YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Ζήκος: Δεν ασχολείται κανείς για να βάλει τις βάσεις στις ακαδημίες!

PDF Print E-mail
Tuesday, 15 October 2013 13:21 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών της ΑΕΚ μίλησε για το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά, αλλά και για τον ρόλο των Τμημάτων Υποδομής.

Αποσπάσμα απο την συνέντευξη που παραχώρησε στον Arena FM:

Αρχικά είπε για το γεγονός ότι είχε την τύχη να παίξει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ: «Είμαι από τους τυχερούς. Έζησα αυτή την στιγμή. Δυστυχώς τα χρόνια έχουν περάσει αλλά έμειναν οι αναμνήσεις».

Για το πέρασμα του από το εξωτερικό: «Καταρχήν μου έδωσε την κανονική διάσταση του πως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Στενοχωριέμαι γιατί η Ελλάδα έχει ταλέντο αλλά χρειάζεται σωστή διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση.

Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν και άλλα πράγματα. Δυστυχώς το αντιμετωπίζουμε κερδοσκοπικά δηλαδή μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε παρά να στηρίζουμε τους Έλληνες αθλητές. Δυστυχώς και σε επίπεδο οργάνωσης και σε επίπεδο στο να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί ούτε στο ελάχιστο.

Πιστεύω  ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τι αποτέλεσμα θα έχουμε την Κυριακή. Δεν ασχολείται κανείς για να βάλει τις βάσεις στις ακαδημίες με την σωστή στελέχωση,  την υποστήριξη, και την σωστή συνεργασία με την επαγγελματική ομάδα.

Και τώρα το παραμύθι που ακούω ότι στηριζόμαστε σε Έλληνες είναι για να κοροϊδευόμαστε. Η κρίση είναι αυτή που τους ανάγκασε και όχι η βούληση τους. Δεν υπάρχει συνέχεια σε αυτό που κάνουμε. Δεν γίνεται να απολύονται συνέχεια προπονητές να αλλάζουν πρόεδροι.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πρώτα είναι η οργάνωση και μετά η συνέχεια. Για να μπορείς να δεις έργο. Δεν μπορεί να δεις έργο ούτε σε ένα μήνα ούτε σε έναν χρόνο».

Για τον αγώνα με τον Λιχτενστάιν: «Καταρχήν ότι συνέχεια διεκδικούμε την πρόκριση σε τελικές φάσεις είναι επιτυχία. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι και να επιλέξουμε τι θέλουμε να υποστηρίξουμε. Σίγουρα θα θέλαμε να βλέπουμε την εθνική να βάζει τρία και τέσσερα γκολ.

Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Η εθνική στηρίζεται σε παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό και δυστυχώς έχουμε φτάσει να είμαστε με τους ίδιους βαθμούς με τον πρώτο, αλλά η τύχη να μην είναι με το μέρος μας. Θέλει  σοβαρότητα οργάνωση και πειθαρχία για να έρθει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε» για να συνεχίσει σχετικά με τα όσα ακούγονται για πριμ στους παίκτες τις Λιθουανίας από την ΕΠΟ: «Οποιοσδήποτε αγωνίζεται με το εθνόσημο πρέπει να δίνει το 100%.

Αγωνίζεται για την πατρίδα ούτε για συμφέρον ούτε για λεφτά. Οι ποδοσφαιριστές της Λιθουανίας θα παίξουν για την πατρίδα και για την νίκη. Από την άλλη έχουμε την Βοσνία που έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα και στην καλή της μέρα μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Νομίζω ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να ελπίζουμε γιατί απλά συμβαίνουν και εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο. Τώρα το αποτέλεσμα δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Για εμάς θα ήταν καλό να μην νικήσει η Βοσνία και να περάσουμε εμείς εφόσον νικήσουμε».

Ενώ μετά επισήμανε σχετικά με τον τρόπο που παίζει η Εθνική: «Θα μπορούσε να είναι βαρετό το θέαμα και να μην έχουμε και αποτέλεσμα. Πρέπει να υποστηρίζουμε την Εθνική και σιγά-σιγά όταν απελευθερωθούν ίσως μπουν κάποια νέα πρόσωπα στην εντεκάδα.

Τότε αν δώσουμε έμφαση θα έρθει και το θέαμα».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Δυσκολευόμαστε τα τελευταία χρόνια να βρούμε έναν Έλληνα που να είναι μεγάλος σκόρερ. Μιλάω για τα τελευταία χρόνια. Ούτε για τον Σαλπιγγίδη ούτε για τον Σαμαρά. Έχουμε να βγάλουμε χρόνια ένα σκόρερ που θα δώσει λύσεις.

Οπότε είναι πρόβλημα γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου  το ότι δεν έχουμε τέτοιους παίκτες. Μοιραία στηριζόμαστε στο σύνολο και η συνολική προσπάθεια είναι που φέρνει τα αποτελέσματα. Δεν έχουμε επιθετικογενείς χαφ που θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και θα κάνουν διαφορά στο ένας με έναν, ή που θα δώσουν ποιότητα στην ομάδα.

Το λυπηρό είναι ότι δεν βλέπουμε φως. Δεν υπάρχουν κάποια παιδιά που να περιμένουμε να εξελιχθούν σε τέτοιο επίπεδο»

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Τελευταία Νέα

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.





top