YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Πούλιος: «Έχει παραγίνει το κακό με τους μάνατζερ»

PDF Print E-mail
Monday, 28 September 2015 18:07 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Στις αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν σε παγκόσμιο επίπεδο με τη νέα αλλαγή στο σύστημα των μεταγραφών αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ, Κώστας Πούλιος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. 

Θέλει να περιορίσει τις ρήτρες των συμβολαίων, αφού δεν είναι ανάλογες με τις αμοιβές των παικτών. Υπάρχει μία αναντιστοιχία και θέλουμε να εξομοιωθούν με βάση την αξία του παίκτη για να τοποθετηθεί αντίστοιχη ρήτρα στο συμβόλαιό του», είναι – σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Πούλιος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 - το βασικό σκεπτικό της νέας αλλαγής στο σύστημα των μεταγραφών

«Παλιότερα είχαμε κάνει κάποιες κινήσεις, όμως τώρα και οι διαιτητές διακόπτουν το παιχνίδι σε συνεννόηση με τους αρχηγούς των ομάδων», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ για το θέμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ, Κώστας Πούλιος:

Για τη νέα αλλαγή στο σύστημα των μεταγραφών, το οποίο καταργεί τους μάνατζερ και το εμπόριο των παικτών, σύμφωνα με το οποίο γίνεται και στην πραγματικότητα εργαζόμενος: «Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, ως εργαζόμενος και είναι φυσιολογικό να επιθυμεί να θέλει να είναι καλές οι συνθήκες. Τώρα το θέμα των μάνατζερ, έχει παραγίνει το κακό. Βλέπουμε ποδοσφαιριστές να ανήκουν σε δύο και τρεις εταιρείες μάνατζερ, κάτι που καταργήθηκε από τη FIFA.

Θέλει προσπάθεια, βλέπουμε να αλλάζουν νόμοι και κανονισμοί και δεν τηρούνται. Θέλει προσπάθεια για να ισχύσει σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν πολλά πράγματα, τα οποία εδώ ισχύουν. Αν για παράδειγμα μείνεις 30 μέρες απλήρωτος, έχεις δικαίωμα να καταθέσεις προσφυγή.

Διοργανώσαμε την ετήσια Συνεδρίαση των Ομοσπονδιών της Ευρώπης και σε θέματα κανονισμών για τους παίκτες είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και είμαστε στις 2-3 χώρες που οι κανονισμοί είναι πολύ σωστοί για τους ποδοσφαιριστές.

Από νόμους πάμε καλά, με την εφαρμογή έχουμε ένα θέμα. Όσον αφορά τώρα τις αλλαγές που θα έρθουν, αυτό θέλει χρόνο και δεν θα γίνει άμεσα. Η αφομοίωση αναμένεται το 2020. Η FIFPRO ζητάει πολλά πράγματα και βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τη FIFA.

Θέλει να περιορίσει τις ρήτρες των συμβολαίων, αφού δεν είναι ανάλογες με τις αμοιβές των παικτών. Υπάρχει μία αναντιστοιχία και θέλουμε να εξομοιωθούν με βάση την αξία του παίκτη για να τοποθετηθεί αντίστοιχη ρήτρα στο συμβόλαιό του.

Θεωρώ ότι κάποια πράγματα, μισθοί ή καθυστερήσεις, που πρέπει να είναι δεδομένα σε όλον τον κόσμο δεν μπορούν να εξομοιωθούν όλα. Θεωρώ ότι για την Ελλάδα κάποια πράγματα πιστεύω ότι δεν είναι ακόμα προς συζήτηση. Δεν μπορούμε να έχουμε για παράδειγμα όλο το χρόνο μεταγραφές. Κάποιες χώρες θέλουν χρόνο για να αφομοιώσουν τέτοιες τακτικές».

Για την επίδραση της υπόθεσης Μποσμάν στην Ελλάδα: «Όπως σας είπα, κάποια πράγματα που αλλάζουν δεν σημαίνει ότι λειτουργούν ευεργετικά σε όλες τις χώρες. Στοιχεία για την υπόθεση Μποσμάν για την Ελλάδα δεν έχουμε. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να κάνεις μελέτη για την Ελλάδα, αφού δεν την έχει βοηθήσει αυτή η απόφαση. Κοιτάμε να εκμεταλλευτούμε κάτι, όχι για το καλό του ποδοσφαίρου, αλλά ψάχνουμε τρόπους να κερδίσουμε από αυτό. Στην Ελλάδα θέλουμε χρόνια, αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, για να φτάσουμε στο επίπεδο άλλων χωρών».

