YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

ΑΡΗΣ:«Καρφιά» Καλαϊτζίδη για τις Ακαδημίες - Σκληρή απάντηση απο Οικονομίδη!

PDF Print E-mail
Thursday, 24 July 2014 13:45 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε άφησε αιχμές για τον τρόπο που λειτουργούσαν τα τελευταία χρόνια οι ακαδημίες της ομάδας!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Αθλητικό Metropolis:

Αρχικά, κληθείς να σχολιάσει τα όσα του καταμαρτυρούνται σχετικά με την απαξίωση των ακαδημιών του Αρη, υπογράμμισε: «Ας ξεκαθαρίσουμε πως ουδείς που απαξιώνει έναν χώρο δεν ασχολείται μια εβδομάδα μαζί του.

Ας μου θυμίσουν όλοι αυτοί που με κατηγορούν ποιος άλλος προπονητής στο παρελθόν έκανε κάτι παρόμοιο. Πρέπει άπαντες να καταλάβουμε πως κάθε άνθρωπος έχει ένα προσωπικό σύστημα αξιολόγησης. Το σωστό ή λάθος, είναι εντελώς υποκειμενικό».

Δίνοντας περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τις αξιολογήσεις, προσέθεσε:

«Στους νέους που αξιολόγησα, δεν υπήρχε η βασική γνώση αρχών του ποδοσφαίρου σε άμυνα κι επίθεση. Το επίπεδο ικανότητας, είναι μακριά από αυτό που απαιτεί το σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η έννοια ομάδα, δεν είναι ανεπτυγμένη και υπαρκτή στους επτά από τους δέκα.

Υπάρχουν αναχρονιστικές αγωνιστικές αντιλήψεις, που οδηγούν τους παίκτες σε λάθος επιλογές, ενώ συν τοις άλλοις, το επίπεδο δεκτικότητας, είναι εξαιρετικά χαμηλό. Αυτός είναι ο λόγος που πρότεινα μόλις έναν για προώθηση, όχι γι' αυτό που είναι τώρα, αλλά γι' αυτό που θεωρώ ότι μπορεί να γίνει.

Κάποιοι άλλοι παίκτες που αυτές τις μέρες θα συμμετέχουν στις προπονήσεις, δεν πρέπει επ' ουδενί να θεωρηθούν μέλη της πρώτης ομάδας, απλώς θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε την κάθε πιθανότητα να τους εντάξουμε σε αυτή.

Είναι εντελώς διαφορετικά τα κριτήρια του να είσαι μέλος μιας ομάδας Κ-20 και εντελώς άλλα του να ενταχθείς σε μια επαγγελματική ομάδα, που θα διεκδικήσει τον στόχο της επανόδου στο φυσικό της χώρο».

«Η προσαρμογή των παικτών των ακαδημιών σε συνθήκες πρώτης ομάδας, θα έπρεπε κανονικά να συνιστά απόλυτη προτεραιότητα. Πάντως, αν κάποιοι επιθυμούν να ωραιοποιούν μια κατάσταση για να καταδείξουν πως ήταν ωφέλιμοι, ή αν έχουν έλλειμμα γνώσης, δεν είναι δικό μου θέμα.

Το γεγονός πως δεν έχουμε ρόστερ, δεν σημαίνει πως θα βάλουμε ό,τι να ναι στην ομάδα. Για μένα το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να εντάξω αυτά τα παιδιά στην ομάδα, αλλά αν τα στελέχη αυτά δεν μπορούν να είναι παραγωγικά, τότε εγώ και η ομάδα θα το χρεωθούν.

Για μένα το καλύτερο και το πιο ευχάριστο θα ήταν να έχουν τα παιδιά αυτά ικανότητες που θα τους έκαναν να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα. Δυστυχώς για μένα όμως, δεν τις έχουν.

Πρέπει να σας πω ότι όταν πήρα τις εκθέσεις των προπονητών των ακαδημιών της ομάδας στα χέρια, ένιωσα ότι είμαι προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Νόμιζα ότι θα αξιολογήσω εκείνες τις ακαδημίες. Αυτό που αντιλήφθηκα, είναι πως είτε υπάρχει περιορισμένη γνώση, είτε ωραιοποιήθηκε μια κατάσταση, είτε κάτι άλλο που δεν θέλει να πάει ο νους μου.

Ο χρόνος και μόνο αυτός, θα δείξει αν οι επιλογές μου είναι σωστές ή λάθος».


Με γραπτή δήλωση του ο Κώστας Οικονομίδης, υπεύθυνος των ακαδημιών του Άρη πέρασε στην… αντεπίθεση, αναφέροντας τα εξής:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΥΑΛΟΠΩΛΗΣ

Η δημόσια τοποθέτηση του τωρινού προπονητή-μάνατζερ (σύμφωνα  με δική του ατάκα) της πρώτης ομάδας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ σχετικά με την «έλλειψη γνώσης ή ωραιοποίησης της κατάστασης ή κάτι άλλου που δεν θέλει να πάει ο νους του» για την αξιολόγηση των παικτών της Κ-20 του συλλόγου, μόνο θυμηδία προκαλεί.

