YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ MPOUTFOOT™

PDF Print E-mail
Friday, 27 March 2015 13:08 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Η νέα προπονητική μέθοδος κινησιολογίας που ακούει στον όνομα ''Mpoutfoot''. Αναπτύσσεται ταχύτατα στην Ελλάδα και – το σημαντικότερο – απευθύνεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές, από τους πιο αρχάριους μέχρι και τους πιο προχωρημένους, σε οποιαδήποτε ηλικία, επίπεδο ή ομάδα και αν βρίσκονται αυτοί. Δημιουργός της ο Προπονητής Δημήτρης Μπούτρος.

Για το τι σημαίνει προπόνηση ''Mpoutfoot™'', πώς λειτουργεί, που εφαρμόζεται, τα οφέλη και το πώς διδάσκεται μίλησε ο Δημήτρης Μπούτρος αποκλειστικά στο Sports-Academies.gr:

1. Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο προπόνηση Κινησιολογίας Mpoutfoot™;

Εννοούμε τη μέθοδο προπόνησης, στην οποία ο ποδοσφαιριστής μαθαίνει τη ΣΩΣΤΗ προετοιμασία και τοποθέτηση του σώματός του πριν και κατά την επαφή με την μπάλα, ώστε να μπορεί με κινητική αρμονία και άρτια τεχνική, στην αρχή συνειδητά και στη συνέχεια αυτοματοποιημένα, να επιτύχει το στόχο του.

2. Aπό που προήλθε η ιδέα της κινησιολογίας ποδοσφαίρου Mpoutfoot™;

H ιδέα της κινησιολογίας προέκυψε πριν από 15 χρόνια, όταν έπαιζα ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο και ταυτόχρονα μάθαινα kung fu. Παρατήρησα ότι, πέρα από τη βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης (ταχύτητα, δύναμη, ευλυγισία, κλπ), η βασική διαφορά τoυ συστήματος των πολεμικών τεχνών  από το ποδόσφαιρο ήταν η θέση των χεριών και η στάση του σώματος. Όσο για τα υπόλοιπα, διαπίστωσα ότι το σουτ στο ποδόσφαιρο είναι το low kick στις πολεμικές τέχνες, το κοντρόλ με το μηρό είναι το χτύπημα με το γόνατο, το πλασέ είναι χτύπημα χαμηλά στο γόνατο, το κοντρόλ με το στήθος είναι αποφυγή και ούτω καθεξής.

Σε όλα τα παραπάνω, η θέση των χεριών καθόριζε το πόσο εύκολα, γρήγορα και σωστά τεχνικά μπορούσε να κινηθεί ο αθλητής. Επιπλέον, παρατήρησα ότι ενώ όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές, όταν τρέχουν χωρίς την μπάλα στα πόδια έχουν τα χέρια λυγισμένα και κοντά στα πλευρά τους, όταν έχουν την μπάλα στα πόδια έχουν τα χέρια τεντωμένα, με αποτέλεσμα κάποιες κινήσεις είτε να να μην μπορούν να εκτελεστούν είτε να εκτελούνται με πολύ μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση.

Επίσης, δεν μπορούν να λυγίσουν εύκολα τη μέση τους με αποτέλεσμα να είναι αργοί στις αλλαγές κατεύθυνσης όταν πραγματοποιούν μια επιθετική κίνηση κι αναποτελεσματικοί αμυντικά.

Έτσι λοιπόν άρχισα να σκέφτομαι πως θα μπορούσα να δημιουργήσω μία υβριδική μέθοδο προπόνησης, που χωρίς να παραπέμπει σε πολεμικές τέχνες, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να εξελιχθούν πολύ γρήγορα και ποιοτικά συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία των μαχητικών αθλημάτων με τις ποδοσφαιρικές κινήσεις.

