YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


Το μπαράζ της Κ17 του ΠΑΟΚ και οι… πρωταγωνιστές

PDF Print E-mail
Monday, 28 April 2014 16:17 | Συντάχθηκε απο τον/την sportteam   
Share

Την πρόκρισή της στο final four του Αγρινίου και το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο της διεκδικεί το μεσημέρι της Τρίτης (29.04) η Κ17 του ΠΑΟΚ. 

Η ομάδα του Αλέκου Θεοδωρίδη στις 15:30 στο γήπεδο της Νέας Μεσημβρίας φιλοξενεί τον τρίτο του Νότιου Ομίλου, Εργοτέλη σε παιχνίδι μπαράζ.

Παραμονή αυτού του σημαντικού αγώνα η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ το paokfc.gr παρουσιάζει το προφίλ δύο εκ των πρωταγωνιστών αυτής της ομάδας. Μια ομάδας που κέρδισε τον τίτλο πέρυσι, που «έτρεχε» ένα αήττητο 35 αγώνων, μιας ομάδας που αξίζει όλης της προσοχής.

Ο αρχηγός

Κωνσταντίνος Κώστας

Το ποδόσφαιρο είναι επιλογή και το μοναχοπαίδι της οικογένειας Κώστα ήξερε πάντα ότι αυτό είναι που θέλει περισσότερο από ο,τιδήποτε.

Ο Κωνσταντίνος Κώστας γεννήθηκε στις 29 Μαϊου του 1997 στα Γιαννιτσά και από μικρός μετακόμισε με την οικογένειά του στην Θεσσαλονίκη. Παλιός στον ΠΑΟΚ, από το 2008, αρχηγός της Κ17, μέσος εξαιρετικός και στα ανασταλτικά και στα δημιουργικά του καθήκοντα, μετρά φέτος οκτώ γκολ σε 24 συμμετοχές.

Πρωταθλητής πέρυσι, σε μια στιγμή που θυμάται ως την πιο όμορφη που έχει βιώσει μέχρι στιγμής, ειδικά από τη στιγμή, που σκόραρε για το 2-1 στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Εννοείται ότι πρωταρχικός στόχος είναι πλέον η πρόκριση στο φάιναλ φορ, που περνάει από το μπαράζ με τον Εργοτέλη. «Είναι δύσκολο ματς», λέει «αλλά εφόσον είμαστε συγκεντρωμένοι, θα τα καταφέρουμε».

Ακούγεται σίγουρος και συνειδητοποιημένος. «Ονειρό μου είναι ο ΠΑΟΚ, να παίζω στον ΠΑΟΚ και να κερδίζω τίτλους. Ξέρω ότι απαιτείται σκληρή δουλειά και σ’ αυτό είμαι προσηλωμένος», τονίζει.

Φοιτεί στο Γερμανικό σχολείο, που είναι αρκετά δύσκολο και «μου προσφέρει τη γνώση πολλών ξένων γλωσσών». «Προλαβαίνω και τα καταφέρνω όλα», λέει, άλλωστε «τα πάντα είναι θέμα επιλογής».

Ο ελεύθερος χρόνος είναι φυσικά, περιορισμένος, αλλά δεν τον απασχολεί. Για τους φίλους του βρίσκει το χρόνο που επιθυμεί.Είναι ένα παιδί, που όπως λέει, δεν ένιωσε ποτέ στενοχώρια, απογοήτευση, δεν υπέστη τραυματισμό, δεν έβαλε ποτέ δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του, σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο.

Αν και υπήρχε μια στιγμή σοκαριστική, που ευτυχώς δεν τον επηρέασε σε τίποτα. «Ενα καλοκαίρι, σε ένα τουρνουά στην Ολλανδία, δέχτηκα ένα τάκλιν, έπεσα με τον αυχένα και έμεινα αναίσθητος στο χορτάρι», θυμάται.

Ευτυχώς δεν διέτρεξε κίνδυνο.


Ο πρώτος σκόρερ

Νίκος Συράκος

Ηξερε πάντα πως το ποδόσφαιρο είναι αυτό που θέλει με όλη του την καρδιά. Ακόμα κι αν σε μια δύσκολη ηλικία ταλαιπωρήθηκε από απανωτούς τραυματισμούς και αμφέβαλε για το αν και πως θα αντεπεξέλθει, ουδέποτε πέρασε κάτι άλλο από το μυαλό του.

«Γύρισα δυνατός τότε, δεν με πτόησε το δύσκολο διάστημα», λέει «κι από τότε το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να δουλεύω όλο και πιο πολύ, να στοχεύω όλο και πιο ψηλά».

Στα αντίπαλα δίχτυα, πάντως ο Νίκος Συράκος, στοχεύει καλά. Μετρά 18 γκολ φέτος, σε 23 συμμετοχές, έχει ήδη αγωνιστεί σε δύο ματς με την Κ20 (Λεβαδειακός και Ολυμπιακός) και φυσικά, αυτό που επιθυμεί περισσότερο απ’ όλα δεν κρύβεται.

«Να παίξω στην πρώτη ομάδα. Αυτό, μόνο αυτό».Για τον αγώνα μπαράζ με τον Εργοτέλη λέει ότι «αν η ομάδα είναι δεμένη, θα περάσει» κι ότι θέλει πολύ να παίξει σ’ αυτό το ματς και φυσικά, να συμμετάσχει στο φάιναλ φορ.

O Νίκος Συράκος γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1997 και μεγάλωσε στα Πετρανά Κοζάνης. Από την ΑΕ Κοζάνης βρέθηκε στον ΠΑΟΚ το 2010. Τόσο αποφασισμένος που επί δύο χρόνια, πέντε φορές την εβδομάδα έκανε το Κοζάνη – Θεσσαλονίκη και πάλι πίσω για να προπονείται.

Μετά αποφάσισε να αποχωριστεί την οικογενειακή εστία και να μείνει στους ξενώνες του ΠΑΟΚ.  Πλέον μοιράζεται το ίδιο σπίτι με τον φίλο και συμπαίκτη του Νίκο Δεληγιάννη, τον τερματοφύλακα της Κ17, Κοζανίτης κι αυτός.

Φοιτεί στην Β’ Λυκείου, δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει με την ίδια επιτυχία και στο σχολείο, έχει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και τον αφιερώνει στους φίλους του, ήταν πάντα φορ και λατρεύει τον Καρίμ Μπενζεμά.

Share
 

powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


top