YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Κάστανος: Είμαι αποφασισμένος να τα καταφέρω (ΒΙΝΤΕΟ)

PDF Print E-mail
Monday, 11 July 2016 12:06 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Το όνειρο κάθε παιδιού που ξεκινάει σε τρυφερή ηλικία να παίξει ποδόσφαιρο είναι να αγωνιστεί κάποια στιγμή στα ευρωπαϊκά γήπεδα, πλάι στους αστέρες που θαυμάζει από την τηλεόραση. Αυτό ο Γρηγόρης Κάστανος το κατάφερε και αυτό που θέτει πλέον ως επόμενο βήμα είναι η καθιέρωση στην πρώτη ομάδα της Γιουβέντους.

Ο 18χρονος χαρισματικός μεσοεπιθετικός ο οποίος θεωρείται σπουδαίο ταλέντο μίλησε για όλους και για όλα στο balla.com.cy:

Η συζήτηση ξεκίνησε αρχικά για το ποιο είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό όνειρο του. Εξάλλου ένας πιτσιρίκος 18 ετών που βρίσκεται μόλις ένα στάδιο πριν την πρώτη ομάδα της Γιουβέντους σίγουρα έχει μεγάλα σχέδια για τον εαυτό του. Με τον ίδιο τον Κάστανο σε καμία περίπτωση δεν θέλει να σκέφτεται τον εαυτό του μακριά από το Τορίνο.

"Θέλω να παίξω μια μέρα στην Γιουβέντους. Να αποδείξω πως οι κόποι μου, οι θυσίες μου ανταμείβονται. Να κάνω μια λαμπρή καριέρα για την οποία θα είμαι περήφανος. Αυτό θέλω, αυτό ονειρεύομαι καθημερινά και γι' αυτό δουλεύω σκληρά. Εάν στο τέλος δεν μείνω στην Γιουβέντους θα παλέψω για να αγωνιστώ σ' ένα σπουδαίο Ευρωπαϊκό σύλλογο. Αλλά την δεδομένη στιγμή στο μυαλό μου είναι πως θα γίνομαι καλύτερος για να μπορέσω κάποια στιγμή να πάρω τις ευκαιρίες μου".

Μέσα από τις λέξεις βλέπεις αλήθειες, βλέπεις θυσίες και στα μάτια του Γρηγόρη Κάστανου δεν βλέπεις κάτι διαφορετικό. Έναν νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή οι κόποι του οποίοι αρχίζουν να ανταμείβονται αφού ο Μάσιμο Αλέγκρι τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα της Γιούβε και την οποία θα ακολουθήσει στην προετοιμασία σε Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ.

"Χαρούμενος, ανακουφισμένος και δικαιωμένος. Οι κόποι μου ανταμείβονται μετά την απόφαση αυτή και πλέον είναι στο χέρι μου να προσπαθήσω να τους πείσω πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας. Δύσκολο αλλά είμαι αποφασισμένος να τα καταφέρω" ήταν τα λόγια του 18χρονου χαρισματικού μεσοεπιθετικού ο οποίος εκτός απροόπτου θα πάρει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά της Γηραιάς Κυρίας.

Το άγχος είναι συναίσθημα που καταβάλλει πολλούς ανθρώπους ακόμα και τους ποδοσφαιριστές. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό λειτουργεί αρνητικά σε κάποιες περιπτώσεις θετικά.

"Σε καμία περίπτωση δεν με αγχώνει το ότι πλέον θα προπονούμαι με την πρώτη ομάδα. Αυτό ήταν το όνειρο μου, να παίξω στην Γιουβέντους και με την απόφαση αυτή δικαιώνομαι κατά το ήμισυ. Το άγχος που έχω θα το χρησιμοποιήσω για το καλύτερο δυνατό. Θα προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς ώστε να μπορέσω να αποδείξω σε όλους πως δίκαια βρίσκομαι στην πρώτη ομάδα".

Κάθε παίκτης πρέπει να βελτιώνεται συνεχώς για να μπορέσει να φτάσει σε τοπ επίπεδο και να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τόσο μεγάλων συλλόγων. Ο Γρηγόρης Κάστανος δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα με την ίδιο να κάνει την αυτοκριτική του.

