YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

«Όνειρό μου, τα παιδιά που προπονώ να ζήσουν ό,τι κι εμείς στη Ν. Φιλαδέλφεια!»

PDF Print E-mail
Thursday, 24 April 2014 10:53 | Συντάχθηκε απο τον/την sportteam   
Share

Για τη νέα σελίδα της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα, τις Ακαδημίες, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις μεγάλες στιγμές στη Νέα Φιλαδέλφεια μίλησε ο Χάρης Κοπιτσής.

Στο πλαίσιο αφιερώματος για την τελευταία κατάκτηση πρωταθλήματος της ΑΕΚ, ο Χάρης Κοπιτσής παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο SportDay.gr:

Κύριε Κοπιτσή είστε χρόνια στις Ακαδημίες της ΑΕΚ. Φέτος η ΑΕΚ φαίνεται πως γυρίζει σελίδα. Αποτυπώνεται κάτι τέτοιο και στο χώρο των Ακαδημιών; Θεωρείτε πως υπάρχει διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Σίγουρα, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα φέτος στην ΑΕΚ. Μέσα από μια πολύ δύσκολη καμπή στην ιστορία της, φαίνεται ότι οι άσχημες στιγμές που περάσαμε πέρσι, σιγά σιγά γυρνούν προς το θετικό.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις Ακαδημίες, φέτος έχουμε οργανωθεί πολύ περισσότερο. Έχουμε πλέον το δικό μας το χώρο που χρησιμοποιούμε όλα τα τμήματα και σαν πρώτες εντυπώσεις νομίζω ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ θετικά και βαίνουν προς το καλύτερο.

Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο για τον τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών; Δηλαδή ποια είναι ακριβώς η σχέση τους με την πρώτη ομάδα και τι ρόλο διαδραματίζει ο Άκης Ζήκος;

Νομίζω ότι φέτος στην ΑΕΚ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, λειτουργούμε και επαγγελματικά και οικογενειακά θα έλεγα, είναι άμεση η σύνδεση της πρώτης ομάδας με τις Ακαδημίες και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό και για τις δύο πλευρές.

Θεωρώ ότι ο κος Ζήκος ως επικεφαλής με την εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια και το πόσο ψηλά έχει φτάσει σε ποδοσφαιρικό επίπεδο προσπαθεί να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες ώστε να τις εκμεταλλευτούν και η πρώτη ομάδα και οι Ακαδημίες προς όφελός τους.

Πρίν λίγες ημέρες βγήκε η είδηση ότι ο Μιχάλης Παυλής θα ενταχθεί στο τεχνικό τιμ των ακαδημιών της ΑΕΚ, στην ομάδα Κ-17. Πως βλέπετε τη συγκεκριμένη συνεργασία;

Την βλέπω με πάρα πολύ θετική γνώμη. Είναι ένα παιδί το οποίο πραγματικά μας έχει συγκινήσει πάρα πολύ και με την αγάπη του για την ΑΕΚ αλλά και με τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο ίδιος και νομίζω ότι ένας τέτοιος άνθρωπος χρειάζεται σε αυτές τις ηλικίες τις νεαρές για να δείξει ότι πάνω απ' όλα η προσπάθεια είναι σημαντικότερη από οτιδήποτε άλλο.

Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος και θα διδαχτούν και τα παιδιά και εμείς πάρα πολλά πράγματα αλλά και πάλι δείχνει αυτό το οικογενειακό περιβάλλον που σας είπα πριν που φέτος έχουμε στην ΑΕΚ και το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Ο κόσμος της ΑΕΚ θα ήθελε να δει στο μέλλον να πρωταγωνιστούν στην πρώτη ομάδα παίκτες που θα προέρχονται από τα σπλάχνα της. Πόσο εφικτό είναι να γίνει κάτι τέτοιο στο κοντινό μέλλον;

Η προσπάθεια γίνεται και είναι σημαντική, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την ΑΕΚ, για πάρα πολύ μεγάλο μέγεθος και δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο για έναν ποδοσφαιριστή από μικρή ηλικία να φορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας και να είναι όπως τον θέλουμε, παλεύουμε γα το σκοπό αυτό.