Για τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα: «Παλιότερα είχαμε κάνει κάποιες κινήσεις, όμως τώρα και οι διαιτητές διακόπτουν το παιχνίδι σε συνεννόηση με τους αρχηγούς των ομάδων. Στην Τούμπα είδαμε πως αν υπάρξει δύο φορές ένα περιστατικό, τότε διακόπτεται το παιχνίδι.

Σε όλες τις ομάδες ξεκινήσαμε τις ενημερώσεις και συζητάμε με τους παίκτες, τους μιλάμε, τους δίνουμε να καταλάβουν ότι είναι οι πρωταγωνιστές και πρέπει να καταλάβουν ότι τη μία Κυριακή είναι οι οπαδοί τους και την άλλη μπορεί να πάνε στο άλλο γήπεδο και να κάνουν το ίδιο σε εκείνους.

Στόχος μας είναι αν συμβεί κάτι σε ένα γήπεδο, να κάνουμε μία αντίδραση να δείξουμε ότι δεν μας αρέσει αυτό. Και να δείξουμε ότι θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχει μία τέτοια αντίδραση ένας ποδοσφαιριστής από το να βγει μία ανακοίνωση, αφού ό,τι κάνουμε έχει αντίδραση σε όλον τον κόσμο και θέλουμε να προστατεύσουμε και τα μικρά παιδιά από τη βία και το ρατσισμό. Θέλουμε μαζί με τους παίκτες να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου. Θέλει προσπάθεια και η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης».


Το σκεπτικό της νέας αλλαγής στο σύστημα των μεταγραφών

«Σεισμός» ανάλογος με τον νόμο Μποσμάν έρχεται στο ποδόσφαιρο. 

Αν οι προσπάθειες της FifPro έχουν αποτέλεσμα τότε έρχονται τεράστιες αλλαγές στις ποδοσφαιρικές μεταγραφές. 

20 χρόνια έχουν περάσει από τότε που εκδικάστηκε η υπόθεση Μποσμάν. Μια υπόθεση που άλλαξε ριζικά τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Κάτι ανάλογο επιχειρεί να κάνει και τώρα η Fifpro, η παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών, που κινείται νομικά εναντίον της FIFA με την ελπίδα να αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι μεταγραφές των ποδοσφαιριστών.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο μια αγωγή που θα ζητά να τροποποιηθεί το σύστημα των μεταγραφών και να αποκτήσουν οι παίκτες περισσότερα δικαιώματα.

Με λίγα λόγια η Fifpro ζητά όλα τα συμβόλαια να έχουν μάξιμουμ διάρκεια τεσσάρων ετών και μετά τα τα δύο χρόνια οι ποδοσφαιριστές να μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο του συμβολαίου τους χωρίς να υπάρχουν οι ρήτρες που βάζουν οι ομάδες.

Οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα θα έχει ανάλογη επίδραση στο ποδόσφαιρο με αυτή που είχε ο νόμος Μποσμάν και θα μπει ένα τέλος στο τρόπο που διεξάγεται το μεταγραφικό παζάρι, που δεν εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα των ποδοσφαιριστών, του κόσμου και των ομάδων.

Στη ίδια αγωγή περιλαμβάνεται και ρύθμιση για την ανώτερο ποσοστό που μπορούν να έχουν οι ατζέντηδες από μία μεταγραφή.

Όλα αυτά που προτείνονται αναμένεται να φέρουν ριζοσπαστικές αλλαγές στη σχέση των ποδοσφαιριστών με τις ομάδες αφού η πρώτη διετία του συμβολαίου δεν θα μπορεί να πειραχτεί από καμία πλευρά εκτός και αν συντρέχουν λόγοι που θα οριστούν.

Ανάμεσα σε άλλα προτείνεται επίσης ο περιορισμός του αριθμού των ποδοσφαιριστών που θα ανήκουν σε μία ομάδα.

Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο που θα εξετάσει την υπόθεση θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δικαιώσει τους ποδοσφαιριστές αλλά η απόφαση αυτή δεν αναμένεται πριν περάσουν τουλάχιστον δέκα μήνες ενώ για να μπορέσουν οι αλλαγές να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη θα χρειαστούν άλλα ένα με δύο χρόνια. Άρα μιλάμε για κάτι που θα δούμε από το 2018.

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin




Τελευταία Νέα

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.