YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

4 εκατ. ευρώ δίνει η Uefa για το προπονητικό της Εθνικής

PDF Print E-mail
Tuesday, 25 February 2014 12:43 | Συντάχθηκε απο τον/την sportteam   
Share

Η ΟΥΕΦΑ ενέκρινε κονδύλι προς την ΕΠΟ για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου της Εθνικής και έπεται συνέχεια για ξενοδοχειακή εγκατάσταση.

Σε τέτοιους ζόρικους σε οικονομικό επίπεδο καιρούς είναι χαράς ευαγγέλιο να ακούς ότι έρχονται επιδοτήσεις «απέξω» για εγχώριες κατασκευές. Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της εφημερίδας που κρατάτε στα χέρια σας, έχουν σηματοδοτηθεί εξελίξεις και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες για το θέμα του προπονητηρίου της Εθνικής μας ομάδας, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, έχει εγκριθεί κονδύλι από την ΟΥΕΦΑ προς την ΕΠΟ ύψους 4 εκατ. ευρώ για κατασκευή αθλητικού κέντρου και μάλιστα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο σε βάθος διετίας να εγκριθούν άλλα τόσα, τα οποία θα αξιοποιηθούν για την προσθήκη ξενοδοχειακής εγκατάστασης!

Δηλαδή από τη στιγμή που (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) έχει απομακρυνθεί η περίπτωση της Παιανίας, η ΕΠΟ σκέφτεται σοβαρά να φτιάξει τη... δική της Παιανία! Ενα υπερπλήρες αθλητικό κέντρο που θα έχει και γήπεδα και ξενοδοχείο για να μένει η Εθνική.

Με 8 εκατ. ευρώ στο σακούλι (είναι τα 4+4 που λέγαμε), ο στόχος μοιάζει να είναι εφικτός. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν στην ΕΠΟ.Και βέβαια εδώ για να είμαστε ξεκάθαροι, η ΟΥΕΦΑ δεν ξύπνησε ξαφνικά μια ωραία πρωία κι αποφάσισε να... δωρίσει 4 ή αύριο μεθαύριο συνολικά 8 (4+4) εκατ. ευρώ μεροληπτικά στην Ελληνική Ομοσπονδία.

Είναι γενικότερη η απόφασή της να πριμοδοτεί όλες τις ομοσπονδίες, όταν υπάρχει ανάγκη βεβαίως, για εγκαταστάσεις των εθνικών τους ομάδων κι ευρύτερα για ενέργειες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου τους.

Υπάρχει δηλαδή συγκεκριμένο πρόγραμμα που «τρέχει» στη Νιόν, συγκεκριμένη επιτροπή που ασχολείται με αυτά τα θέματα κι αυτή είναι που έχει εγκρίνει την επιδότηση. Οπως θα έπραττε ή πράττει και σε άλλες ομοσπονδίες-μέλη της, οι οποίες τα έχουν ανάγκη αυτά τα λεφτά για να επιλύσουν γηπεδικά προβλήματα: διότι ας μη γελιόμαστε, αυτή τη στιγμή η Εθνική έχει ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλύσει.

Αύριο μεθαύριο θα πρέπει αναγκαστικά να αφήσει το προπονητήριο του Αγ.Κοσμά (έχει ειδοποιηθεί σχετικά εδώ και πολύ καιρό από την Πολιτεία) και να βγει στο ψάξιμο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΑΝΙΑ

Για να ακριβολογούμε, ήδη έχει βγει στο ψάξιμο και είναι γνωστή η ιστορία με την Παιανία, η οποία όμως έχει περάσει από χίλια κύματα, μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει και γενικά δεν φαίνεται ως 100% στέρεη προοπτική, όσο ο Γιώργος Βαρδινογιάννης δείχνει αναποφάσιστος.

Ο «καπετάνιος» από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θα του άρεσε η «επίσημη αγαπημένη» του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Εθνική μας ομάδα, να κοσμεί με την παρουσία της το δικό του αθλητικό κέντρο και χτίστηκε μια καλή σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Απλώς αυτό που τον έκανε ανέκαθεν διστακτικό είναι το θέμα της πώλησης. Φαινόταν ότι προτιμούσε αυτό της ενοικίασης. Σαν να μην του πήγαινε δηλαδή η καρδιά να αποχωριστεί εξ ολοκλήρου και διά παντός την εγκατάσταση.

Η ΕΠΟ από την άλλη δεν θέλει να πάει κάπου και μετά από δύο χρόνια να ψάχνει άλλο σπίτι για μετακόμιση. Θέλει να αποκτήσει εδώ και τώρα η Εθνική το δικό της οίκημα. Αν χτυπήσει ένα πρωί το τηλέφωνο του Σαρρή και στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ο Βαρδινογιάννης και πει «ναι, αποφάσισα να το πουλήσω», ο Σαρρής θα υπογράψει και με τα δύο χέρια.

Οσο όμως το θέμα αιωρείται, τότε η προοπτική της Παιανίας ολοένα και θα απομακρύνεται για την Εθνική και πλέον η ΕΠΟ θα κοιτάξει να τρέξει το σχέδιο της επόμενης μέρας: αυτό της κατασκευής από το μηδέν ενός ολοκαίνουργιου δικού της αθλητικού κέντρου.

Μάλιστα η Ομοσπονδία έχει εντοπίσει ήδη δύο εκτάσεις στο Μαρκόπουλο και βρίσκεται σε επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ για να ανάψει το «πράσινο φως». Τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα από τώρα. Θα έρθουν... στην ώρα τους, δηλαδή όταν αρχίσει να τρέχει το σχέδιο. Απλώς υπάρχει η γκαραντί έγκριση.

Και κάτι τελευταίο: λεφτά από την ΟΥΕΦΑ θα μπορούσε να εξασφαλίσει η ΕΠΟ και για αγορά ήδη υπάρχοντος προπονητηρίου (π.χ. Παιανία). Απλώς δεν ξέρουμε αν θα ήταν τόσα πολλά...


Πηγή: sportday.gr


Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.





top