Εξαρτάται από την προσπάθεια που κάνουμε εμείς, εξαρτάται όμως και από το ταλέντο και την προσπάθεια που θα κάνουν τα ίδια τα παιδιά και τη σωματική και την ψυχική, γιατί το να φορέσουν τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίπεδο πρωταθλητισμού που θέλουμε είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Ευελπιστούμε όμως να τα καταφέρουμε στα επόμενα χρόνια, με τη συμπαράσταση και του κόσμου, πρέπει να δείξουμε αγάπη και υπομονή σε αυτά τα παιδιά

Γενικά, υπάρχει σχεδιασμός για τη διεξαγωγή τουρνουά με ομάδες ανταγωνιστικότερων ακαδημιών ως αντιπάλους;

Νομίζω ότι η συγκυρία μας βοήθησε στα Ακαδημίες να βελτιώσουμε πάρα πολλά πράγματα, είναι θετικό, από την άλλη όμως μας βρήκε σε ένα κομμάτι το οποίο λόγω της συμμετοχής της ΑΕΚ στην Γ' Εθνική, να μην έχουμε στις μεγαλύτερες ηλικίες τα πρωταθλήματα που θα θέλαμε.

Η προσπάθεια όμως και η δουλειά που γίνεται είναι σαν να είμαστε σε μεγαλύτερο επίπεδο και σίγουρα χρόνο με το χρόνο και ανεβαίνοντας η ομάδα κατηγορίες, θα είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στο υψηλότερο επίπεδο που θα βρούμε μπροστά μας ως Ακαδημίες.

Γενικά στο χώρο του ποδοσφαίρου παρατηρούνται περιστατικά έλλειψης παιδείας και γενικότερα σωστής διαπαιδαγώγησης των ποδοσφαιριστών, κάτι που προκαλεί πρόβλημα στις διοικήσεις των ομάδων. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και το περιστατικό με τον Κατίδη την περσινή σεζόν, κάτι που στοίχισε στην ΑΕΚ και προσέβαλλε την ιστορία της. Πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, λοιπόν και επειδή πρόκειται για παιδιά στην ουσία, υπάρχει κάποιος σχεδιασμός όσον αφορά τη διαμόρφωσή τους ως χαρακτήρες;

Νομίζω ότι δουλεύουμε πολύ πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, μας ενδιαφέρει πρωτίστως το παιδί να καταλάβει την ομάδα που βρίσκεται, να καταλάβει ότι η ομάδα αυτή αντιπροσωπεύει κάποια πράγματα πέρα από το ποδόσφαιρο, είναι ένας σύλλογος με πολύ μεγάλη ιστορία και θέλουμε να το δείχνουμε και στον αγωνιστικό χώρο.

Μας ενδιαφέρει ο αλτρουισμός, μας ενδιαφέρει ο σεβασμός στον αντίπαλο, μας ενδιαφέρει το καθαρό παιχνίδι και σίγουρα δίνουμε περισσότερο βάρος σε αυτό, παρά σε οτιδήποτε άλλο.

Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει μόνο από τον αθλητισμό, είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει από το κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας, βλέπουμε ότι σε αυτές τις ηλικίες πάρα πολλά παιδιά, δεν παίρνουν δυστυχώς την παιδεία που χρειάζεται και πόσω μάλλον περισσότερο στο ποδόσφαιρο που τα παιδιά ασχολούνται πάρα πολλές ώρες με τον αθλητισμό και λιγότερο με τις σπουδές τους που για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό και βλέπουμε ότι έχει αντίκτυπο τελικά στη συμπεριφορά τους, που προσπαθούμε να τη χαλιναγωγήσουμε και να τη φέρουμε στα επίπεδα που θέλουμε εμείς ως ΑΕΚ.

Το τελευταίο διάστημα έχουν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες, με καίριες θέσεις στο ρόστερ της. Πώς βλέπετε την εξέλιξη και πορεία τους και τι ρόλο θεωρείτε ότι μπορούν να διαδραματίσουν στην επιστροφή της ΑΕΚ εκεί που της αξίζει;

Πιστεύω ότι φέτος βρισκόμαστε σε ένα σημείο κομβικό όσον αφορά τις Ακαδημίες, ως προς την ετοιμότητα με την οποία θα παρουσιάσουμε τους ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα.

Γιατί έχουμε φέτος την τύχη να έχουμε έναν άνθρωπο που ήρθε από τη Γαλλία και ασχολείται εξειδικευμένα πάνω σε αυτές τις ηλικίες, τη σωματική τους εκπαίδευση και τη φυσική κατάσταση και θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια οι παίκτες που θα ενσωματώνονται στην πρώτη ομάδα, θα είναι πολύ πιο έτοιμοι σε σχέση με ότι έχει συμβεί στο παρελθόν.

