YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Χρήστος και Τάσος Δώνης: «Ο Παναθηναϊκός "εξαφάνισε" τα παιδιά των ακαδημιών του!»

PDF Print E-mail
Wednesday, 25 May 2016 15:05 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Χρήστος και Τάσος Δώνης σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο SDNA μίλησαν για την καριέρα τους και τον Παναθηναϊκό που δεν εμπιστεύεται πλέον Έλληνες παίκτες.

Οι δύο ποδοσφαιριστές αναφέρθηκαν στον ρόλο που έπαιξε ο πατέρας τους, Γιώργος, στην καριέρα τους αλλά και στην Εθνική ομάδα, ενώ κατέθεσαν την άποψη που έχουν σχηματίσει για τις ακαδημίες των συλλόγων που έχουν περάσει αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στο sdna.gr:

Πως ξεκινήσατε την ποδοσφαιρική σας καριέρα;

Τ. Δ. «Ξεκινήσαμε από πολύ μικρή ηλικία το ποδόσφαιρο. Στην αρχή ακολουθούσαμε όλες τις ομάδες του πατέρα μας. Θυμάμαι η πρώτη μας ομάδα ήταν η ΑΕΛ στην οποία καθίσαμε 4-5 χρόνια.  (Χρήστος: αδικείς το Ρότσα) ναι ήμασταν στις ακαδημίες του Ρότσα και μετά πήγαμε στην ΑΕΛ. Μετά πήγαμε στην ΑΕΚ για μια χρονιά γιατί ήταν εκεί ο πατέρας μας προπονητής. Μετά εγώ στον παναθηναϊκό για 3 χρόνια. Κατέληξα στη Γιουβέντους για 2μιση χρόνια. Πήγα 6 μήνες στη Σασουόλο δανεικός και τώρα είμαι ακόμα δανεικός για έναν χρόνο στη Λουγκάνο».


Χ. Δ. «Ξεκινήσαμε όπως είπε και ο Τάσος μαζί, Ρότσα, ΑΕΛ, ΑΕΚ. Μετά κάτσαμε στον Παναθηναϊκό. Εγώ έγινα επαγγελματίας και ο Τάσος έφυγε».


Πως είναι να κουβαλάς το όνομα «Δώνης»; Σας βοήθησε; Σας άγχωσε;

Τ. Δ. «Εντάξει είμαστε από μια ποδοσφαιρική οικογένεια. Ο πατέρας μας έχει καταφέρει πολλά πράγματα και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής. Έχει χτίσει ένα καλό όνομα στην Ελλάδα. Εμένα δεν με επηρέασε κάπως ίσα ίσα είμαι περήφανος που κουβαλάω αυτό το όνομα. Τώρα για τον Χρήστο δεν ξέρω ο οποίος αγωνιζόταν στην Ελλάδα ίσως να τον επηρέασε εκείνον».

Χ. Δ. «Για εμένα ήταν διαφορετικά γιατί έπαιξα στον Παναθηναϊκό και υπήρχαν συγκρίσεις. Εντάξει λογικό αλλά δεν με επηρέασε αρνητικά δεν είχα προβλήματα όχι».


Τάσο δεν σου δημιούργησε άγχος ποτέ;

Τ. Δ. «Εντάξει όχι άγχος απλά κουβαλάς ένα όνομα το οποίο έχει παίξει ο πατέρας σου στον παναθηναϊκό κάποια χρόνια, είναι ουσιαστικά από τις σημαίες του παναθηναϊκού, τον ξέρουν πολλοί.  Αυτό όχι κάτι το διαφορετικό».