"Πρέπει να βελτιώσω ακόμα περισσότερο τα τρεξίματα μου, την τεχνική μου, τακτικά να γίνω ακόμα καλύτερος. Δεν επαναπαύομαι. Ήρθα στην Γιουβέντους και έβλεπα πως είχα αρκετές αδυναμίες σε σχέση με τους παίκτες που υπήρχαν στην ομάδα. Δούλεψα σκληρά να φτάσω σε αυτό το επίπεδο με την βοήθεια των προπονητών μου όμως οφείλω να έχω συνέχεια για να γίνω ακόμα καλύτερος".

Η συζήτηση στράφηκε και στην ποδοσφαιρική προσωπικότητα που τον αντιπροσωπεύει με τον ίδιο να ξαφνιάζει κάπως με την απάντηση του. Πολλοί θα έλεγαν Μέσι, Ρονάλντο ακόμα και Μαραντόνα ο ίδιος όμως έχει άλλο ίνδαλμα.

"Ο Άνχελ Ντι Μαρία! Είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής. Ταχύτητα, ντρίμπλα, πάσα απίστευτα γενικά ποδοσφαιρικά προσόντα. Είναι ο παίκτης που θαυμάζω και θα ήθελα να του μοιάσω παρόλο που δεν αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση".

Φευγάτος από τα 14 του χρόνια...

Από τα 14 του ήταν φευγάτος. Δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν τα στενά μικρά ποδοσφαιρικά πλαίσια της Κύπρου και αναζήτησε την τύχη του στην Ιταλία. Πρώτος σταθμός η Ουντινέζε όπως μας αποκάλυψε και παρόλο που τα πήγε αρκετά καλά δεν δέχθηκε πρόταση.

"Θυμάμαι σκόραρα τρία τέρματα, είχα γενικά πολύ καλή απόδοση στα δοκιμαστικά αλλά δεν μου κατέθεσαν πρόταση. Ήξερα όμως πως όλο και κάποια ομάδα θα πίστευε σε μένα και ευτυχώς για εμένα έγινε".

Μετά την Ουντινέζε αποκάλυψε για πρώτη φορά το πως βρέθηκε η Γιούβε στον δρόμο του. Εξομολογείται μάλιστα πως είναι η πρώτη ποδοσφαιρική του "μάχη" που κέρδισε αφού δικαιώθηκε για την απόφαση του.

"Η Ίντερ έδειξε το πιο έντονο ενδιαφέρον για μένα. Μου έστειλε μάλιστα συμβόλαια να υπογράψω χωρίς καν να περάσω ξανά από δοκιμαστικά. Τον ίδιο καιρό υπήρξε ενδιαφέρον και από την Γιουβέντους και δεν έχασα την ευκαιρία. Απέρριψα την Ίντερ πήγα για δοκιμαστικά στην Γιούβε και τους έπεισα για την αξία μου".

Για το πως άρχισε να σκέφτεται το μέλλον του στο ποδόσφαιρο:

"Θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει μπάλα από μικρή ηλικία. Ποτέ δεν πίστευα πως μπορώ να γίνω ποδοσφαιριστής. Ήταν απλά το χόμπι μου. Στην πορεία ήρθε η Εθνική, τα παιχνίδια με μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου οι εμφανίσεις μου ήταν αρκετά καλές. Τότε άρχισα να σκέφτομαι πως μπορώ να γίνω καλύτερος. Άφησα τα ιδιαίτερα, αφού μιλώντας με τους δικούς μου τους ξεκαθάρισα πως το μόνο που θέλω ήταν να γίνω ποδοσφαιριστής. Αφοσιώθηκα σ' αυτό, ήρθε το εξωτερικό και 4 χρόνια μετά μπορώ να πω πως ήταν η καλύτερη απόφαση μου να φύγω"

Για τα λόγια της μητέρας του για την απόφαση του:

"Αρχικά ήταν διστακτική. Δικαιολογημένα αφού ελάχιστοι παίκτες κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Ήταν πάντα δίπλα μου ακόμα και τώρα και είμαι χαρούμενος που έχω αυτά τα άτομα στο πλευρό μου, την οικογένεια μου. Τώρα μερικά χρόνια μετά η μητέρα μου απλά μου λέει... να μην αφήσω τους κόπους μου να πάνε χαμένοι. Και νιώθω ικανοποίηση και δικαίωση".