Θέλω να πω ότι όλα αυτά τα παιδιά που έχουν προωθηθεί έκαναν πολύ μεγάλη προσωπική προσπάθεια, χωρίς όμως να υπάρχει αντίστοιχη βοήθεια από εμάς σε επιστημονικό επίπεδο, όπως  θα θέλαμε.

Τα πράγματα όμως φέτος έχουν αλλάξει με τη συμμετοχή του κου Μουρέκη και θεωρώ ότι οι παίκτες τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ πιο έτοιμοι. Όσον αφορά αυτούς που αγωνίζονται τώρα, από αυτούς εξαρτάται να προσπαθήσουν γιατί τους ανοίγεται ένας δρόμος πολύ μεγάλος και σημαντικός για τη ζωή τους και την καριέρα τους με τη συμμετοχή τους στην πρώτη ομάδα, πράγμα που δεν είναι εύκολο, γιατί χρειάζεται ταπεινότητα, προσπάθεια και επιμονή.

Η ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια έχει αρχίσει να δείχνει τα στοιχεία που περίμενε να δει ο κόσμος της. Πως βλέπετε την κατάσταση στην τωρινή ομάδα και κυρίως για την επόμενη σεζόν που η ομάδα θα αγωνίζεται σε επαγγελματικό πλέον πρωτάθλημα με ανταγωνιστικότερες ομάδες;

Σίγουρα υπήρχε μία περίοδος προσαρμογής, λόγω των πολύ μεγάλων αλλαγών. Δεν ήταν εύκολο από την πρώτη στιγμή να μπορέσει η ομάδα να ανταπεξέλθει με τον τρόπο που θα θέλαμε όλοι.

Νομίζω ότι με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Υπάρχει ένα καταπληκτικό προπονητικό team και μια καταπληκτική συνεργασία στην πρώτη ομάδα. Όπως στην Ακαδημία γίνεται δουλειά για τα επόμενα χρόνια, έτσι θέλω να πιστεύω ότι γίνεται και στην πρώτη ομάδα, με τη συμμετοχή και του Τραϊανού και των υπόλοιπων παιδιών, ώστε πέρα από το να έχουμε δικούς μας παίκτες, να παρουσιάζουμε στην πρώτη ομάδα και δικούς μας προπονητές.

Το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό γιατί ξέρουν την ιστορία της ομάδας και έχουν παίξει και έχουν τιμήσει τη φανέλα της ΑΕΚ σε πολύ υψηλό επίπεδο και εκτός αυτού είναι και καταπληκτικοί χαρακτήρες.

Τέτοιοι είναι ο Τραϊανός, ο Βασίλης Μπορμπόκης, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, η παρουσία των οποίων υπό τη σκέπη του Ντούσαν Μπάγιεβιτς καταδεικνύει το πόσο οικογενειακό κλίμα υπάρχει φέτος στην ΑΕΚ και το πόσο σημαντικές είναι οι αλλαγές που συντελούνται.

Για την επόμενη σεζόν έχουν αναγγελθεί ήδη πολλές προσθήκες για την πρώτη ομάδα σε καίριες θέσεις. Θεωρείτε ότι οι προσθήκες αυτές  -αν και πρόκειται για ποιοτικούς παίκτες για τα δεδομένα της Football League-  υπάρχει περίπτωση να διαταράξουν τις ισορροπίες που υπάρχουν τώρα στην ομάδα;

Νομίζω ότι όποιος πιστεύει στον εαυτό του, όποιος δουλεύει πολύ, όποιος έχει υπομονή κι επιμονή και είναι διατεθειμένος να κάνει μεγάλες θυσίες δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, παρά μόνο να αποδεικνύει μέσα από την προπόνηση και το γήπεδο, την ετοιμότητα και την ικανότητά του να βοηθήσει την ομάδα.

Στο επίπεδο της ΑΕΚ πάντα θα έχουν οι ποδοσφαιριστές αυτή τη δυσκολία, τον ανταγωνισμό και το συναγωνισμό και πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ανταπεξέλθουν και για το δικό τους το όφελος, αλλά και για το όφελος της ομάδας.

