YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Με 216 ομάδες και τη συμμετοχή σωματείων το Πρωτάθλημα «Φούρνοι Ζορπάς»

PDF Print E-mail
Saturday, 26 October 2013 00:14 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Οι πλείστες ομάδες του πρωταθλήματος της ΠΟΑΠ προέρχονται από τη Λευκωσία – Η διοργάνωση επεκτείνεται και στη Λάρνακα

Δύο εβδομάδες πριν την πρώτη σέντρα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα «Φούρνοι Ζορπάς» για τη σεζόν 2013-14 και 216 ομάδες από 40 διαφορετικά σωματεία και ιδιωτικές ακαδημίες έχουν δηλώσει συμμετοχή, διαλύοντας τον αριθμό– ρεκόρ των 148 ομάδων της περσινής εναρκτήριας σεζόν.

Γύρω στα 3.250 παιδιά ηλικίας 6 με 16 ετών έχουν εκδώσει δελτίο συμμετοχής στο πρωτάθλημα που διοργανώνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ακαδημιών Ποδοσφαίρου (ΠΟΑΠ), η οποία εισέρχεται στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας της.

Με το κλείσιμο των συμμετοχών, ξεκαθάρισε το σκηνικό της διεξαγωγής του Πρωταθλήματος «Φούρνοι Ζορπάς» της σεζόν 2013-14. Λόγω της επέκτασης του θεσμού, για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθούν δύο γεωγραφικοί Όμιλοι. Ο πρώτος, της Λευκωσίας, θα περιλαμβάνει 199 ομάδες που χωρίστηκαν σε εννιά ηλικιακές κατηγορίες στην Premiership και σε έξι ηλικιακές κατηγορίες στην Championship (στην οποία δεν διατηρείται βαθμολογία).

Στην ανώτατη βαθμίδα, την Premiership, θα λάβουν μέρος ομάδες ηλικιών 1997-98, 1999-00, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 και 2007, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία (2007) δεν θα υπάρχει βαθμολογία. Στην Championship του Ομίλου Λευκωσίας θα λάβουν μέρος ομάδες με ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006.

Στον Όμιλο Περιφέρειας θα λάβουν μέρος 17 ομάδες, κυρίως από την επαρχία Λάρνακας, με δύο ηλικιακές κατηγορίες να έχουν σχηματιστεί, 2004 και 2006.

Κάθε Σάββατο θα διεξάγονται συνολικά 107 παιχνίδια, με το πρωτάθλημα να ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου και να διαρκεί μέχρι τον Απρίλιο. Σε αντίθεση με πέρσι, φέτος δεν θα διεξαχθεί τελική νοκ-άουτ φάση, αλλά οι πρωταθλήτριες ομάδες θα αναδειχθούν μέσα από τη βαθμολογία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΠ, Κώστας Ευθυμιάδης, μίλησε για τη σκληρή δουλειά που γίνεται, για να παρουσιαστεί ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την πιλοτική πρώτη σεζόν. Είχαμε καλές πρώτες εντυπώσεις και ανεβήκαμε στις 216 ομάδες, μια αύξηση περίπου 35% από πέρσι.

Εργαζόμαστε σκληρά για να είναι το φετινό πρωτάθλημα πολύ οργανωμένο και ανταγωνιστικό και να δώσουμε τη μέγιστη χαρά στα παιδιά που θα συμμετέχουν. Παράλληλα ετοιμάζουμε πολλές καινοτομίες, όπως είναι το Έπαθλο Ήθους ‘Φούρνοι Ζορπάς’, ενώ συνεχίζεται η επιμόρφωση προπονητών και διαιτητών».

Παρών και σωματεία

Ιστορικό γεγονός για την ΠΟΑΠ αποτελεί η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της σεζόν 2013-14 όχι μόνο ιδιωτικών ακαδημιών αλλά και σωματείων της ΚΟΠ και του Αγροτικού.

Συγκεκριμένα, δήλωσαν ομάδες για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα «Φούρνοι Ζορπάς» τα σωματεία Ομόνοια Λευκωσίας, ΘΟΪ Λακατάμιας, Ελπίδα Αστρομερίτη, ΟΧΕΝ Περιστερώνας/ Ελληνισμός Ακακίου, Ένωση Κοκκινοτριμιθιάς, ΕΑΣ Αγίου Δομετίου, Μαυρομμάτης Αγίου Δομετίου, Εθνικός Καϊμακλίου και Παρθενώνας Λατσιών.

Δώδεκα γήπεδα

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος «Φούρνοι Ζορπάς» θα διεξαχθούν σε δώδεκα γήπεδα σε Λευκωσία και Λάρνακα. Δράση θα έχουμε σε Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ στη Νήσου, Alion Park Πέρα Χωριό Νήσου, Νουέβο Κάμπο, Κοινοτικό Στάδιο Αγλαντζιάς, Πολυχώρος «Φάρμα», ΠΑΕΕΚ φούτσαλ, GC School, Arsenal Soccer Schools, Campeone, Elite Sporting Club, Da Luz και Star FC Εργάτες.

Κύπελλο και Σούπερ Καπ

Αφού ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα «Φούρνοι Ζορπάς» την Άνοιξη, ακολούθως θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το Κύπελλο της ΠΟΑΠ με τη συμμετοχή ομάδων από όλη την Κύπρο, σε νοκ-άουτ αγώνες.

Η σεζόν ουσιαστικά ξεκινάει στις 2 Νοεμβρίου, όταν και θα διεξαχθεί το «Φόρουμ Σούπερ Καπ» στα γήπεδα φούτσαλ της Ιδιωτικής Σχολής Φόρουμ στη Νήσου. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, που θεσπίζεται φέτος, θα λάβουν μέρος όλες οι ομάδες της ηλικιακής κατηγορίας 2002.

Πέρα από τις καινοτομίες του αγωνιστικού κομματιού, οι διοργανωτές του Πρωταθλήματος «Φούρνοι Ζορπάς» ετοιμάζονται να λανσάρουν την ανανεωμένη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Τελευταία Νέα

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.





top