Όταν ήσασταν εσείς στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού έβγαζαν πολλά ταλέντα. Τι πιστεύετε φταίει κι έχει αλλάξει αυτό;

Τ. Δ. «Τα προηγούμενα χρόνια βγήκαν αρκετοί παίχτες από τις ακαδημίες. Έπαιξαν αρκετοί παίχτες και στην πρώτη ομάδα όπως ο Χρήστος κι έκαναν αρκετές συμμετοχές. Εγώ κατάφερα μέσα από τον Παναθηναϊκό να βελτιωθώ και να πάρω μεταγραφή σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Τώρα δεν ξέρω τι άλλαξε στον ΠαναθηναΪκό. Υπήρχαν κάποια άτομα τα οποία έπαιρναν σοβαρές αποφάσεις στον ΠαναθηναΪκό κι είχαν κάποιον άλλο τρόπο σκέψης. Φέρανε έναν ξένο προπονητή, τώρα από ότι βλέπω δεν παίζει κανένα παιδί από τις ακαδημίες».


Πιστεύετε ότι υπάρχει ξενομανία γενικά;

Χ. Δ. «Γενικά ο Παναθηναϊκός φημιζόταν ότι βάζει παίχτες από τις ακαδημίες, πολλούς Έλληνες παίχτες, πλέον δεν το βλέπουμε αυτό και με στενοχωρεί πολύ. Ξεκίνησε μία φουρνιά με πολλούς ποδοσφαιριστές και από αυτούς νομίζω 2-3 έχουν μείνει αυτή τη στιγμή στον παναθηναϊκό και αυτοί δεν έχουν ενεργό ρόλο μέσα στην ομάδα. Εντάξει άμα σκεφτεί κανείς ότι την πρώτη χρονιά έπαιζε ο Ρισβάνης βγήκε ρουκι της χρονιάς και τον αφήσαμε ελεύθερο να πάει στον Πανιώνιο. Θα μπορούσε να κερδίζει περισσότερα από τους παίχτες του. Δηλαδή αν δεν σου αρέσει κάποιος προσπάθησε να τον βελτιώσεις και να τον πουλήσεις και θα βγεις κερδισμένος και εσύ και αυτός».


Τάσο ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και της Γιουβέντους;

Τ. Δ. «Πιστεύω ότι είναι δύο ακαδημίες αρκετά οργανωμένες. Βέβαια η Γιουβέντους είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη οπότε είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει σύγκριση. Δεν μπορώ να πω κάτι. Εγώ βελτιώθηκα και σε αυτά τα χρόνια που ήμουν στον Παναθηναϊκό και στη Γιουβέντους ακόμα περισσότερο οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τις δύο ομάδες».


Τάσο υπάρχει κάποιος προπονητής που είχες είτε στον Παναθηναϊκό είτε σε Γιουβέντους που να ξεχωρίζεις και γιατί;

Τ. Δ. «Όλοι μου οι προπονητές στην μέχρι τώρα καριέρα μου με έχουν βοηθήσει να βελτιωθώ. Είχα την τιμή και ήμουν τυχερός να έχω προπονητή τον Φάμπιο Γκρόσο ο οποίος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ιταλία. Ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Τώρα προπονεί την δεύτερη ομάδα της Γιουβέντους και του εύχομαι να κάνει μια πολύ μεγάλη καριέρα ως προπονητής».


Τάσο παρά λίγο να παίξεις και στην πρώτη ομάδα της Γιουβέντους. Πως το βίωσες;

T. Δ. «Αποστολή ήμουν. Επί εποχή Κόντε. Ήμουν αποστολή σε ένα κύπελλο με την Αβελίνο. Εντάξει ήμουν πολύ χαρούμενος. Μας είχε πάρει αποστολή 3-4 παιδιά από τη δεύτερη ομάδα και ένα παιδί από αυτούς ήταν πολύ χαρούμενος κι έγραψε στο twitter χαίρομαι που είμαι αποστολή με την πρώτη ομάδα. Η αποστολή δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι τότε οπότε ο προπονητής το είδε και νευρίασε οπότε μας έκοψε όλους».


Τι του κάνατε μετά αυτού του παιδιού;

Τ. Δ. «Τίποτα. Ήταν πολύ στενοχωρημένος και μας ζήτησε συγγνώμη. Ήταν από τα παιδιά που γράφουν συνέχεια στο twitter είναι Ισπανός που ασχολούνται πολύ με αυτά».


