YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Πρωταθλητής Super League K17 για τη σεζόν 2015\16 o ΠΑΟΚ, επικρατώντας της Ξάνθης με 2-1 (Vids+Photos)

PDF Print E-mail
Saturday, 14 May 2016 19:52 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Πρωταθλητής για τη σεζόν 2015-16 για την Super League K17 είναι ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» του Βορρά κατάφερε να επικρατήσει στον τελικό της Ξάνθης με 2-1 και να στεφθεί πρωταθλητής για δεύτερη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Στο πρώτο μέρος του τελικού ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που επέβαλλε τον δικό του ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα μόλις λεπτά και προσπαθούσε με αξιώσεις στην περιοχή της Ξάνθης.

Παρόλα αυτά την πρώτη καλή φαση στο παιχνίδι την έκαναν οι «ακρίτες» μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Με ωραία προσπάθεια από τα ριστερά του Σουλεϊμάν, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Καλογιάννης με τη βοήθεια μιας κόντρας λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά ο Σιαμπάνης απόκρουσε και αποσόβησε το γκολ.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 8’ ο Γκαργκαλατζίδης από πλευράς του δικεφάλου έπιασε ένα γυριστό σου εντός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Σαββίδη.

Τελικά το πρώτο τέρμα το πέτυχαν οι Θεσσαλονικείς στο 18’με ωραίο συρτό διαγώνιο σουτ του Χατζηστραβρού, ο Σαββίδης έπεσε στη γωνία του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποκρούσει.

Η ισοφάριση για τους «Ξανθιώτες» ήρθε από μία στημένη φάση στο 26ο λεπτό. Οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ προς τα αριστερά μεταξύ μεγάλης περιοχής του αντιπάλου και κέντρου. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Σουλεϊμάν, με τον νεαρό εξτρέμ να στέλνει την μπάλα «γλυκά» στο πρώτο δοκάρι και τον Μελιόπουλο να πετάγεται και να σκοράρει με κεφαλιά «ψαράκι».

Στο 42’ όμως οι «ασπρόμαυροι» πήραν εκνέου προβάδισμα στο σκορ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-1. Ξεκινώντας μία επίθεση από τα αριστερά ο Λύρατζης έβγαλε μία σέντρα στην καρδιά της άμυνας και ο Τζοβάρας με κεφαλιά έδωσε ύψος στην μπάλα με αποτέλεσμα να κρεμάσει τον Σαββίδη.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη προσπάθησε να πάρει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και η ομάδα του ΠΑΟΚ όμως δεν κλείστηκε, αλλά αντιθέτως έψαξε ακόμη ένα γκολ.

Την πρώτη φάση στην «επανάληψη» την είχαν οι ποδοσφαιριστές του Ζαζόπουλου, με τον Γκαργκαλατζίδη να δοκιμάζει το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το τέρμα του Σαββίδη.

Οι «ακρίτες» στη συνέχεια κέρδισαν ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο από τα αριστερά, με τον Σουλεϊμάν να εκτελεί απευθείας στο 53’, αλλά ο Σιαμπάνης μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 61’ ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Τζοβάρας, ξεκίνησε μία ακόμη κούρσα από τα αριστερά και έβγαλε σέντρα «συστημένη» στο κεφάλι του Γκαργκαλατζίδη, με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα δίπλα από τα δεξί δοκάρι του Σαββίδη.

Η πίεση για τους τυπικά φιλοξενούμενους όσο περνούσε η ώρα αυξανόνταν, οι περισσότερες επιθέσεις ξεκινούσαν από την αριστερή πλευρά κυρίως. Στο 72΄μία από τις πολλές όμορφες προσπάθειες του Χατζηστραβού, πέρασε κάθετα την μπάλα στον Λύρατζη αλλά ο τελευταίος νικήθηκε με ωραία απόκρουση από τον Σαββίδη.

Στο 76’ οι «Ξανθιώτες» είχαν μία καλή στιγμή με τον πολύ κινητικό επιθετικά Σουλεϊμάν. Ο αριστεροπόδαρος παίκτης έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή χωρίς να βρει ωστόσο εστία.

Τρία λεπτά αργότερα ο Γκαργκαλατζίδης για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με ωραίο γυριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τέλος, οι «ακρίτες» έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης με τον Αθανασιάδη, όταν ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε σε απόσταση βολής από τον Σιαμπάνη, αλλά καθυστέρησε να πλασάρει και οι αμυντικοί απομάκρυναν την μπάλα.

ΜVP του αγώνα: Ο Χατζηστραβός (ΠΑΟΚ)

Οι παίκτες που ξεχώρισαν: Χατζηστράβος (ΠΑΟΚ), Γκαργκαλατζίδης (ΠΑΟΚ), Τζοβάρας (ΠΑΟΚ), Σουλεϊμάν (Ξάνθη), Σαββίδης (Ξάνθη).

Απόκρουση του αγώνα: Στο 72ο λεπτό ο Σαββίδης απόκρουσε από κοντά το σουτ του Λύρατζη και κράτησε σε εκείνο το σημείο ζωντανή την ομάδα του.

Να επισημάνουμε ότι ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Δερβελής, αναγκάστηκε να κάνει μόλις στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης την πρώτη του αλλαγή. Ο Τσαπάρης αποκόμισε έναν τραυματισμό στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού  και στη θέση του πέρασε ο Τζιβανόπουλος.

Συνθέσεις

SKODA Ξάνθη: Σαββίδης, Χασάνογλου(86’ Τενεκές), Παπάζογλου, Θεοφυλάκης, Πεταλώτης, Μελιόπουλος, Ιωσηφίδης(91’ Σπυριντόνοβ), Τσαπάρης(22’ Τζιβανόπουλος- 78’ Φιλιππίδης), Ιωάννου(55’ Αθανασιάδης), Σουλεϊμάν, Καλογιάννης.

ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης, Τσαούσης, Δημητρίου, Βουτσάς, Μελεζίδης (79’ Νουκάρης), Χατζηδίμπας(61’ Μίσκοβιτς), Τζοβάρας, Χατζηστραβός, Αηδονίδης (61’ Παπαθανασίου), Λύρατζης ( 93’ Γαϊτανίδης), Γκαργκαλατζίδης (89’ Υφαντίδης).

 

*Στις εξέδρες του δημοτικού σταδίου Περιστερίου παραβρέθηκαν οι: Κώστας Τσάνας, Αντώνης Νικοπολίδης, Γιάννης Γκούμας, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς,  Ανδρέας Νινιάδης, Γιώργος Σπανός, Τόλης Αποστόλου, Βασίλης Καλτσής, Γιώργος Κορακάκης, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, Δημήτρης Κοροπούλης, Χάρης Κοπιτσής, Γιώργος Καραφέσκος, Χρήστος Σίσκος, Γιώργος Σουρλής (μαζί με τον συνεργάτη του και σκάουτερ της ομάδας του Αιγάλεω, Μιχάλη Κωνσταντάρα). 


Τα στιγμιότυπα του ματς...ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό Photostory

EXTRA PHOTOS ΕΔΩ

Δείτε Video απο την απονομή ΕΔΩ


Επιμέλεια: Χρήστος Γκίνης

Τμήμα ειδήσεων Sports-Academies.gr

Share
 




powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