YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Πουρλιοτόπουλος:Επιβράβευση για μας είναι η προώθηση παικτών στην πρώτη ομάδα

PDF Print E-mail
Wednesday, 07 May 2014 03:38 | Συντάχθηκε απο τον/την sportteam   
Share

Ο υπεύθυνος ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, μίλησε για το πρωτάθλημα των Νέων, αλλά και γενικά για την λειτουργία των ακαδημιών του «δικεφάλου».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο gazzetta.gr:

-O ΠΑΟΚ κατάφερε φέτος να κατακτήσει το πρωτάθλημα Νέων. Που οφείλεται αυτή η επιτυχία των παιδιών;

«Φέτος ήρθε ένας τίτλος χωρίς αυτός να είναι ο αυτοσκοπός μας. Στόχος μας είναι η ανάδειξη ποδοσφαιριστών και η προώθηση τους στην πρώτη ομάδα. Για μας το καλύτερο πρωτάθλημα είναι η συμμετοχή παιδιών στην πρώτη ομάδα.

Εννοείται πως είμαστε περήφανοι για την πορεία αυτή των Νέων που είναι απόρροια εκπαίδευσης πολλών χρόνων».

-Αυτή είναι η συνέχεια μιας ήδη επιτυχημένης φουρνιάς που πέρσι πήρε το πρωτάθλημα των Κ17;

«Είναι συνέχεια μιας προσπάθειας παιδιών γεννηθέντες 1995-1997 οι οποίοι βάση ενός τετραετούς προγραμματισμού βρίσκονται σε αυτό το ανταγωνιστικό επίπεδο.

Το σχεδιάσαμε, το υλοποιήσαμε και τώρα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να νιώθουμε δικαιωμένοι με το αποτέλεσμα αυτό».

-Το επίπεδο στο πρωτάθλημα Κ20 πιστεύετε ότι είναι αρκετά καλό για να φανούν ταλέντα;

«Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για το πρωτάθλημα της Κ-20. Παρόλα αυτά είναι αρκετά ανταγωνιστικό και αποτελεί ένα σημαντικό σκαλί για να “σκαρφαλώσει” κάποιος στην πρώτη ομάδα».

-Μετά και από αυτή την επιτυχία, θεωρείτε πως αυτά τα παιδιά δείχνουν έτοιμα να πάρουν τις ευκαιρίες τους στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ;

«Δεν περιμέναμε αυτή την επιτυχία για να δώσουμε ευκαιρίες. Ευκαιρίες δόθηκαν και συνεχίζονται να δίνονται στην διάρκεια όλης της χρονιάς σε όλους εκείνους τους ποδοσφαιριστές που δείχνουν αγωνιστική ετοιμότητα».

-Θεωρείτε πως υπάρχουν ήδη κάποια παιδιά που έχουν ξεχωρίσει από την ομάδα Νέων και ίσως σύντομα τα δούμε να κάνουν το παραπάνω βήμα;

«Ήδη έχουν ξεχωρίσει κάποιοι ποδοσφαιριστές που προπονούνται και αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα. Δεν θα ήθελα να τους αναφέρω ονομαστικά.

Το πρώτο βήμα έγινε, η ευκαιρία δόθηκε αλλά από εδώ και πέρα είναι στην ευθύνη των ποδοσφαιριστών να διακριθούν ακόμα περισσότερο. Εμείς είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και να συνοδοιπορήσουμε μαζί τους στον αγώνα τους».

-Θα θέλατε να μας αναλύσετε την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ; Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια;

«Η επένδυση στη δημιουργία μιας δική μας Σχολής ποδοσφαίρου είναι πρωταρχικό μέλημα μας.Ο κ. Σαββίδης έχει ταυτιστεί και οραματιστεί μαζί μας.

Η στελέχωση των τμημάτων με ειδικευμένους προπονητές ανά ηλικία, η οργάνωση του τμήματος Scouting, η επέκταση του δικτύου συνεργαζόμενων ακαδημιών σε όλη την επικράτεια, η τεχνογνωσία και οι εμπειρίες μας από ακαδημίες όλης της Ευρώπης μας οδήγησαν στην προσδοκία να δημιουργήσουμε την δική μας σχολή ποδοσφαίρου που θα εκλείπουν όλες εκείνες οι παθογένειες που αναγνωρίσαμε στην διάρκεια των ετών».