Οι θυσίες και η πρόταση από μεγάλο Ευρωπαϊκό σύλλογο!

Αυτοπεποίθηση, πάθος, ενέργεια όλα αυτά υπάρχουν στον 18χρονο μέσο. Για να πετύχεις στον δύσκολο και επίπονο χώρο του ποδοσφαίρου θα πρέπει να έχεις τα πιο πάνω και ο Γρηγόρης Κάστανος δείχνει να είναι ξεχωριστός.

"Θέλω ν να πετύχω στην καριέρα μου. Θυσίασα πολλά ερχόμενος στην Ιταλία για να τα καταφέρω. Στερούμαι πράγματα τα οποία ένας 16χρονος, 17χρονος, 18χρονος τα έχει καθημερινά για να υλοποιήσω το όνειρο μου. Τα τελευταία χρόνια τα όρια μου έχουν καλουπωθεί, έχω συμβιβαστεί με διάφορες καταστάσεις για να μπορέσω να φτάσω σε ψηλό επίπεδο. Στην ομάδα υπάρχουν όρια τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνάς εάν θες να προχωρήσεις. Το πρώτο καιρό αντιμετώπισα κάποια προβλήματα όμως στην πορεία αντιλαμβάνεσαι πως όλο αυτό είναι για να εξελιχθείς σαν ποδοσφαιριστής και να μπορέσεις να φτάσεις ψηλότερα".

Για το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από τους δικού του και αν τον έχει επηρεάσει όλο αυτό:

"Δεν το κρύβω πως μου λείπουν. Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις σε μια πόλη χωρίς ένα δικό σου άνθρωπο. Να μιλήσεις Ελληνικά, να πεις τα δικά σου να νιώσεις οικεία. Έχω όμως καθημερινή επαφή με τους δικούς μου ανθρώπους και αυτό με βοηθά να ξεπερνώ την απουσία τους έστω και μέσω τηλεφώνου. Εξάλλου με στηρίζουν και μου δίνουν δύναμη και αυτό είναι ότι καλύτερο θα μπορούσα να έχω".

Η καθημερινότητα στο Τορίνο...

Η καθημερινότητα στο Τορίνο είναι πολύ διαφορετική από την Κύπρο και ο 18χρονος χαρισματικός άσος εξηγεί τους λόγους:

"Ο χρόνος για διασκέδαση είναι ελάχιστος. Στόχος είναι να γίνουμε καλύτεροι παίκτες και τίποτα λιγότερο. Πρωί σχολείο, ξεκούραση και το απόγευμα προπόνηση. Δύο φορές την βδομάδα έχουμε και πρωινή. Πέραν από τους αγώνες και ότι άλλο χρειαστεί να κάνουμε με την ομάδα. Ακούγεται βαρετό για κάποιους όχι όμως για εμένα που τα όνειρα μου είναι το πως θα παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο".

Για το ποιο θεωρεί ο ίδιος το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό του προσόν;

"Αν και δεν μπορώ να πω εγώ κάποιος άλλος θα πρέπει να απαντήσει γι' αυτό νομίζω η ντρίμπλα μου. Πρέπει όμως να βελτιώσω ακόμα πολλά στο παιχνίδι μου εάν θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Είμαι ακόμα στην αρχή, συμβουλεύουμε αυτούς που πρέπει και δουλεύω σκληρά για να γίνω καλύτερος".

Κεφάλαιο Εθνική...

Έκανε ντεμπούτο στα 17 του χρόνια απέναντι στο Βέλγιο και έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε επίσημο αγώνα.

"Για μένα η Εθνική είναι ότι καλύτερο. Είναι τιμή για τον καθ' ένα να παίζει με το εθνόσημο. Ευχαριστώ πραγματικά τον κ. Χριστοδούλου που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω και εύχομαι αυτό να έχει συνέχεια. Θέλω να προσφέρω στην Εθνική ομάδα και εύχομαι να βρίσκομαι στα πλάνα του Ομοσπονδιακού παρόλο που είμαι σχετικά μικρός".