Χρήστο τι θυμάσαι από την προετοιμασία του καλοκαιριού του 2013 όταν πήγατε στην Ολλανδία κυρίως νέοι παίκτες με μόλις δύο πιο έμπειρους (Ζέκα και Κοτσόλη);

Χ. Δ. «Θυμάμαι ότι μας κορόιδευαν στο αεροδρόμιο. Μας κοιτούσαν ότι ρε παιδιά ποια ομάδα είστε; Η κ20 ή η κ17 και τους λέγαμε η πρώτη ομάδα κι εντάξει λογικό οι φίλαθλοι να μην ξέρουν κανένα έτσι; Δεν είχε παίξει κανένας από εμάς ξέρανε μόνο τον Κοτσόλη και άλλους δύο. Ήταν περίεργο. Πήγαμε 20 παιδιά από τη β' ομάδα».


Πως ήταν το κλίμα; Τι έλεγε ο προπονητής;

Χ. Δ. «Έδειχνε ότι μας πίστευε, μας ενθάρρυνε σε κάθε προσπάθεια, ωραία προπόνηση, ευχάριστο ήταν το κλίμα».


Χρήστο πόσο σε βοήθησε ο Αναστασίου; Ποια είναι η άποψη σου γενικά για αυτόν;

Χ. Δ. «Καταρχάς με έβαλε κι έπαιξα. Με πήρε από τη β’ ομάδα, πήγα προετοιμασία. Μετά για κάποιο διάστημα έπαιζα με τη β ομάδα να πάρω παιχνίδια γιατί δεν είχα παίξει για να βρω ρυθμό και μετά από τα μέσα της χρονιάς άρχιζα και έπαιζα. Έκανα 18 συμμετοχές περίπου την πρώτη χρονιά. Σιγά σιγά μου έδειχνε εμπιστοσύνη.  Μετά το επόμενο καλοκαίρι, πήγα πάλι προετοιμασία με εμπιστεύτηκε ακόμα πιο πολύ κι έπαιξα ακόμα πιο πολλά παιχνίδια και πολλά βασικός. Από εκεί και πέρα χάλασε λίγο.. Η δεύτερη χρονιά προς το τέλος άρχισε να χαλάει. Όταν ανανέωσα».


Από την επόμενη χρονιά που στην Ευρώπη η πορεία ήταν απογοητευτική αλλά στο πρωτάθλημα φτάσατε πολύ κοντά στην κατάκτηση τι κρατάς;

Χ. Δ. «Στην Ευρώπη δεν είχαμε πολλές εμπειρίες. Παίζαμε πολλοί νέοι παίχτες. Κάποια στιγμή θυμάμαι με την Εστορίλ νομίζω είχαμε παίξει 10 Έλληνες στο τελευταίο παιχνίδι. Δεν ήταν καλή η παρουσία μας στην Ευρώπη πήραμε μόνο 2 βαθμούς. Εντάξει θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει πιο πολλούς σύμφωνα με τις εμφανίσεις μας από ότι θυμάμαι. Μετά πήραμε κάποιους παίχτες μας βοήθησαν στα play off αλλά εντάξει νομίζω ότι στο πρωτάθλημα πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια γιατί στα play off έχει χαθεί το πρωτάθλημα».


Χρήστο τι σήμαινε για εσάς ο αποκλεισμός από την Καμπάλα;

Χ. Δ. «Εγώ ήμουν εκτός αλλά εντάξει όπως και να ‘χει ήμουν στην ομάδα. Ήταν μεγάλη ήττα. Φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι ότι δεν θα πάνε καλά τα πράγματα γιατί είχαμε αποκλειστεί από την Μπριζ κι έπρεπε αναγκαστικά να περάσουμε στο Γιουρόπα. Αποκλειστήκαμε από την Κλαμπ Μπριζ πήγαμε στην Καμπάλα παίξαμε το ματς ήρθε 0-0 και μετά στο δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα ήρθαμε 2-2. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός με όλες τις ευρωπαϊκές πορείες που έχει κάνει να αποκλείεται από την Καμπάλα. Δεν γίνεται. Ποδόσφαιρο είναι κι έγινε».


