YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Κ. Τριανταφυλλόπουλος:"Γίνεται συστηματική δουλειά με βάσεις στις Ακαδημίες του Παναθηναικού!

PDF Print E-mail
Wednesday, 14 November 2012 19:32 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

-

Ο 19χρονος αμυντικός έχει θητεύσει και στα τμήματα υποδομής της ομάδας των πρασίνων και επισημαίνει ότι "Γίνεται συστηματική δουλειά με βάσεις.

-

Οι προπονήσεις είναι πολύ σωστές τόσο οι ατομικές όσο και οι ομαδικές πάνω στην τακτική".-


Διαβάστε τι δήλωσε αναλυτικά ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League...



Αναλυτικά η συνέντευξη:


Πως αισθάνθηκες τη στιγμή που σου ανακοίνωσε ο κ. Φερέιρα ότι θα αγωνιστείς για πρώτη φορά βασικός;  Είχες άγχος;

Σίγουρα αγχώθηκα λίγο γιατί ήταν η πρώτη μου φορά και συνέπεσε και με μια δύσκολη περίοδο και ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Αστέρας είναι καλός αντίπαλος. Από την άλλη, ένοιωθα και χαρά μέσα μου γιατί ήταν αυτό που ήθελα πολύ καιρό. Περίμενα δηλαδή τόσον καιρό την ευκαιρία και ο κ. Φερέιρα μου την έδωσε.

-

Θεωρείς ότι έχεις κάνει το πρώτο βήμα όσο αφορά την επαγγελματική σου πορεία;

Πιστεύω πως σιγά – σιγά το πρώτο βήμα γίνεται. Δεν θα έλεγα ότι το έχω κάνει ήδη, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται. Με κάθε μου συμμετοχή είμαι όλο και πιο κοντά στο πρώτο μου βήμα.

-

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει καλά το φετινό πρωτάθλημα. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό το γεγονός;

Δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω ακριβώς που οφείλεται. Δεν έχω την απαιτούμενη εμπειρία ούτε συνολικά στο ποδόσφαιρο ούτε και στην ίδια την πρώτη ομάδα για να μπορώ να το πω αυτό. Το σίγουρο είναι ότι το κακό αυτό ξεκίνημα δεν αρέσει σε κανέναν από τους ποδοσφαιριστές και όλοι θέλουμε να το αλλάξουμε.

-

Η ομάδα σου έχει επενδύσει στα τμήματα υποδομής και βλέπουμε συνεχώς νέα παιδιά να στελεχώνουν την πρώτη ομάδα.  Πέρυσι έκαναν το ντεμπούτο τους οι Λαγός και Φουρλάνος, ενώ φέτος εσύ και ο Χουχούμης. Μίλησέ μας για την δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία.

Η δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία όσο βρίσκομαι εδώ, από το 2005 που πρωτοήρθα στην Παιανία μέχρι και πέρσι που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Κ-20 με την ομάδα Νέων είναι πολύ καλή. Γίνεται συστηματική δουλειά με βάσεις. Οι προπονήσεις είναι πολύ σωστές τόσο οι ατομικές όσο και οι ομαδικές πάνω στην τακτική. Όλα τα τμήματα δουλεύουν με το ίδιο σύστημα και γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά, ενώ όλες οι προπονήσεις έχουν υψηλή ποιότητα. Όλοι οι άνθρωποι της Ακαδημίας είναι δίπλα μας, από τους προπονητές όλων των ομάδων μέχρι την ψυχολόγο και όλοι συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου, ενώ τελευταία παίκτες από τις υποδομές αγωνίζονται με την πρώτη ομάδα.

-

Πιστεύεις ότι  θα αποτελέσετε τον βασικό κορμό του Παναθηναϊκού για τα επόμενα χρόνια;

Σε συνδυασμό με τα προβλήματα που υπάρχουν και οικονομικά, αλλά και γενικότερα, τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και σε όλη τη χώρα, θεωρώ πως ναι, είναι μια αρχή ώστε να κάνουμε μια πολύ καλή ομάδα στο μέλλον με τον βασικό κορμό να προέρχεται από την Ακαδημία.

-

Έχεις αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια στα πρωταθλήματα υποδομής. Ποια η εμπειρία που απέκτησες αγωνιζόμενος εκεί και ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων;

Πρώτ’ απ’ όλα, η συμμετοχή σε κάθε πρωτάθλημα και σε κάθε παιχνίδι είναι σημαντική για την ανάπτυξη κάθε ποδοσφαιριστή. Πέρσι, για παράδειγμα, με δεδομένο ότι δεν ήταν εφικτό να παίζω με την πρώτη ομάδα, προτιμούσα να αγωνίζομαι με την ομάδα Νέων σε όλα τα παιχνίδια αντί να συμμετέχω στις προπονήσεις των μεγάλων. Κι αυτό γιατί κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και από κάθε μου συμμετοχή αποκόμιζα εμπειρίες.