Η ποδοσφαιρική σοφία του 57χρονου τεχνικού που τον οδήγησε να αξιολογήσει αυτά τα παιδιά αμέσως μετά την μεταβατική-θερινή περίοδο και σε χρονικό διάστημα 4 ημερών («ατυχία» οι τραυματισμοί Κτιστόπουλου, Ρότα, Μαντζάρη, Γκελή…) δεν είναι ικανή να αφαιρέσει τη πολύχρονη 10χρονη προσφορά του προπονητή Νίκου Πασιαλή που επί των ημερών του Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σάκης Παπάζογλου, Γιαννιώτας, Διούδης, Μπουγαϊδης, Κατίδης έφεραν χρήματα στον σύλλογο ενώ και οι παραμένοντες Σταυρόπουλος, Λεμονής, Ρένια, Σουνάς, Γιαννίτσης γαλουχήθηκαν ποδοσφαιρικά  και υπό τις οδηγίες του.

Ο άνθρωπος που έχει συμμετοχή στην απώλεια των Μανιά-Κύργια-Καλί (ως προπονητής – μάνατζερ που είναι όφειλε, αφού τους ήθελε διακαώς, να διαπραγματευτεί και να τους πείσει), που έχει αφήσει την ομάδα με μόλις 10 επαγγελματικά δελτία συνδέοντας το προπονητικό του όνομα με την φτωχότερη ever πρεμιέρα των «κίτρινων» στην ιστορία τους, προσπαθεί να μειώσει βετεράνους του συλλόγου με διαδρομή, αξία, ήθος και αναγνώριση.

Αξιολογώντας, με στρατιωτικό στυλ και ειρωνικό ύφος, (στοιχεία γνώριμα σε παίκτες που συνεργάστηκαν μαζί του)  όλους τους παίκτες της Κ-20, δύο της Κ-17 (με δικά του «προσωπικά κριτήρια» χωρίς ανάλογη ενημέρωση από τον αρμόδιο προπονητή) και δύο παίκτες που ο ένας είχε αποχωρήσει από τον Δεκέμβριο και ο άλλος είχε μεταγραφεί στην β΄ ομάδα του ΠΑΣ από το προηγούμενο καλοκαίρι, πρόλαβε να βάλει stop σε βασικό διεθνή χαφ της U-17, σε επιθετικό που σκόραρε 12 γκολ στο πρωτάθλημα, σε αμυντικούς που κέρδισαν εντυπώσεις από αντίπαλους προπονητές και ιθύνοντες.

Σκέπτεται μήπως κανείς πως αυτά τα παιδιά αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου σε μια εποχή που ο ΑΡΗΣ δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες και τι θα γίνει αν ο συγκεκριμένος κόουτς αποχωρήσει νωρίς.

Σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα που ονόματα σαν τους πραγματικά μεγάλους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Έκτορ Ραούλ Κούπερ έδειξαν σεβασμό και πνεύμα συνεργασίας στα στελέχη της ΠΑΕ, σε ένα σύλλογο που τα τμήματα υποδομής  παραδοσιακά έχουν τροφοδοτήσει με πολλούς γηγενείς ποδοσφαιριστές το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μια περυσινή σεζόν που όλοι ανεξαιρέτως εργαστήκαμε κάτω από τις γνωστές αντίξοες συνθήκες και απλήρωτοι για 10 μήνες, έρχεται ένας προπονητής που, χωρίς καμία προσωπική ποδοσφαιρική εμπειρία επιπέδου  Α΄ Εθνικής, «επιδεικνύει» σνομπισμό και δήθεν προπονητική ανωτερότητα ικανοποιώντας προφανώς δικές του προσωπικές ανάγκες και κόμπλεξ.

Προσωπικά, μαζί με τον Νίκο Πασιαλή, τον εξαιρετικό γυμναστή Μπάμπη Μαυρίδη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Νίκο Παπαδόπουλο, ποτέ δεν θεωρήσαμε πως έχουμε τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, αλλά και ο ίδιος με το σπάνιο ρεκόρ της πολλαπλούς συνεργασίας του με την ομάδα της Βέροιας δεν δικαιούται να ομιλεί επί παντός επιστητού  αφήνοντας υπονοούμενα, γιατί όχι μόνο ο χρόνος- όπως επικαλείται-αλλά και το παρελθόν του καθενός διαμορφώνουν κρίσεις.

Αλήθεια, είμαι σίγουρος πως και στις προηγούμενες θητείες του με την Βέροια και την Ν. Σαλαμίνα – εκτός των θεαματικών συνεργασιών του με τους Λύκους, την ΑΕ Αμπελοκήπων, τον Μακεδονικό και το Λεωνίδιο – κρατούσε τον ρόλο προπονητή-μάνατζερ που με τόσο στόμφο προανήγγειλε στην πρώτη του συνέντευξη στον ΑΡΗ…..Φαίνεται λησμονεί πως το θλιβερό -δυστυχώς- αγωνιστικό timing του ΑΡΗ, αποτέλεσε το «κλειδί» εγκατάστασης του στην προπονητική καρέκλα του συλλόγου, αφού υπό φυσιολογικές συνθήκες στην μόνη καρέκλα του Χαριλάου που θα μπορούσε να καθήσει θα ήταν αυτή της κερκίδας.

Με τιμή

ΚΩΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.





top