YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Θεοδωράκης:«Να καθιερωθώ στον Ατρόμητο» (video)

PDF Print E-mail
Sunday, 26 June 2016 14:05 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου Χρήστος Θεοδωράκης μίλησε για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του.

Η θέση του τερματοφύλακα είναι σε μια ομάδα το Α και το Ω και είναι σίγουρο ότι το λάθος του τερματοφύλακα χτυπάει περισσότερο σε ένα παιχνίδια από κάποιο λάθος συμπαικτών του.

Ωστόσο όταν έχεις όρεξη για δουλειά και προσπαθείς κάθε μέρα μέσα από προπονήσεις να βελτιώνεσαι στο τέλος θα καταφέρεις να πετύχεις τον στόχο σου.

Έτσι έκανε και ο 20χρονος πια τερματοφύλακας του Ατρόμητου Χρήστος Θεοδωράκης ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε σε ηλικία 12 ετών που έφυγε από τα Γιάννενα και τις Ελπίδες για να ενταχθεί στον Ατρόμητο Αθηνών.

Ο Θεοδωράκης (που πέρυσι υπέγραψε 4ετες επαγγελματικό συμβόλαιο) μετά την αποχώρηση του Μπάρκα για την ΑΕΚ θα είναι φέτος ο δεύτερος τερματοφύλακας στον Ατρόμητο, μίλησε στο PASsports.gr και τον Χρήστο Καλύβα για τα όνειρα του και τις φιλοδοξίες του, για τον Ατρόμητο, για την ευρωπαική πορεία, αλλά και για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά:

Πέρυσι υπέγραψες τετραετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ατρόμητο και φέτος θα είσαι ο δεύτερος τερματοφύλακας. Πες μου για αυτή την εξέλιξη.

«Στον Ατρόμητο είμαι επτά χρόνια. Δουλεύω με την επαγγελματική ομάδα τρία χρόνια και κάνουμε πολύ καλή δουλειά με τον κ. Σουίτσα. Έχω αγωνιστεί σε κάποια φιλικά με την πρώτη ομάδα, οι άνθρωποι του Ατρόμητου είδαν κάτι σε εμένα και είπαν να με δοκιμάσουν ως δεύτερο τερματοφύλακα τη νέα χρονιά».

Τι περιμένεις από την φετινή χρονιά;

«Για αρχή ευελπιστώ να πάρω κάποια παιχνίδια. Υπάρχει κάποια πίεση, γιατί θέλω ν αποδείξω στους ανθρώπους που με πιστεύουν ότι αξίζω εκεί που είμαι».

Πόσο δύσκολο είναι να το αποδείξεις αυτό;

«Πρέπει να προπονούμε κάθε μέρα πολύ σκληρά με τους άλλους τερματοφύλακες. Να αποδεικνύω κάθε μέρα στην προπόνηση ότι δεν λουφάρω και κάθε δευτερόλεπτο που περνάει στην προπόνηση να δείχνω ότι αξίζω να είμαι δεύτερος τερματοφύλακας».

Πριν μετακομίσεις στην Αθήνα και στον Ατρόμητο, τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανες στην ομάδα των Ελπίδων.

«Σε ηλικία δέκα ετών με πήγε ο πατέρας μου να γραφτώ στην ακαδημία των Ελπίδων. Ξεκίνησα ως επιθετικός, αλλά χρόνο με το χρόνο πήγαινα και πιο πίσω μέχρι που έφτασα στην θέση του τερματοφύλακα».

Την επαφή με τον Ατρόμητο ποιος την έκανε;

«Ο κ. Νάτσης. Γινόταν δοκιμαστικά στον Ατρόμητο, είχε πει ο κ. Αποστόλου να πάνε οι καλύτεροι από την ακαδημία και είχε στείλει εμένα και ένα ακόμη παιδί».

Στον Ατρόμητο τους άρεσες από την πρώτη στιγμή;

«Ήταν ο προπονητής της πρώτης ομάδας και μας εξήγησε κάποια πράγματα, έκανα ένα καλό παιχνίδι και με επέλεξαν».

Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό σου όταν υπέγραψες στον Ατρόμητο, ποιο ήταν;

«Ήμουν πολύ χαρούμενος, γιατί ήταν κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο για εμένα. Μου άρεσε πάρα πολύ, ήθελα να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο και είχα τρελαθεί».

Δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς;

«Στην αρχή ναι, ήταν πολύ δύσκολα. Ήμουν μικρός, έκλαιγα όταν έφευγε ο πατέρας μου και ήταν περίεργα τα πράγματα στην αρχή».

Ποιος σε βοήθησε ώστε να έχεις μια εύκολη προσαρμογή στον Ατρόμητο;

«Το γεγονός ότι ήμουν μαζί με τον αδελφό μου τον πρώτο χρόνο, με βοήθησε να προσαρμοστώ και από εκεί και πέρα το συνήθισα».

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ενδιαφέρθηκε κάποια στιγμή για εσένα όταν ήσουν στις Ελπίδες;

«Δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι το τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνει κυρίως παίκτες εκτός Ηπείρου και πιστεύουν ότι στα Γιάννενα δεν υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες, να τα πάρουν , να τα δουλέψουν και να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.

Ακαδημίες Ατρόμητου

«Γίνεται πολύ καλή δουλειά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Υπάρχουν προπονητές για κάθε θέση, τεχνικής, προπονητές για το σώμα».

Η επιλογή παικτών από τις υποδομές που θα στελεχώσουν την μεγάλη ομάδα γίνεται αξιοκρατικά;

«Σίγουρα με αξιοκρατία. Όποιος αξίζει θα τον πάρουν στην πρώτη ομάδα, θα τον κοιτάξουν και αν αξίζει θα στελεχώσει την πρώτη ομάδα».

Την άποψη σου για τον πρόεδρο της ομάδας τον κ. Σπανό.

«Ο πρόεδρος είναι καλός άνθρωπος και σίγουρα φερέγγυος. Έρχεται μας μιλάει στα αποδυτήρια, είναι κύριος σαν πρόεδρος, είναι πολύ καλός άνθρωπος».

Σας είχε επηρεάσει η δικαστική του περιπέτεια;

«Μας είχε ενημερώσει για αυτό και μας είχε πει ότι δεν πρέπει να μας επηρεάσει καθόλου και πιστεύω ότι αυτό έγινε».

Πέρυσι ο Ατρόμητος δεν είχε καλή χρονιά. Πες μου δύο λόγια για αυτό.

«Πέρυσι ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά με την πρόκριση μας από την ΑΙΚ. Ενθουσιαστήκαμε, θέλαμε να έχουμε μια καλή κλήρωση, κληρωθήκαμε με την Φενέρμπαχτσε και εκεί απογοητευτήκαμε. Παίξαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι και στον επαναληπτικό ήμασταν χάλια. Εκεί μπορεί να πεις ότι χάθηκε το κίνητρο στην αρχή της χρονιάς, αν και ξεκινήσαμε με δύο νίκες μετά μας πήρε από κάτω. Χάθηκε το κίνητρο, λίγο η κούραση γιατί είχαμε ξεκινήσει νωρίς προετοιμασία και έτσι ήρθαν έξι συνεχόμενες ήττες».

Η πρώτη συμμετοχή στην Ευρώπη για μια ομάδα που δεν βγαίνει συχνά, είναι ρίσκο όσον αφορά την εικόνα της στο πρωτάθλημα;

«Σίγουρα είναι ρίσκο. Γιατί μπορεί να ξεκινήσεις πολύ καλά και μετά να σε καταστρέψει. Ξεκινάς νωρίς προετοιμασία, μπορεί να κληρωθείς με μια πολύ καλή ομάδα όπως έτυχε σε εμάς ή να παίξεις με μια μέτρια ομάδα και να αποκλειστείς. Αυτό σου δημιουργεί μια απογοήτευση και πολλά αρνητικά πράγματα που δεν είναι καλά για το πρωτάθλημα».

Πόσο βοηθάει τις ομάδες στο να υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το γεγονός ότι γνωρίζουμε σχεδόν από τον Νοέμβριο τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα play-off.

«Το πρωτάθλημα δεν είναι υποβαθμισμένο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να το κερδίσει από τον Ιανουάριο, αλλά στις υπόλοιπες θέσεις πιστεύω ότι γίνονται καλά παιχνίδια και υπάρχουν ομάδες ανταγωνιστικές. Φέτος εμάς μας είχαν για πεντάδα και πιστεύω ότι υπάρχει ανταγωνισμός στις κατώτερες θέσεις του πρωταθλήματος».