Χρήστο πως βίωσες την απόλυση Αναστασίου;

Χ. Δ. «Εντάξει νομίζω ότι ο κόσμος ήταν πολύ ξενερωμένος δεν άντεχε άλλο την εικόνα της ομάδας και νομίζω ότι πάντα φταίει ο προπονητής  τις περισσότερες φορές ότι ρίχνουμε το φταίξιμο στον προπονητή. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλους τους παίχτες φεύγει ο προπονητής. Δεν θα πω αν ήταν καλό ή κακό. Για μένα προσωπικά όπως είπα στην αρχή με βοήθησε ο Αναστασίου μετά όμως όταν ανανέωσα δεν έπαιξα καθόλου. Κι από ότι θυμάμαι ανανέωσα μετά είχαμε παιχνίδι με την Ξάνθη στο κύπελλο, αποκλειστήκαμε και Τετάρτη αποκλειστήκαμε Κυριακή είχαμε πρωτάθλημα και από την αποστολή της Ξάνθης ήμουνα μόνο εγώ εκτός.

Και θυμάμαι ότι εκεί άρχισε να ραγίζει γιατί ουσιαστικά ήταν σαν να χρεώνομαι τον αποκλεισμό από την Ξάνθη ένα 19χρονο παιδί που έχει κάνει 20 συμμετοχές με τον παναθηναϊκό ενώ ήταν τόσοι έμπειροι μέσα το χρεώθηκα εγώ. Εντάξει επειδή είναι και ο πατέρας μου προπονητής δεν μου αρέσει όταν φεύγουν οι προπονητές και εντάξει τον έζησα τον έβλεπα κάθε μέρα 3 χρόνια. Και να τον μισείς τον άλλον θα στεναχωρηθείς. Που δεν λέω ότι τον μισούσα. Εντάξει στενοχωριέσαι. Δεν είναι εύκολο».


Με τον Αντρέα Στραματσόνι έχεις μιλήσει; Πως πιστεύεις ότι σχημάτισε γνώμη για εσένα;

Χ. Δ. «Ουσιαστικά δεν μπορεί να έχει γιατί όταν ήρθε εγώ ήμουν ουσιαστικά 2 εβδομάδες με την ομάδα. Μιλήσαμε, κάποια στιγμή μετά από 1 εβδομάδα με είχε πιάσει θυμάμαι με φώναξε μακρυά από όλους τους άλλους παίκτες και μου 'χε πει ότι σε θεωρώ καλό ποδοσφαιριστή κι ότι αν ήταν στο χέρι μου θα έμενες στην ομάδα.  Μου είπε ότι του έχουνε δώσει ένα πρότζεκτ στο οποίο δεν είμαι μέσα ενώ πριν φύγει ο Αναστασίου είχα μιλήσει με Βόκολο – Φύσσα και μου χαν πει ότι όταν θα έρθει ο καινούριος προπονητής θα αξιολογήσει μόνος του όλους τους ποδοσφαιριστές και θα κρίνει αυτός ποιος θα μείνει ποιος θα φύγει.  Κι έρχεται ο καινούριος προπονητής και μου λέει ότι αυτοί έχουν δώσει ένα πρότζεκτ στο οποίο μου λένε ότι πρέπει  να φύγεις».


