τερμάτισε στη 2η θέση, ενώ έχει επτά κύπελλα.


Πηγή: Sport24.gr

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin




YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.