Είναι διαφορετικό να παίζεις σε αγώνες και διαφορετικό να κάνεις προπονήσεις. Από κάθε παιχνίδι, από κάθε φάση έπαιρνα κάτι διαφορετικό το οποίο μπορούσα να προσαρμόσω στο παιχνίδι μου και να βελτιωθώ. Πιστεύω πως από τη συμμετοχή μου στα πρωταθλήματα υποδομής μόνο κερδισμένος βγήκα.


Από την άλλη είναι αλήθεια ότι τα γήπεδα χρειάζονται πολύ βελτίωση, σε πολλά από αυτά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Είναι π.χ. άσχημο να βλέπεις ομάδα Νέων να αγωνίζεται σε πλαστικό – και μάλιστα κακό πλαστικό – αγωνιστικό χώρο· είναι κάτι που δεν είναι όμορφο.


Κατά τα άλλα και τα ξενοδοχεία και οι μετακινήσεις είναι καλό που εξασφαλίζονται για τις ομάδες Κ-20.

-

Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύνατο;

Το δυνατό μου σημείο θεωρώ πως είναι οι μονομαχίες ένας με έναν με τον επιθετικό, τόσο στον αέρα όσο και χαμηλά. Πιστεύω ότι έχω δείξει καλά στοιχεία μέχρι τώρα και ειδικά στον πρώτο τομέα. Το αδύνατό μου σημείο είναι ακόμα στο οργανωτικό κομμάτι. Προσπαθώ βέβαια να βγάζω την μπάλα σωστά από την άμυνα, να παίζω δηλαδή με την μπάλα κάτω, αλλά ακόμα θέλω πολύ δουλειά για να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα.

-

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5-6 χρόνια;

Δεν έχω σκεφτεί πως θα είμαι σε πέντε ή έξι χρόνια. Σκέφτομαι πως θα γίνομαι καλύτερος παιχνίδι με παιχνίδι. Πιστεύω όμως ότι αν συνεχίσω να δουλεύω και να προσπαθώ θα μπορέσω να ηγηθώ της άμυνας του Παναθηναϊκού και αυτό είναι κάτι που θέλω. Θα ήθελα πολύ να καταφέρω κάτι τέτοιο.

-

Ποια είναι τα τρία πράγματα που θεωρείς ότι πρέπει να προσέξεις από εδώ και στο εξής ώστε να γίνεσαι όλο και καλύτερος παίκτης;

Πιστεύω ότι θα πρέπει να δώσω μεγάλη σημασία στην ενδυνάμωση γιατί οι ρυθμοί και οι δυνάμεις που απαιτούνται στη Super League είναι πολύ διαφορετικοί. Θα πρέπει επίσης, όπως προανέφερα, να δουλέψω  πολύ στο κομμάτι της τακτικής με την μπάλα στα πόδια και το τρίτο, που είναι και γενικότερο, να δουλεύω και να προσπαθώ σε κάθε προπόνηση και ό, τι μου λένε οι προπονητές μου να το ακολουθώ κατά γράμμα για να καταφέρω αυτό που θέλουμε από κοινού.

-

Από πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και με τι σκοπό ;

Ξεκίνησα πολύ μικρός. Τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν έρθω στον Παναθηναϊκό στα 13 μου, έπαιζα μπάλα στα junior στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Ουσιαστικά από την αρχή, από τότε, έπαιζα με τον ίδιο σκοπό, να καταφέρω δηλαδή κάποια μέρα να παίξω ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Προσπαθούσα να συνδυάζω και τις άλλες υποχρεώσεις μου με το ποδόσφαιρο, αλλά όνειρό μου ήταν πάντα αυτό και ήμουνα συνέχεια με μια μπάλα στα πόδια.

-

Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Συνήθως, όταν έχω λίγο ελεύθερο χρόνο κάθομαι και ξεκουράζομαι. Φέτος οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Όποτε έχω την ευκαιρία βγαίνω με τον Χουχούμη που είμαστε κολλητοί, για να πιούμε έναν καφέ ή να πάμε σινεμά για να ξεφύγουμε λίγο από την πίεση και το στρες που υπάρχει.

-

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους του Παναθηναϊκού;

Θα πω ό, τι έχω πει και άλλες φορές: Ευχαριστούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού που είναι κοντά μας και μας στηρίζει τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Θα χρειαστούμε τη στήριξη και τη βοήθειά του γιατί η ομάδα περνάει δύσκολη περίοδο μέσα και έξω από το γήπεδο. Τους θέλουμε δίπλα μας να τραγουδάνε για την ομάδα και να μας επικροτούν όσο περισσότερο μπορούν.

-

Επόμενος αγώνας με τον ΠΑΟΚ  στην έδρα σας. Είναι παιχνίδι «τελικός» ή απλά ένας αγώνας;

Δεν ξέρω αν θα τον χαρακτήριζα «τελικό» είναι όμως ένας αγώνας που δίνουμε σε κομβικό σημείο, όπως ήταν και ο προηγούμενος με την Κέρκυρα. Πιστεύω πως όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είναι κομβικά. Χρειαζόμαστε τη νίκη και μόνο τη νίκη καθώς δεν έχουμε περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά γιατί και ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλά στημένη και καλή ομάδα, οπότε θα είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να το κερδίσουμε με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

 

ONLINE ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

top