Γενικά τι σχέση είχες με αυτούς τους δύο;

«Αυτοί ήρθαν όταν έφυγε ο Νταμπίζας. Δεν μπορώ να πω ότι είχα άσχημες σχέσεις στην αρχή. Μετά όμως μετά την Ξάνθη όταν έμενα εκτός συνέχεια κάτι δεν μου πήγαινε καλά γιατί άλλα μου λέγανε εμένα άλλα μάθαινα από αλλού και δεν μου αρέσει. Δηλαδή προτιμώ να μου το πεις κατάμουτρα ότι ξέρεις τι είπα στον προπονητή ότι δεν θα είσαι στην ομάδα. Αλλά δεν γίνεται να λες στον προπονητή ότι ξέρεις αυτός δεν θα μείνει στην ομάδα.  Ο προπονητής είναι ο κυρίαρχος και αυτός πρέπει να αποφασίσει».


Τάσο πως πήγε για σένα η φετινή χρονιά στη Λουγκάνο;

Τ. Δ. «Όπως είπα και πριν είμαι δανεικός ένα χρόνο εδώ. Πραγματοποιώ μια καλή χρονιά κατά την άποψή μου έχω κάνει μέχρι στιγμής 26 συμμετοχές. Το πρώτο εξάμηνο δεν έπαιζα πολύ ήρθα στην ομάδα τραυματίας. Έκανα με το γυμναστή της ομάδας 2-3 εβδομάδες. Μετά έπαιξα με τη β ομάδα 3 παιχνίδια ώστε να βρω ρυθμό. Το πρώτο εξάμηνο δεν είχα παίξει πολλά ματς αν θυμάμαι καλά έκανα 2-3 ματς βασικός και όλα τα άλλα έμπαινα ως αλλαγή. Μετά στο τέλος του πρώτου εξαμήνου πήγα και μίλησα με τον προπονητή να δω τι πρέπει να βελτιώσω ώστε να βρω περισσότερο χρόνο. Μιλήσαμε, μετά στην προετοιμασία του Ιανουαρίου πιστεύω ότι έκανα μια καλή προετοιμασία και μετά από εκεί τα έχω παίξει όλα βασικός».


Χρήστο εσύ πως θα περιέγραφες την πορεία σου στην Λουγκάνο;

Χ. Δ. «Ωραία πόλη  (γέλια). Εγώ ήρθα δανεικός για 2μιση μήνες περίπου να παίξω να πάρω παιχνίδια για να δω τι θα κάνω του χρόνου γιατί ήταν ακατόρθωτο να παίξω στον Παναθηναϊκό. Εντάξει είναι ένας περίεργος προπονητής δεν μπορείς να βγάλεις άκρη μαζί του είναι μεγάλης ηλικίας. Ήρθα για να παίξω. Δεν έχω πάρει τα ματς που περίμενα, περίεργος προπονητής περίεργη η κατάσταση. Νομίζω ότι ο προπονητής είναι παλιάς σχολής είναι δύσκολο να επικοινωνήσουν οι παίχτες μαζί του».


Τι εθνικότητας είναι;

«Τσέχος. Εντάξει έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες ειδικά στην Ιταλία αλλά έχει μια τακτική στο μυαλό του συγκεκριμένη. Δηλαδή όταν συζητούσα να έρθω εδώ μου έλεγε ο Τάσος ότι δεν θα παίξεις».


Και γιατί ήρθες παρ’ όλα αυτά;

«Εντάξει τι να κάτσω να κάνω στον Παναθηναϊκό; Έκανα προπόνηση μόνος μου. Ήρθα να προσπαθήσω. Έχω βρει το ρυθμό μου τουλάχιστον κάνω προπόνηση με κανονική ομάδα δεν κάνω μόνος μου πλέον. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα εδώ ειδικά άμα δεν μιλάς ιταλικά δεν μπορείς να συνεννοηθείς με κανέναν. Δηλαδή άμα δεν ήταν ο Τάσος εδώ πέρα δεν θα μπορούσα να μιλήσω με κανέναν μόνο με 2-3 παιδιά που μιλάνε αγγλικά».