Ο κόσμος της ΑΕΚ -και όχι μόνο- αναμένει με ανυπομονησία την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Θεωρείτε ότι η «Ένωση» θα είναι σε θέση να διεκδικήσει κάποια από τις πρώτες θέσεις από την πρώτη χρονιά επιστροφής της;

Νομίζω ότι ο κόσμος της ΑΕΚ πιο πολύ ανυπομονεί να επιστρέψει στο σπίτι της, στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετά θα έρθουν όλα τα υπόλοιπα, γιατί μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς το γήπεδό της και με την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι πανέτοιμη να ξαναπάρει το πρωτάθλημα κι αυτός είναι ο στόχος. Δεν είναι απλά η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα, δεν είναι δυνατόν να συζητάμε τέτοια πράγματα για την ΑΕΚ, τι να περιμένουμε;

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει, ιδίως όταν είναι έτοιμο το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, που θα αλλάξει τα πάντα.

Πιστεύετε ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο με την έλευση της ΑΕΚ στη Σουπερ Λίγκα;  Δεδομένου ότι έχετε αγωνιστεί και σεις στη Ν. Φιλαδέλφεια, πόση ώθηση μπορεί να δώσει η επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της;

Όλα αυτά που είπαμε προηγουμένως για το οικογενειακό κλίμα και τις αλλαγές, είναι απόρροια της επιστροφής ενός ανθρώπου που έχει επανέλθει μετά από καιρό στην ΑΕΚ, του Δημήτρη Μελισσανίδη και μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε και μάζεψε όλους αυτούς τους ικανούς ανθρώπους, που προσφέρει μια προοπτική για το μέλλον.

Είναι βέβαιο, οπότε, ότι η ικανότητα που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια θα φανεί και με την ετοιμότητα στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο, γιατί είναι ο πρώτος και βασικός στόχος για τον κ. Μελισσανίδη και ότι λέει γίνεται 100% πράξη.

Γιατί είχα την τύχη και την εμπειρία να υπογράψω συμβόλαιο μαζί του, να είμαι στέλεχος  στην πολύ μεγάλη ομάδα εκείνης της εποχής και ξέρω από κοντά την αγάπη του για την ΑΕΚ και το σημαντικότερο είναι πως ό,τι στόχο και να βάλει, φτάνει μέχρι το τέλος.

Όπως είπαμε και νωρίτερα, έχετε αγωνιστεί στο «Ν. Γκούμας» και μάλιστα στην καλύτερη μάλλον εποχή για την ομάδα. Ποια ήταν τα συναισθήματά σας όταν αγωνιζόσασταν στη Νέα Φιλαδέλφεια; Λένε ότι οι αντίπαλοι όταν έρχονταν στο Ν. Γκούμας «έτρεμαν», μπορείτε να μας μεταφέρετε το κλίμα από τα ντέρμπι εκείνης της εποχής;

Νομίζω ότι ένα από τα σημαντικότερα λάθη στην ιστορία της ΑΕΚ ήταν η κατεδάφιση του Ν. Γκούμας, γιατί για μας στην ΑΕΚ δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ήταν το σπίτι μας, ήταν ο Ναός μας, ήταν όλα τα συναισθήματα, όλα τα χρώματα και όλοι οι ήχοι.

Από κει και πέρα, στην πράξη αποδείχτηκε κομβικό σημείο. Οι εμπειρίες μου στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ανεπανάληπτες. Ήταν προνόμιο και τύχη να βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα και είμαι ευγνώμων γι' αυτό.

Από το να σας περιγράψω εγώ πώς ένιωθε ο αντίπαλος, προτιμώ να σας περιγράψω πώς ένιωθα εγώ: μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια πολλαπλασιαζόταν η ικανότητά μας, ήταν σαν να βγάζαμε φτερά στα πόδια, οι στιγμές που ζήσαμε εκεί ήταν ανεπανάληπτες.

Στο μυαλό μου τριγυρίζουν αυτές οι εικόνες. Το όραμά μου είναι τα παιδιά που προπονώ τώρα να νιώσουν το ίδιο πράγμα στο καινούργιο γήπεδο, με τη συμπαράσταση του κόσμου.

Αν και αμυντικός, πετύχατε πολύ καθοριστικά γκολ. Π.χ. στο κύπελλο με τον ΟΣΦΠ, στο Κυπελλούχων με τη Λοκομοτίβ και κυρίως απέναντι στον Παναθηναϊκό σε ντέρμπι που έκριναν τους τίτλους του '93 και του '94.  Τότε μάλιστα γίνατε και σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ . Πώς αισθανθήκατε από τη στιγμή που ήσασταν και νέος τότε στην ομάδα;

Είναι τύχη, προνόμιο ζωής τα όνειρα που κάνεις σαν μικρό παιδί να πραγματοποιούνται στην ομάδα που αγαπάς και μάλιστα με έναν καταπληκτικό κόσμο που αγαπάει τόσο πολύ την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους στηρίζει, φτάνει αυτοί να προσπαθούν και να δίνουν το 100% των δυνάμεών τους.