3. Yπάρχει αντίστοιχη μέθοδος στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό στο χώρο του ποδοσφαίρου;

Απ’ όσο γνωρίζω, ψάχνοντας πολλές φορές στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Σίγουρα κάποιες επιμέρους ασκήσεις που βελτιώνουν την κίνηση του σώματος μπορούν να εφαρμόζονται από προπονητές, όμως ολοκληρωμένο σύστημα κινησιολογίας ποδοσφαίρου με την μορφή που το διδάσκω δεν έχω ανακαλύψει μέχρι στιγμής.

4. Γιατί μέχρι τώρα η κινησιολογία δεν εφαρμόστηκε σε αναγνωρισμένες ακαδημίες που ξεχωρίζουν στο χώρο του ποδοσφαίρου στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα;

Είναι μία πολύ εύλογη ερώτηση την οποία και εγώ ο ίδιος έθεσα πολλές φορές. Η κινησιολογία με την γενικότερη έννοια σε θεωρητικό επίπεδο διδάσκεται σε πανεπιστημιακό μορφή παρόλαυτά σε πρακτικό επίπεδο δεν υφίσταται, τουλάχιστον στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η απάντηση που μπορώ να δώσω είναι ότι η πλειονότητα των προπονητών προέρχεται αποκλειστικά από το χώρο του ποδοσφαίρου, οπότε εύλογα εφαρμόζει μεθόδους αυστηρά ποδοσφαιρικές. Συνήθως κάποιος διδάσκει κάτι που ξέρει καλά και απλά το εξελίσσει με τα χρόνια μέσα από σεμινάρια ή μεθόδους που σχετίζονται με τις δικές του εμπειρίες και ερεθίσματα. Οπότε δεν μπήκε κανείς στον κόπο να δημιουργήσει κάτι που αφενός δεν ξέρει και αφετέρου πιθανόν να πιστεύει ότι δεν θα έχει απήχηση.

Επιπλέον, υπάρχει μία τάση να εφαρμόζονται πράγματα που προέρχονται από το εξωτερικό, καθώς διδάσκονται σε πολύ μεγάλες ακαδημίες και αντίθετα να μην προτιμάται κάτι ελληνικό και μάλιστα όχι διαδεδομένο. Επειδή ακόμη πρόκειται για μία μέθοδο που εμπεριέχει τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο προπόνηση χωρίς μπάλα, κάποιοι προπονητές ίσως να τη θεωρούσαν βαρετή ή ανούσια για τα παιδιά ή τους αθλητές.

5. Που έχει εφαρμοστεί  η νέα αυτή μέθοδος προπόνησης μέχρι σήμερα;

Λόγω του ότι είναι μία νέα και και πρωτοποριακή μέθοδος προπόνησης και δεδομένης της δυσκολίας του να μπει κάποιος στο χώρο του ποδοσφαίρου χωρίς να είναι διάσημος, η μέθοδος εφαρμόστηκε μόνο σε ερασιτεχνικό ομαδικό επίπεδο, για πρώτη φορά το 2009 στην αντρική ομάδα του Ηρακλή Ελευσίνας. Το 2012 εφαρμόστηκε ενισχυτικά για πρώτη φορά σε σχολή προπόνησης του Ολυμπιακού, σε όλα τα τμήματα, και στην ακαδημία του Μινώταυρου.

Σήμερα εφαρμόζεται στην νεοσύστατη ακαδημία του ΠΑΟΚ στον Ασπρόπυργο στα τμήματα Προτζούνιορ, Τζούνιορ, Παμπαιδικό και παιδικό σε ολοκληρωμένη πλέον μορφή.

