YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Γιώργος Ρουμελιώτης, ένα ταλέντο μας στη Γερμανία

PDF Print E-mail
Sunday, 20 July 2014 13:19 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Ο Γιώργος Ρουμελιώτης είναι ένα ακόμα ελληνόπουλο που ξεχωρίζει στο εξωτερικό. "Απόφοιτος" των ακαδημιών της Χόφενχαϊμ, ετοιμάζεται λίγο πριν τα 18 του για την παρθενική του σεζόν με πρώτη ομάδα.

Το σύντομο ταξίδι μας στη Φρανκφούρτη για το Lidl Fan Cup δεν μας έδωσε την ευκαιρία να νοιώσουμε μόνο τον παλμό των Γερμανών λίγες ώρες πριν τον τελικό με τη Αργεντινή. Αλλά και αυτόν των Ελλήνων ομογενών μας και συγκεκριμένα του Γιώργου Ρουμελιώτη.

Ενός 17χρονου παλικαριού με τατουάζ στην καρδιά την ελληνική σημαία και όνειρο να φορέσει ξανά τα γαλανόλευκα. Γιατί ο Γιώργος κλωτσάει το τόπι και το κλωτσάει καλά. Και ετοιμάζεται για την παρθενική του χρονιά σε πρώτη ομάδα και συγκεκριμένα της Αστόρια Βάλντορφ που συμμετέχει φέτος στην τέταρτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Χαμογελαστός γίγαντας. Οι δύο λέξεις που περιγράφουν τον Γιώργο. Και πολύ Ελλάδα, πάρα πολύ Ελλάδα μέσα του. Βλέπει τον κόσμο από τα 1,91 μέτρα.

Γεννήθηκε στη Γερμανία τον δεκαπενταύγουστο του 1996 από Έλληνες μετανάστες (από Καλλονή Λέσβου ο πατέρας, Λαρισαία η μητέρα). Και συνεχίζει να ζει εκεί έως σήμερα. Συνδυάζοντας το σχολείο με την αγάπη του για τη μπάλα.

Κλώτσησε το τόπι για πρώτη φορά στα 8 του στην Λούνβιγκσχαφεν, συνέχισε στα τσικό της Καρσλρούης για να τον πάρει στη συνέχεια στις ακαδημίες της η Χόφενχαϊμ. Με τη φανέλα της συμμετείχε το 2011 στο φημισμένο Rimini Cup όπου παρά τη θέση του (στόπερ) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Και MVP του τουρνουά.

Η επιτυχία του σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχε και ο ΠΑΟΚ, τον έφερε λίγο αργότερα στην Εθνική παίδων της Ελλάδας. Ένας τραυματισμός όμως που τον ταλαιπωρούσε εκείνη την περίοδο δεν του επέτρεψε να κάνει τη διαφορά.

Και έκτοτε δεν έχει δει ξανά το όνομά του σε γαλανόλευκη κλήση."Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα για να το πετύχω. Θέλω να αγωνιστώ ξανά για την Ελλάδα. Παρόλο που έχω κληθεί σε προεπιλογή των Νέων της Γερμανίας, δεν υπάρχει για μένα δίλημμα.

Αν με καλέσουν στην δικιά μας Κ19, θα τρέξω", μας λέει ο Γιώργος και μας δείχνει χαρακτηριστικά το τατουάζ του στην καρδιά: Μια ελληνική σημαία.Δική μας παρένθεση. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βρίσκεσαι 2.000 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα και να συναντάς ανθρώπους που λατρεύουν αυτόν τον τόπο.

Να σου μιλάνε με καμάρι για την πατρίδα τους, την πατρίδα μας. Να λένε "Ελλάδα" και να λάμπει το πρόσωπό τους. Κλείνει η παρένθεση.Πετύχαμε τον Γιώργο εν μέσω της παρθενικής προετοιμασίας του για σεζόν με πρώτη ομάδα.

Άφησε πλέον τις ακαδημίες και είναι μέλος της Αστόρια Βάλντορφ που ετοιμάζεται για το ταξίδι της στη τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας. Και στον όμιλο που συμμετέχει η ομάδα του είναι ο νεότερος παίκτης. Και (μην ξεχνάμε) είναι Έλληνας.

"Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Απαιτεί πολλή δύναμη και τεχνική. Θυμάμαι πριν δυο χρόνια, είχα παρακολουθήσει από κοντά ένα αγώνα για την ελληνική Football League.

Τολμώ να πω ότι η τέταρτη κατηγορία εδώ είναι ανώτερο πρωτάθλημα", υπογραμμίζει ο πρώην στόπερ.Πρώην; Ο νέος του προπονητής στην Αστόρια δεν θέλησε να αφήσει ανεκμετάλλευτες τις ικανότητες του Γιώργου στον επιθετικό τομέα και να περιμένει μόνο τις προωθήσεις του σε στημένες φάσεις.

Έτσι αποφάσισε να του αλλάξει θέση και να τον δοκιμάσει ως αμυντικό χαφ. "Μου αρέσει πολύ αυτή η θέση. Μου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχω περισσότερο στο παιχνίδι", σχολιάζει ο μικρός για τα νέα του καθήκοντα.

Ωστόσο ο 17χρονος παραμένει ένα χρήσιμο πολυεργαλείο στα χέρια του τεχνικού του. Έτσι στο φιλικό την περασμένη Τετάρτη κόντρα στην Χόφενχαϊμ, πέρασε στο β' ημίχρονο σε θέση στόπερ λόγω τραυματισμού του σέντερ μπακ της Αστόρια.

Η συνέχεια της σύντομης κουβέντας μας είχε Μουντιάλ, με τον Γιώργο να εκφράζει την υπερηφάνεια του για την πορεία της Ελλάδας αλλά και την πίκρα του για τον αποκλεισμό στα πέναλτι.

"Άδικο να φύγεις έτσι στα πέναλτι. Πονάει πολύ", τονίζει ο Γιώργος για να δώσει μετά φαβορί για τον τελικό με την Αργεντινή τη Γερμανία:

"Το 1-7 ήταν εξωπραγματικό. Στον τελικό θα δυσκολευτούν πολύ αλλά πιστεύω ότι έστω και με 1-0 θα το πάρουν". Και το πήραν!Με το τέλος της συζήτησης για το Παγκόσμιο Κύπελλο ήρθε και η στιγμή να αποχαιρετήσουμε τον Γιώργο.

Η σκληρή προετοιμασία με την Αστόρια Βάλντορφ απαιτεί ύπνο νωρίς νωρίς και πρωινό ξύπνημα. Το πρωτάθλημα ξεκινά σε λίγες ημέρες (2 Αυγούστου), ενώ μία μέρα μετά τα 18α γενέθλιά του, υπάρχει η πρόκληση του Κυπέλλου κόντρα στο Ανόβερο.

Εμείς να του ευχηθούμε καλή τύχη στην παρθενική του σεζόν με την πρώτη ομάδας της Αστόρια, υγεία πάνω απ' όλα και γιατί όχι, να γίνει ο "Πογκμπά" της Εθνικής μας, ο παίκτης-πρότυπο για τον Γιώργο!


Πηγή:sport24.gr

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.





top