YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Τo Scouting Report του Παναγιώτη Ρέτσου

PDF Print E-mail
Monday, 11 July 2016 11:33 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Μπορεί στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό ο Παναγιώτης Ρέτσος τώρα να… συστήνεται (και ομολογουμένως να κερδίζει τις εντυπώσεις), στο χώρο των επαγγελματιών του είδους (scouts και agents) όμως, όχι μόνο είναι γνωστός αλλά έχει… φτιάξει και όνομα την τελευταία διετία! Ουσιαστικά δηλαδή μέσα από την παρουσία του στις μικρές εθνικές ομάδες, στην U-20 του Ολυμπιακού και στο Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων (Youth League)…

Όσο μάλιστα κι αν ακουστεί υπερβολικό ή και να θεωρηθεί αβανταδόρικο, αποτελεί πέρα για πέρα αληθινό - το γνωρίζουν στη μανατζερική πιάτσα, ελληνική και international, μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι «ερυθρόλευκοι» - ότι στο εν λόγω διάστημα τουλάχιστον 15(!) ομάδες του εξωτερικού έχουν ενδιαφερθεί για τον Ρέτσο!! Τυχαίο; Όχι φυσικά αφού η… φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα από στόμα σε στόμα των ειδικών που ψάχνουν για «χρυσά» ταλέντα πριν ενηλικιωθούν και φροντίζουν να τα κάνουν συστηματικό scouting. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως από το 2004 και μετά αν για κάτι φημίζεται η Ελλάδα, εκτός από το λάδι, το σουβλάκι, το ούζο, την Μύκονο είναι και για τα… σέντερ μπακ που βγάζει!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πιάτσα των agents o Ρέτσος ήδη συγκρίνεται με τον… Κυριάκο Παπαδόπουλο. Όχι μόνο λόγω των ίδιων θέσεων που μπορούν να αγωνιστούν (στόπερ & αμυντικά χαφ) ή του στυλ τους αλλά κυρίως επειδή όπως ο Κυριάκος έτσι και ο Ρέτσος πριν ακόμη παίξουν - καθιερωθούν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού οι «μνηστήρες» για την απόκτηση τους είχαν στήσει ήδη χορό. Με τη διαφορά πως ο τωρινός Ολυμπιακός  έχει τις μανατζερικές άκρες (σε τοπ επίπεδο) καθώς και την… τεχνογνωσία για να αντιληφθεί πώς θα πρέπει να εξελίξει ένα αυθεντικό ποδοσφαιρικό ταλέντο και στη συνέχεια να τον πουλήσει με υπεραξία (και όχι βιαστικά, με μόλις 1,7 εκ., όπως συνέβη με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο πριν από 6 χρόνια στην Σάλκε).

Κατά συνέπεια δεν είναι τυχαίο πως τόσο ο Μάρκο Σίλβα, όσο και ο αντικαταστάτης του, Βίκτορ, προτίμησαν αυτό το καλοκαίρι τον Παναγιώτη Ρετσο (πριν ακόμη συμπληρώσει τα 18 του χρόνια) από τον Γούτα, ο οποίος  στοίχισε πέρσι στην ΠΑΕ 850.000 αγορά από την Ξάνθη!! Ή κι από τον Αυλωνίτη που ήταν από τους καλύτερους στόπερ του αυστριακού πρωταθλήματος, όντας δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Στουρμ Γκράτς…

Το σημαντικότερο επίτευγμα όμως, του «μικρού» (Ρέτσος) είναι πως εκτός από το προπονητικό τιμ έχει αποκτήσει πλέον και την ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ του. Αυτό θα το καταλάβαινε όποιος ήταν στα αποδυτήρια ή στο ξενοδοχείο των «ερυθρόλευκων» μετά το φιλικό με τη Γάνδη - έπαιξε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο - από τα εγκωμιαστικά σχόλια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για τον Ρέτσο. Κάτι που δεν είναι εύκολο ειδικά για αμυντικό (ή κίπερ βεβαίως, βεβαίως) αφού θα πρέπει να… εμπνέει ασφάλεια στην υπόλοιπη ομάδα.

Από εκεί και πέρα δεν είναι τυχαίο πως μέχρι τώρα στα φιλικά έχει χρησιμοποιηθεί στόπερ, αμυντικός χαφ κι από λίγο δεξιός χαφ και δεξιός μπακ. Ξέρει μπάλα (για αμυντικός), είναι πολύ δυνατός (στο ένας με έναν) ενώ ΤΑΚΤΙΚΑ και ΑΘΛΗΤΙΚΑ θεωρείται πως είναι πολύ πιο μπροστά (πιο προχωρημένος) από την ηλικία του. Επίσης, όλοι έχουν να λένε πως είναι προσγειωμένος και όχι… ψωνισμένος (με τατού κ.λ.π.) και ότι του αρέσει να προπονείται πολύ και σκληρά (την τελευταία διετία δούλεψε εξτρά, σε συγκεκριμένους τομείς και εκτός Ρέντη). Μάλιστα για να εξοικονομήσει χρόνο την τελευταία διετία χρειάστηκε να διαβάζει και λιγότερο, παρότι με πολύ καλές επιδόσεις - βαθμολογία και στο σχολείο…

Στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:

1) αν δεν έχει ατυχίες και συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ο Ρέτσος κάνει plus 15 συμμετοχές την ερχόμενη σεζόν. Μην ξεχνάμε πως έχει Ισπανό προπονητή, που η φιλοσοφία τους είναι να εμπιστεύονται νεαρούς ταλαντούχους από τις Ακαδημίες (ο Νίνης με τον Μουνιόθ και ο Παπασταθόπουλος με τον Φερέρ «ξεπετάχθηκαν», αποτελούν δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα).

2) κατά πολλούς ξένους scouts και agents ο Ρέτσος θεωρείται μέσα στα δύο μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ηλικία του κι ανεξαρτήτου θέσης. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί τον αποκαλούν «παιδί θαύμα», εκτιμώντας πως θα είναι ο επόμενος που θα πάρει τη σκυτάλη από τους Παπασταθόπουλο-Κυριάκο-Μανωλά!!

3) το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα για άμεση αγορά του (που δεν συγκίνησε πάντως τον Ολυμπιακό) μπορεί να δημοσιοποιήθηκε αλλά υπάρχει και μεγαλύτερη ιταλική ομάδα που τον… ανακάλυψε νωρίτερα, τον παρακολουθεί στενά και τον ήθελε από πέρσι. Ο λόγος για την Γιουβέντους!! Σύμφωνα με την ιταλική πιάτσα των agents o Ρέτσος αρέσει πολύ στον chief scout της Γιουβέντους, ο οποίος βλέπει στον νεαρό Έλληνα στόπερ στοιχεία, που με την κατάλληλη δουλειά μπορούν μελλοντικά να τον αναδείξουν σε… νέο Μπονούτσι (το αναφέρει και στο σχετικό scouting report).

4) από το εξωτερικό, έντονο είναι και το ενδιαφέρον της Σταντάρ Λιέγης για τον Ρέτσο, που αυτή την στιγμή αμείβεται με 1.500 ευρώ το μήνα και μάλλον σύντομα θα πρέπει να περιμένει κλήση για αναπροσαρμογή…


Πηγή: sport24.gr

Share
 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin




YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.