Πως σας φαίνεται το ελβετικό ποδόσφαιρο;

Τ. Δ. «Πιστεύω ότι έχει βελτιωθεί πολύ είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες οι οποίες αγωνίζονται και στην Ευρώπη όπως η Βασιλεία, Γιανγκ Μπόις, Γκρασχόπερ, η Σιον οι οποίες έχουν αρκετά καλούς παίχτες κι έχουν πουλήσει πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι είναι ένα ποδόσφαιρο στο οποίο σε κάθε ματς μπαίνουν πολλά γκολ, έχει υψηλό ρυθμό. Οι περισσότερες ομάδες δεν δίνουν πολλή βάση στην άμυνα αλλά στο να σκοράρουν περισσότερα γκολ οπότε για μένα είναι ένα πρωτάθλημα που μου ταιριάζει διότι είμαι επιθετικός παίχτης και μπορώ να βρίσκω περισσότερους χώρους μέσα στο παιχνίδι».

Χ. Δ. «Εγώ εντάξει έχω ζήσει 3-4 ματς από κοντά. Είναι σίγουρα πιο υψηλός ρυθμός από ότι στην Ελλάδα. Έχει μεγαλύτερη ένταση δηλαδή δεν έχεις τον χρόνο να σκεφτείς τι θα κάνεις. Δεν νομίζω να υπάρχουν μεγάλα ονόματα υπάρχουν μόνο στις 2-3 πρώτες μεγάλες οι υπόλοιποι κάνουν παραγωγή ταλέντων θέλουν να βγάλουν νέους παίχτες για να τους πουλήσουν. Αυτό κάνουν. Εντάξει έτσι είναι το ποδόσφαιρο τους εδώ πέρα. Το βλέπουν σαν γιορτή εδώ στη Λουγκάνο δεν είναι τόσο φανατικοί».


Εδώ οι συμπαίκτες σας έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Ελλάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Τι σας λένε;

Χ. Δ. «Δεν πολυασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή ξέρουν 3 ομάδες τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό την ΑΕΚ άντε και τον ΠΑΟΚ».

Τ. Δ. «Δεν ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες. Ακούνε ότι έχουμε κρίση κι όλα αυτά.  Κοροϊδευτικά για πλάκα μας λένε ότι δεν έχετε λεφτά είστε σε κρίση κλπ αλλά το λένε για αστείο. Εντάξει όλος ο κόσμος ξέρει ότι η Ελλάδα δεν περνάει τα καλύτερα χρόνια. Ποδοσφαιρικά οι περισσότεροι παίχτες μου λένε για τους φιλάθλους ειδικά μου λένε για τον παοκ για τον άρη μου έχουνε δείξει. Μου δείχνουν βιντεάκια μου λένε ότι είναι πολύ φανατικοί».


Τάσο πως είναι να φεύγεις τόσο μικρός για να ζήσεις μόνος στο εξωτερικό;

Τ. Δ. «Ναι έφυγα 15 χρονών. Δεν έμεινα μόνος μου τα πρώτα 2 χρόνια ήρθε και η μητέρα μου με τον μικρό μου αδερφό μείναμε μαζί. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα γιατί ήμουν πολύ μικρός οπότε με βοήθησαν αρκετά. Εντάξει όταν έχεις ένα όνειρο και αγαπάς αυτό που κάνεις είναι φυσιολογικό να κάνεις πολλές θυσίες για να καταφέρεις τους στόχους σου. Εγώ αρχικά δεν ήθελα να πάω στο εξωτερικό ήμουν πολύ μικρός, θα μου έλειπε η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, η Ελλάδα γενικά αλλά εντάξει μίλησα και με τον πατέρα μου, μίλησα και με τον μάνατζερ μου και με άτομα τα οποία έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Μου είπαν ότι είναι μια ευκαιρία που πολλά παιδιά θα ήθελαν να την έχουν οπότε αποφάσισα να πάω και πιστεύω ότι μου έχει βγει σε πολύ καλό για την καριέρα μου».