6.  Σε ποιους απευθύνεται η προπόνηση κινησιολογίας Mpoutfoot™ και γιατί είναι είναι τόσο χρήσιμη;

Η προπόνηση κινησιολογίας Mpoutfoot™ απευθύνεται σε κάθε ποδοσφαιριστή σε οποιαδήποτε ηλικία, επίπεδο ή ομάδα και αν βρίσκεται. Σίγουρα ενδείκνυται το να εφαρμόζεται στις παιδικές ηλικίες, όπου είναι πιο εύκολο να τεθούν οι σωστές βάσεις για την ποδοσφαιρική εξέλιξη του παιδιού. Μπορεί ωστόσο ν΄αποτελέσει και πολύ σημαντική ενισχυτική προπόνηση σε ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να εξαλείψουν σωματικές αδυναμίες και να γίνουν περισσότερο εύστοχοι και αποτελεσματικοί.

Είναι πολύ χρήσιμο προπονητικό εργαλείο διότι μαθαίνει στους μικρούς αλλά και μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές να ελέγχουν απόλυτα το σώμα τους, να αποκτούν γνώση του τι είναι σωστό και τι λάθος σε μία ενέργεια τους και το κυριότερο να μπορούν μόνοι τους να διορθώσουν πολύ γρήγορα και ουσιαστικά την κίνησή τους.

Επιγραμματικά το προπονητικό εργαλείο της κινησιολογίας Mpoutfoot™ παρέχει τα εξής:

- Εξελίσσει τις κινητικές και τεχνικές δεξιότητες του ποδοσφαιριστή

- Βελτιώνει θεαματικά την ποδοσφαιρική του απόδοση

- Ενισχύει την ισορροπία και δημιουργεί σταθερό πάτημα και εκτόπισμα στο γήπεδο

- Βελτιώνει την αντίληψη του ποδοσφαιριστή αναφορικά με την μπάλα, τους συμπαίκτες και τους αντίπαλους στο γήπεδο

- Αυξάνει τα ποσοστά αποτελεσματικότητας και ευστοχίας των ενεργειών με την μπάλα

- Δημιουργεί ποιοτικό ποδοσφαιρικό στυλ και άρτια τεχνική κατάρτιση

- Αυτοματοποιεί τις κινήσεις του ποδοσφαιριστή

- Μαθαίνει τον ποδοσφαιριστή να ελέγχει απόλυτα το σώμα του και να διορθώνει μόνος του τα λάθη του πολύ γρήγορα

- Δημιουργεί στυλ και τεχνική που  ξεχωρίζουν αμέσως μέσα στο γήπεδο

- Μέσα από τεχνικές και εναλλακτικούς τρόπους προπόνησης βελτιώνει, εντοπίζει και εξαλείφει τεχνικές και σωματικές αδυναμίες

- Εστιάζει στην απόλυτη και συμμετρική εκγύμναση του σώματος με πολυασκήσεις που σκοπό έχουν την ταυτόχρονη λειτουργία πολλών μυϊκών ομάδων για άριστο συντονισμό του σώματος

- Αυξάνει την κιναισθητική και ιδεοδεκτική ικανότητα του ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο

7. Η κινησιολογία ποδοσφαίρου Mpoutfoot™ έχει κάποια δομή; Πως διδάσκεται;

Η προπόνηση της κινησιολογίας είναι ένα δομημένο σύστημα που απαρτίζεται από τέσσερα βασικά μέρη:

Την εκμάθηση και προσομοίωση της κίνησης στον αέρα χωρίς μπάλα

Την εκμάθηση και προσομοίωση της κίνησης στον αέρα με μπάλα στατικά και μετά ενεργητικά

Την εκμάθηση και προσομοίωση της κίνησης παθητικά και μετά ενεργητικά με συμπαίκτη

Και τέλος την αγωνιστική εφαρμογή

Η διδασκαλία της είναι πολύ απλή. Περιληπτικά αναφέρω ότι ο αθλητής ξεκινά να προπονείται σε βασικές ποδοσφαιρικές κινήσεις εκτελώντας τις εκατοντάδες ή και χιλιάδες φορές και, αφού συνηθίσει και μάθει να τις εκτελεί σωστά, στην συνέχεια εκτελεί διάφορες ασκήσεις με μπάλα ώστε να συνδυάσει την υπάρχουσα γνώση με την πρακτική εφαρμογή στον αγωνιστικό χώρο.