Ήμουν επίσης πολύ ευτυχής γιατί βρέθηκα σε μια ομάδα που είναι φύσει επιθετική, μια ομάδα που θέλει το θέαμα, μια ομάδα που βάζει πάνω απ' όλα το σωστό και το όμορφο ποδόσφαιρο και έτσι μπόρεσα κι εγώ μέσα από αυτή τη διαδικασία να αναδείξω τα στοιχεία μου.

Σε όποιο γήπεδο κι αν πηγαίναμε είχαμε οπαδούς που μας ακολουθούσαν και όλος ο κόσμος αγαπούσε την ομάδα και ήθελε να βρεθεί στο γήπεδο για να δει το ποδόσφαιρο που παίζαμε.

Η ΑΕΚ έχει δείξει ένα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο πρόσωπο, πέρα από τα αθλητικά όρια και αυτό αποτυπώθηκε με την επίσκεψη της ομάδας στο Βελιγράδι. Ποιες είναι οι δικές σας αναμνήσεις ως μέλος αυτής της αποστολής;

Είναι αυτό που συνηθίζω να λέω, ότι η ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα, κατάφερε να κάνει κάτι που δεν το έκανε κανείς, όχι μόνο ποδοσφαιρική ομάδα, ούτε οργανισμός, ούτε οποιοσδήποτε.

Το να βρεθούμε μέσα στον πόλεμο και να συμπαρασταθούμε στον κόσμο που υπέφερε, δείχνει το μεγαλείο της ομάδας. Οι σημαντικότερες στιγμές, παρά τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα, είναι οι εξωαγωνιστικές, όπως εκείνος ο αγώνας στο Βελιγράδι.

Το να βλέπουμε ανθρώπους με αγωνία, με αγάπη και δάκρυα και να τους δίνουμε θάρρος και στήριξη, είναι αξέχαστες στιγμές που σε σημαδεύουν όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστή αλλά και σαν άνθρωπο.

Είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα βρίσκεται πάντα κοντά σε τέτοιες στιγμές, γιατί είναι η φύση της ομάδας τέτοια.

Ποιόν θεωρείτε τον κορυφαίο προπονητή που είχατε στην καριέρα σας ως ποδοσφαιριστής; Υπήρχε κάποιος άλλος με τον οποίο θα θέλατε να είχατε δουλέψει;

Κοιτάξτε, ήμουν πάρα πολύ τυχερός που δούλεψα με τον κ. Μπάγιεβιτς, όπως και όλα τα παιδιά που έχουν δουλέψει μαζί του, γιατί είχε ένα βασικό στοιχείο τη δουλειά του, την αξιοκρατία, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή.

Το να παίζει δηλαδή ο καλύτερος, αυτός που προσπαθεί, αυτός που έχει πίστη στην ομάδα και μέσα από αυτή τη διαδικασία γινόμασταν όλοι καλύτεροι. Οι υπόλοιποι προπονητές ήταν κι αυτοί σπουδαίοι, με βοήθησαν, πήρα πράγματα από πολλούς, αλλά θεωρώ ότι τα περισσότερα πράγματα τα διδάχθηκα από τον κ. Μπάγιεβιτς.

Όπως επίσης είχα την τύχη να βρεθώ σε ένα περιβάλλον με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές κι αυτό είναι κάτι που δε συμβαίνει συχνά. Είχα την τύχη να έχω τη στήριξη του Θωμά Μαύρου που ήμασταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο, τον Τόνι Σαβέφσκι, το Στέλιο Μανωλά, τον Τάσο Μητρόπουλο.

Είχα το προνόμιο να είμαι κοντά σε ανθρώπους που λατρεύουν την ομάδα και είναι ΑΕΚ χρόνια και σου περνάνε το στίγμα του τι σημαίνει ΑΕΚ, όπως ο Λάκης Νικολάου, ο Νίκος Πανταζής, χωρίς να θέλω να παραλείψω κάποιους, άτομα που βρίσκονται πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα.

Όλα αυτά τα πράγματα τα σκέφτεσαι κάθε μέρα και βλέπεις πόσο τυχερός στάθηκες που τα έζησες.