Εσένα Χρήστο πως σου φαίνεται αυτό το λίγο που έχεις έρθει;

Χ. Δ. «Διαφορετικό από ότι στην Ελλάδα. Είναι πιο δύσκολο γιατί είσαι μόνος σου.  Εντάξει εγώ έχω τον Τάσο  και ο Τάσος έχει εμένα αλλά αν πας μόνος σου δεν σε ξέρει κανείς, πρέπει να προσαρμοστείς στις συνήθειες της ομάδας. Η ζωή καμία σχέση με την Ελλάδα».


Χρήστο τώρα που ήρθε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σαν τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό και θα γυρίσεις Ελλάδα τώρα πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει κάτι για σένα;

Χ. Δ. «Δεν νομίζω. Δύσκολα. Δεν το πιστεύω. Εντάξει δεν ξέρεις ποτέ στο ποδόσφαιρο αλλά νομίζω ότι θα γυρίσω πάλι και θα ψάξω ομάδα πάλι για να φύγω γιατί έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο οπότε πρέπει να πάω πάλι κάπου έξω».


Εσύ Τάσο θα γυρίσεις στη Γιουβέντους;

Τ. Δ. «Ναι εγώ θα γυρίσω στη Γιουβέντους και μετά θα αποφασίσουμε τι θα γίνει. Ο στόχος μου είναι φυσικά να παίξω στην πρώτη ομάδα. Ελπίζω να κάνω προετοιμασία μαζί τους έτσι ώστε αυτές οι λίγες πιθανότητες που έχω να παίξω στην πρώτη ομάδα φέτος να προσπαθήσω να δείξω το ταλέντο μου. Ή η υπάρχει περίπτωση να πάω για ακόμα μια χρονιά δανεικός αλλά πιστεύω ότι άμα δεν βρω την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα το καλύτερο για μένα θα ήταν να πουληθώ σε κάποια άλλη ομάδα είτε στη Γερμανία είτε στην Ελβετία που έχω κάποιες ομάδες αλλά δεν είναι κάτι ακόμα σίγουρο. Θέλω να τελειώσω πρώτα τη σεζόν καλά και μετά να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να δούμε».


Τάσο με δύο δικά σου γκολ πήγατε στον τελικό κυπέλλου Ελβετίας σε λίγες μέρες. Πως το βλέπεις;

Τ. Δ. «Ναι την άλλη Κυριακή παίζουμε 29 Μαΐου με τη Ζυρίχη. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα μου. Κατάφερα την πρώτη μου χρονιά ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που παίζω σε πρώτη ομάδα να πάω σε έναν τελικό κυπέλλου πιστεύω είναι ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Ελπίζω να το κατακτήσουμε. Έχουμε τώρα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα τα οποία πρέπει να τα κερδίσουμε για την παραμονή και μετά εφόσον θα μείνουμε στη πρώτη κατηγορία θα κοιτάξουμε να κατακτήσουμε και το κύπελλο».


Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο σας;

Χ. Δ. «Εντάξει το να παίξεις σε ένα πολύ μεγάλο πρωτάθλημα όπως το αγγλικό. Να παίξεις σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και νομίζω διακρίσεις με εθνική ομάδα. Αυτά τα δύο νομίζω είναι τα πιο σημαντικά».

Τ. Δ. «Να κάνω μια καριέρα στο εξωτερικό. Δεν σκοπεύω να γυρίσω Ελλάδα προς το παρόν.  Θα ήθελα μια ευρωπαϊκή καριέρα να παίξω σε μεγάλες ομάδες, να κερδίσω όσο περισσότερα τρόπαια γίνεται και αν είναι εφικτό αυτό και φυσικά να αγωνιστώ στην εθνική ομάδα, διακρίσεις με την εθνική ομάδα. Είναι ότι σημαντικότερο για ένα παίχτη να διακρίνεται με την εθνική του ομάδα».


Ποιες είναι οι εμπειρίες σας από τις μικρές εθνικές ομάδες;

Χ. Δ. «Δεν είχαμε καμία διάκριση. Προκριματικά  Euro και πριν δύο χρόνια και πάλι φέτος με τις ελπίδες. Δεν τα πήγαμε καλά δεν περάσαμε».