Πρέπει να αλλάξει κάτι για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα; Είναι στη σωστή κατεύθυνση αυτό που προτείνει η NOVA για πρωτάθλημα δώδεκα ομάδων;

«Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει η NOVA, αλλά εγώ πιστεύω ότι δεκαέξι ομάδες στο πρωτάθλημα είναι πολύ καλές».

Τα όνειρα σου και οι φιλοδοξίες σου φτάνουν ακόμη και στην συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδας;

«Στόχος μου κάθε μέρα μέσα από την προπόνηση είναι να βελτιώνω τις αδυναμίες μου, κάποια στιγμή να μπορέσω να καθιερωθώ κάτω από την εστία του Ατρόμητου και μετέπειτα να στελεχώσω αν μπορέσω και την Εθνική Ελλάδας».

Πως βλέπεις την πορεία της Εθνικής;

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχει πάρει την κατιούσα, αλλά πιστεύω ότι τώρα γίνεται καλή δουλειά και θα ξαναβρεί τον παλιό της εαυτό».

Ποιες είναι οι σχέσεις των παικτών του Ατρόμητου με τους φιλάθλους της ομάδας;

«Μας αγαπάνε όλους. Είναι πολύ καλοί φίλαθλοι-οπαδοί, είναι κοντά στην ομάδα συνέχεια, έρχονται μας μιλάνε όταν πηγαίνουμε καλά, στα δύσκολα μας στηρίζουνε».

Απαιτήσεις έχουνε;

«Έχουν. Ειδικά φέτος μετά τις συνεχόμενες ήττες είχαν κάποιο προβληματισμό, ήρθαν μας μιλήσανε και το λύσαμε».

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου σε ένα αγώνα.

«Η καλύτερη στιγμή μου ήταν όταν αγωνίστηκα έστω και σε φιλικό παιχνίδι με την πρώτη ομάδα και η χειρότερη στιγμή ήταν η πρώτη μέρα που ήρθα στον Ατρόμητο και έπρεπε να φύγουν οι γονείς μου».

Έχεις κάποιο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα;

«Μου αρέσει πολύ ο Μπουφόν».

Θέλω ένα σχόλιο για την πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα.

«Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα κάθε χρόνο, είχε αρκετά χρόνια τους ίδιους παίκτες οι οποίοι έπαιζαν πολύ καλή μπάλα και κανείς δεν το αμφισβητούσε αυτό. Γενικά είναι μια πολύ καλή ομάδα και δίκαια βγήκε στην Ευρώπη».

Το ότι βγήκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, θα τους επηρεάσει στο πρωτάθλημα;

«Αυτό δεν το ξέρω. Μπορεί και ναι , μπορεί και όχι».

Θα ήθελες κάποια στιγμή να αγωνιστείς στον ΠΑΣ;

«Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως θα μπορούσα να παίξω και το θέλω, γιατί είναι ομάδα της πόλης μου».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το δυνατό σου και ποιο το αδύνατο σημείο σου σαν τερματοφύλακας.

«Θέλω να πιστεύω ότι το δυνατό μου σημείο επειδή παλαιότερα έπαιζα ως επιθετικός, είναι τα πόδια, ενώ όλα τα υπόλοιπα τα δουλεύουμε κάθε μέρα».

Πόσο χρόνο αφιερώνεις στην προπόνηση;

«Δύο ώρες».

Έχεις ελεύθερο χρόνο;

«Υπάρχει. Το πρωί κάνουμε προπόνηση, απόγευμα είναι πιο χαλαρά, ωστόσο υπάρχει ελεύθερος χρόνος».

Εσύ σαν δεύτερος τερματοφύλακας παίρνεις την θέση του Μπάρκα ο οποίος πήγε στην ΑΕΚ. Πες μου την άποψη σου για αυτόν.

«Με τον Μπάρκα είμαστε σαν αδέλφια. Μιλάμε κάθε μέρα, μου έχει συμπαρασταθεί όλα αυτά τα χρόνια και τον έχω σαν αδελφό μου. Είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας και του εύχομαι τα καλύτερα στην ΑΕΚ».


Share
 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin




YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.