Υπηρετείτε χρόνια την ΑΕΚ, τόσο ως ποδοσφαιριστής αρχικά, αλλά και στις Ακαδημίες του συλλόγου στη συνέχεια. Υπήρχε όμως κάποια στιγμή όταν παίζατε ακόμα ποδόσφαιρο, που σκεφτήκατε να φύγετε από την ομάδα;

Υπηρετώ την ΑΕΚ για ¼ του αιώνα περίπου και από την πρώτη στιγμή που πήγα, το πιο στενάχωρο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν το πώς θα αποχωριστώ την ομάδα μου όταν θα έρθει η δύσκολη αυτή στιγμή.

Δυστυχώς ή ευτυχώς έγινε μέσα από ένα μεγάλο τραυματισμό κι έτσι μαλάκωσε λίγο η όλη διαδικασία, αλλά είχα την τύχη, με το που σταμάτησα, μετά από ένα χρόνο να ενταχθώ στις Ακαδημίες κι έτσι να βρίσκομαι συνεχόμενα γύρω στα 23 χρόνια στην ΑΕΚ και ακόμα και τώρα, η δυσκολότερή μου στιγμή θα είναι όταν θα την αποχωριστώ.

Ελπίζω να συνεχίσω να δουλεύω και να προσφέρω και να εκτιμάται αυτό, γιατί για μένα η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια δουλειά, είναι τρόπος ζωής, είναι οικογένεια, είναι τα πάντα. Όσο μπορώ και έχω δυνάμεις και ικανότητες και πάνω από όλα τη δυνατότητα να προσφέρω στην ΑΕΚ θα ήθελα να βρίσκομαι εκεί.

Ανήκατε στην πιθανότατα καλύτερη φουρνιά της ΑΕΚ, όπου η καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας συνοδεύτηκε από τίτλους και μεγάλες στιγμές. Ακολούθησαν, όμως  χρόνια όπου αν και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν από αρκετά ως πολύ ποιοτική, δεν ήρθαν οι τίτλοι για την «Ένωση». Πολλοί φίλοι της ομάδας, αλλά και παράγοντές της, έχουν κάνει λόγο για εξωαγωνιστικούς παράγοντες που κόστισαν στην ΑΕΚ αυτούς τους τίτλους. Τι γνώμη έχετε γι' αυτό;

Πολλά θα μπορούσαμε να λέμε, σίγουρα η ομάδα είχε ποιότητα, είχε ικανότητες, αλλά μετά τη φυγή του κυρίου Μπάγιεβιτς δεν μπόρεσε να πάρει τα πρωταθλήματα που θα μπορούσε.

Ήταν πολλά πράγματα που μας πήγαιναν πίσω, το κυριότερο όμως, μέσα από τη μεγάλη μου εμπειρία στην ΑΕΚ, είναι ότι χάθηκε η σταθερότητα από τα άτομα που βρίσκονταν τότε στη διοίκηση.

Εκεί πιστεύω ότι χάθηκε όλο το παιχνίδι. Δεν υπήρχε ένας άνθρωπος που εκτός από εμπιστοσύνη και σιγουριά να παίρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις και νομίζω ότι εκεί ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι παράμετροι, είτε αγωνιστικές, είτε εξωαγωνιστικές, είτε οτιδήποτε.

Κάτι που νομίζω ότι αλλάζει φέτος με την παρουσία του κου Μελισσανίδη. Νομίζω ότι πάντα μια ομάδα του βεληνεκούς της ΑΕΚ χρειάζεται έναν άνθρωπο που θα έχει την ικανότητα να παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις.

Ευελπιστούμε ότι τα παθήματα του παρελθόντος θα μας γίνουν μαθήματα, ώστε να χαρούμε τα επόμενα πολύ μεγάλα χρόνια που έρχονται για την ομάδα μας.

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι ακόμα;

Θα ήθελα να πω κάτι τελευταίο για την επιστροφή ενός παιδιού στην ΑΕΚ μετά από πολλά χρόνια, ένα παιδί που πρόσφερε τα μέγιστα και σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος. Πρόκειται για έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή, το Μιχάλη Κασάπη που ξαναγύρισε μετά από πάρα πολλά χρόνια –νομίζω- στο σπίτι του κι αυτό το θεωρώ μια κίνηση μείζονος σημασίας, καθώς φανερώνει το οικογενειακό κλίμα που έχουμε στην ΑΕΚ.

Νομίζω ότι αποκαταστάθηκε μια αδικία, αφού πρόκειται για ένα παιδί που πρόσφερε τα πάντα και μακάρι να είναι για πάρα πολλά χρόνια εκεί που του αξίζει, στην ΑΕΚ.


*Ένδοξες στιγμές:

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.





top