Την εθνική ανδρών πως την βλέπετε;

Τ. Δ. «Εντάξει διανύει μια δύσκολη περίοδο. Έχει αλλάξει 3 προπονητές το τελευταίο διάστημα. Γενικά πιστεύω ότι έχουμε μέλλον. Έχουμε νέους παίχτες με ταλέντο οι οποίοι άμα στηριχθούν και κάνουν καλή δουλειά και από την επο και οι προπονητές θα μπορέσουμε να κάνουμε καλά πράγματα στο μέλλον. Έχουμε και το μουντιάλ σε 2 χρόνια. Αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος να είμαι στο Μουντιάλ».


Θα πηγαίνατε ποτέ στον Ολυμπιακό;

Τ. Δ. «Μπορεί να έχουμε μεγαλώσει στον Παναθηναϊκό και να είμαστε από μικροί Παναθηναϊκός αλλά το ποδόσφαιρο είναι το επάγγελμα μας. Στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.  Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αλλά και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κερδίζει το πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά».

Χ. Δ. «Όταν ήταν να υπογράψω με τον Παναθηναϊκό πριν 1μιση χρόνο υπήρχε ένα ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό αλλά εκείνη την περίοδο πίστεψα ότι η καλύτερη απόφαση για μένα θα ήταν να μείνω στον παναθηναϊκό γιατί όπως και να το κάνουμε είναι η ομάδα μου κι έχω δέσιμο με το σύλλογο. Τώρα αν θα πήγαινα ποτέ στον Ολυμπιακό σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν μπορώ να πω ότι όχι δεν πάω ποτέ αλλά θα έβλεπα πως θα ήταν η κατάσταση μου στο μέλλον και θα αποφάσιζα».


Η συνέντευξη έγινε σε συνεργασία με την Βαλεντίνα Νικολακοπούλου

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin




Τελευταία Νέα

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 05.27.2016

Τουρνουά Ακαδημιών με την υπογραφή του ΑΣΤΕΡΑ!
Τουρνουά Ακαδημιών με την υπογραφή του ΑΣΤΕΡΑ!

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 05.27.2016

Skoda Ξάνθη: Δείπνο προς τιμή της Κ17
Skoda Ξάνθη: Δείπνο προς τιμή της Κ17

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 05.27.2016

Στο Lennart Johansson η Κ13 του ΠΑΟΚ
Στο Lennart Johansson η Κ13 του ΠΑΟΚ

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 05.27.2016

Το δείπνο των Πρωταθλητών της Κ-15!
Το δείπνο των Πρωταθλητών της Κ-15!

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 05.26.2016

Επένδυση σε παίκτες-ταλέντα μέσω
Επένδυση σε παίκτες-ταλέντα μέσω "δανείου" από τους...

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 05.26.2016

Γιατί δεν έχει υπογράψει ο Λάμπρου με τον Παναθηναϊκό;
Γιατί δεν έχει υπογράψει ο Λάμπρου με τον Παναθηναϊκό;

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 05.26.2016

Ολυμπιακός: Τεστ ταχύτητας για την Κ-12!
Ολυμπιακός: Τεστ ταχύτητας για την Κ-12!

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 05.26.2016

Μήττας: «Δεν θα παίξουν όλοι οι παίκτες των ακαδημιών στον ΠΑΟΚ, δεν γίνεται αυτό»
Μήττας: «Δεν θα παίξουν όλοι οι παίκτες των ακαδημιών στον...

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ 05.26.2016

Θέτοντας στόχους
Θέτοντας στόχους

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 05.25.2016

Παίρνει Λάτσι δανεικό από τον Ολυμπιακό ο ΑΠΟΕΛ
Παίρνει Λάτσι δανεικό από τον Ολυμπιακό ο ΑΠΟΕΛ
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.