-Πόση σημασία δίνει πλέον η διοίκηση του ΠΑΟΚ στις ακαδημίες; Είναι πολύ περισσότερη απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια; Το βλέπετε ως μονόδρομο πλέον το να στραφούν οι Ελληνικές ομάδες στα νέα παιδιά και στις ακαδημίες τους;

«Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντιληπτή και επιτακτική ανάγκη κατεύθυνσης στις ακαδημίες για όλες τις ομάδες. Γνωρίζαμε πως κάθε ομάδα θα στραφεί στην ακαδημία της πριν ακόμα ωριμάσει η κρίση και είχαμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό πολύ νωρίτερα.

Το θετικό για μας που θεμελιώνουμε και εμπλεκόμαστε σε αυτό το όραμα είναι πως σε όλη αυτή την υλοποίηση η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναγνωρίζει αυτό που κάνουμε και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως η πρώτη ομάδα μας απαρτίζεται από αρκετούς ποδοσφαιριστές».

-Ο ΠΑΟΚ αναζητεί παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα για να στελεχώσει τις ακαδημίες του; Έχει ας πούμε κάτι σαν σχολές ποδοσφαίρου όπως γίνεται με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό; Υπάρχει κάποια συνεργασία του ΠΑΟΚ σε επίπεδο ακαδημιών με κάποια ομάδα του εξωτερικού και αν οχι, υπάρχει η σκέψη για μελλοντική συνεργασία;

«Εννοείται πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι αρκετή για τα σύνορα της Σχολής ποδοσφαίρου που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε. Οι σχολές ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα και ξεπερνούν σε αριθμό τις 40.

Ενδεικτικά αναφέρω τις σχολές που δημιουργήσαμε στην Αλεξανδρούπολη στην Κω και στην Πελοπόννησο ενώ ανοίξαμε τις πόρτες μας και σε χώρες του εξωτερικού, όπως την Σουηδία, την Κύπρο...

Η οργάνωση και η στελέχωση του τμήματος Scouting μας δίνει το δικαίωμα να εξελίξουμε και να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο τα τμήματα της Σχολής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

-Σειρά μετά την Κ20 παίρνει η Κ17 της ομάδας που συμμετέχει στο Φάιναλ Φορ που θα γίνει στο Αγρίνιο... Μπορούν αυτά τα παιδιά να κάνουν ότι και οι Νέοι, αλλά και αυτό που έκανε το ίδιο τμήμα ένα χρόνο πριν;

«Επαναλαμβάνω πως στόχος μας δεν είναι ο τίτλος ως επιβράβευση. Επιβράβευση για μας είναι η προώθηση παικτών στην πρώτη ομάδα. Η εκπαίδευση και ο πρωταθλητισμός στην Κ17 όπως και στην Κ20 είναι έννοιες ταυτόσημες αλλά δεν αποτελεί αυτοσκοπό ένας τίτλος.

Απλά έρχεται να επιβραβεύσει την δουλειά που πραγματοποιείτε τα τελευταία χρόνια».

-Εκτός από τις κατηγορίες Κ20 και Κ17 ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε και στο πρωτάθλημα Κ15 χάνοντας το πρωτάθλημα στον τελικό... Πόσο εύκολο είναι σε αυτή την ηλικία να πείσετε τα παιδιά μετά από μια ήττα πως είναι επιτυχία να φτάνουν σε τελικό ενός πρωταθλήματος;

«Οι εμπειρίες που αποκομίζουν τα παιδιά της Κ-15 τα τελευταία χρονιά είναι ουσιαστικές και ωφέλιμες για να σταθούν μόνο στα θετικά αυτής της συμμετοχής. Όπως κάθε τελικός έτσι και αυτός κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Τα παιδιά μας διδάσκονται να κερδίζουν αλλά και μέσα από την ήττα μόνο νικητές μπορούν να βγουν».

-Θέλετε να μας πείτε και για την πορεία της πρώτης ομάδας; Θεωρείτε πως μετά την αποτυχία στο Κύπελλο θα καταφέρει να βρεθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Για την πορεία της πρώτης ομάδας είμαι αναρμόδιος να απαντήσω αλλά ευχή μου είναι να προκριθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να αποτελέσει φάρο όλων των παιδιών που αγωνίζονται στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η συμμετοχή σε έναν τέτοιο θεσμό αποτελεί ύψιστη τιμή για έναν σύλλογο και αυξάνει ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες όλων».

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.





top