Βέβαια πολλές φορές δεν ακολουθείται η συγκεκριμένη σειρά και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς τη προπόνηση κινησιολογίας προσαρμόζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις διαφορετικές ανάγκες και ελλείψεις του κάθε αθλητή.

8. Σε πόσο χρονικό διάστημα φαίνονται τα αποτελέσματα της προπόνησης με τη μέθοδο της κινησιολογίας; Πόσο γρήγορα μπορεί να εξελιχθεί ο ποδοσφαιριστής;

Τα  αποτελέσματα φαίνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Με την προπόνηση της κινησιολογίας, επεμβαίνουμε με χειρουργική ακρίβεια στην κινητική αδυναμία του ποδοσφαιριστή και με τις κατάλληλες ασκήσεις τη διορθώνουμε ταχύτητα και ουσιαστικά.

Η εξέλιξη του ποδοσφαιριστή εξαρτάται αποκλειστικά και εξολοκλήρου από τον ίδιο. Αν αντιλαμβάνεται πλήρως τις οδηγίες και τις διορθώσεις που κάνουμε και προσπαθεί να τις εφαρμόζει αγωνιστικά, τότε τα αποτελέσματα φαίνονται σε μικρό χρονικά διάστημα.

Ενδεικτικά αναφέρω δύο παραδείγματα: ποδοσφαιριστής 19 ετών, στόπερ, ομάδας Γ’ εθνικής, με 2 προπονήσεις κινησιολογίας Mpoutfoot™, έμαθε να πατάει σωστά κατά την αμυντική του κίνηση κάτι που μέχρι τότε δεν είχε καταφέρει. Ποδοσφαιριστής ηλικίας 13 ετών, μέσα σε 8 προπονήσεις, έγινε πιο εύστοχος, απέκτησε κίνηση στην μέση του και το κυριότερο έμαθε να τρέχει σωστά.

Το δύσκολο κομμάτι στην προπόνηση της κινησιολογίας είναι το ότι προσπαθούμε να εξαλείψουμε λάθη και συνήθειες ετών μέσα σε λίγες μόνο προπονήσεις. Παρολαυτά, η μέχρι τώρα πορεία μου έχει δείξει ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αρκεί να υπάρχει θέληση και πιστή εφαρμογή των προπονητικών οδηγιών.

9. Ποια είναι η διαφορά της κινησιολογίας ποδοσφαίρου Mpoutfoot™ σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες μεθόδους προπόνησης;

Η διαφορά είναι η εξής:

Η προπόνηση κινησιολογίας Mpoutfoot™ εστιάζει στο σώμα του ποδοσφαιριστή σε σχέση με την μπάλα - δηλαδή σε κάθε μέλος του σώματός του σε σχέση με την μπάλα-, σε αντίθεση με τις υπάρχουσες μεθόδους προπόνησης που εστιάζουν στην συνολική κίνηση του ποδοσφαιριστή. Με άλλα λόγια, οι προπονητές εστιάζουν στον αν ο παίκτης φθάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τη μέθοδο που ακολούθησε και την κίνηση του σώματος του. Εφόσον ο παίκτης ευστοχεί ακόμα και με λανθασμένη στάση σώματος ή λανθασμένη κινητική ενέργεια, ο προπονητής δεν έχει λόγο να τον διορθώσει.

Στην κινησιολογία ποδοσφαίρου Mpoutfoot™ αυτό δεν ισχύει. Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να εκτελεί με απόλυτα σωστή κίνηση την άσκηση με την μπάλα. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται λανθασμένο ακόμα και αν είναι επιτυχημένο. Δίδεται έμφαση στην ακριβή τοποθέτηση του σώματος σε κάθε ενέργεια του ποδοσφαιριστή και το κυριότερο στην ικανότητα του να επαναλαμβάνει όσες φορές θέλει την ίδια κίνηση με το ίδιο αποτέλεσμα. Η θέση των χεριών, των πελμάτων, το λύγισμα της μέσης, ο,τιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την σωματική αρμονία του ποδοσφαιριστή παίζει σημαντικό ρόλο.