Η συνεισφορά του Γιώργου Τόφα...

Η συζήτηση στράφηκε και σ' ένα άνθρωπο που είναι πάντα κοντά του και ο οποίος είναι ο μοναδικός που ζει σε τόσο μεγάλο βαθμό από μακριά την καθημερινότητα του, τον Γιώργο Τόφα.

"Ο Γιώργος πέραν από εκπρόσωπος μου είναι σαν μεγάλος αδερφός, φίλος, κολλητός όλα μαζί. Είμαι χαρούμενος που ήταν δίπλα μου συνεχώς και με στηρίζει. Μιλήσαμε και θα μιλούμε αμέτρητες ώρες στο τηλέφωνο, με συμβουλεύει από τα ποδοσφαιρικά μέχρι τα προσωπικά είναι ότι καλύτερο έχω δίπλα μου μαζί με τους δικούς μου. Τον ευχαριστώ πραγματικά και δημόσια γιατί η συνεισφορά του είναι απίστευτη. Ποτέ δεν μου αρνήθηκε σε όποιο πρόβλημα αντιμετώπιζα ήταν πάντα στο πλευρό μου. Πιστεύει σ' έμενα και τον ευχαριστώ".

Γεννημένος νικητής ο Γρηγόρης Κάστανος και αυτό δεν το είπε ο ίδιος αλλά και ένας άνθρωπος που τον ζει καθημερινά, τον συμβουλεύει για το μέλλον του.

"Είναι ο ποδοσφαιριστής που όλοι θέλουν να έχουν κοντά τους. Παθιασμένος με αυτό που κάνει, δεν θέλει να χάνει και βγάζει στο γήπεδο ένα ποδοσφαιριστή νικητή. Σε οποιαδήποτε θέση και να τον επιλέξει ο προπονητής του θα κάνει τα πάντα στο γήπεδο για να τον δικαιώσει". ήταν τα λόγια του Γιώργου Τόφα εκπροσώπου του 18χρονου χαρισματικού άσου όταν του ζητήσαμε να μας μιλήσει για λίγο για τον ίδιο.


Γρήγορες απαντήσεις από τον Κάστανο...

Μέσι ή Ρονάλντο: Μέσι γιατί είναι από άλλο πλανήτη.

Μαραντόνα ή Πελέ: Μαραντόνα γιατί είναι ένας και μοναδικός.

Τζανλουίτζι Μπουφόν: Ηγέτης της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας

Φάμπιο Γκρόσο (Προπονητής του στην Πριμαβέρα): Τζέντλεμαν με απίστευτες ποδοσφαιρικές εμπειρίες. Προπονητής που σε αναγκάζει να βγάλεις το 100% των δυνατοτήτων σου. Μοναδικός. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα γιατί με βοήθησε τα μέγιστα. Αυτός με πήρε στην Πριμαβέρα, αυτός μου έδωσε φανέλα βασικού, αυτός πίστεψε σ' έμενα. Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο.

Πολ Πογμπά: Μοναδικός. Αν και νεαρός σε ηλικία εξωπραγματικός. Μεγάλος ποδοσφαιριστής και σπουδαίος άνθρωπος.

Καλύτερος παίκτης όλων των εποχών: Δεν γνώρισα Μαραντόνα αλλά θεωρώ πως ο Μέσι είναι κορυφαίος όλων! Τα πράγματα που κάνει στο γήπεδο είναι απίστευτα. Ποδοσφαιρική ευφυΐα σε συνδυασμό με φαντασία.

Η ιδανική 11άδα: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Ράμος, Πογμπά, Βεράτι, Ινιέστα, Ντι Μαρία, Μέσι, Ρονάλντο!

Μηνάς Τόφας: Ο προπονητής που ήταν σταθμός στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Στα 15 μου έκανε τακτική και ο Μηνάς Τόφας ήταν η αιτία και μετά ο Φάμπιο Γκρόσο. Τον ευχαριστώ για όλα μου έχει προσφέρει, τον εκτιμώ ιδιαίτερα και ακόμα και σήμερα όταν χρειάζομαι κάτι τον συμβουλεύομαι".

Share
 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin




YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.