10. Γιατί είναι χρήσιμη η κινησιολογία Mpoutfoot™ στους προπονητές τεχνικής και τακτικής ποδοσφαίρου;

Πρώτον, μπορούν να εξελίξουν σε πολύ μικρότερο χρόνο τους μικρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχοντας την σωστή ποδοσφαιρική κινησιολογία εφαρμόζουν με μεγαλύτερη επιτυχία την τεχνική και τακτική τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Δεύτερον, είναι πιο αποτελεσματικοί και αποδοτικοί στη δουλειά τους καθώς αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στο να ασχολούνται με το να διορθώνουν βασικά πράγματα που τα παιδιά θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν.

Τρίτον, έχουν την δυνατότητα να παράγουν περισσότερα ταλέντα και να δημιουργούν περισσότερους άρτιους τεχνικά ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα μπορούν επάξια να παίζουν με ποιοτικό ποδοσφαιρικό στυλ.

11. Πως η κινησιολογία ποδοσφαίρου Mpoutfoot™ μπορεί να ενταχθεί στο ημερήσιο ή εβδομαδιαίο προπονητικό πρόγραμμα μιας ομάδας ή μια ακαδημίας;

Η κινησιολογία ποδοσφαίρου Mpoutfoot™ μπορεί να ενταχθεί είτε ως κύρια είτε ως συμπληρωματική μέθοδος προπόνησης.

Ως συμπληρωματική-ενισχυτική μέθοδος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ομάδα σε διαφορετικές ώρες ή μέρες στην διάρκεια της εβδομάδας για την βελτίωση της ατομικής κινητικής ικανότητας των ποδοσφαιριστών.

Ως κύρια προπόνηση, μπορεί να εφαρμοστεί στην προθέρμανση πριν από κάθε προπονητική μονάδα ή αγώνα για την προσομοίωση ποδοσφαιρικών κινήσεων, που θα μπορούσαν να προκύψουν στο παιχνίδι όπως σουτ, πάσα, κοντρόλ, κεφαλιά κλπ.

12. Πέρα από τον προπονητή τεχνικής, τον βοηθό προπονητή, τον γυμναστή, χρειάζεται και… προπονητή κινησιολογίας;

Όπως γνωρίζετε, ο τομέας της προετοιμασίας και της σωστής προπόνησης στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι σχεδόν μια αυτοτελής επιστήμη. Όλες οι προηγμένες ομάδες του εξωτερικού δεν αρκούνται πλέον στα γνωστά και τετριμμένα, αλλά συνεχώς αναζητούν νέες μεθόδους προκειμένου να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της προπόνησης και τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών.

Ακόμα και ‘φτασμένοι’ ποδοσφαιριστές υστερούν σε βασικές γνώσεις. Φτάνουν σε υψηλό επίπεδο λόγω ταλέντου, αλλά παραμένουν στάσιμοι, διότι η βασική ποδοσφαιρική τους παιδεία έχει κενά που δυστυχώς δεν αναπληρώνονται με τα χρόνια.

Ελάχιστοι γνωρίζουν πώς να τοποθετήσουν σωστά το σώμα τους για ένα κοντρόλ ή για ένα σουτ. Ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν πώς να κινηθούν για να πάρουν πλεονεκτική θέση πριν καν φτάσει σε αυτούς η μπάλα.

Ο ρόλος του προπονητή κινησιολογίας είναι να εντοπίζει ακριβώς αυτές τις αδυναμίες και τα κινητικά κενά των ποδοσφαιριστών και με τις κατάλληλες ασκήσεις και μεθόδους να οδηγεί άμεσα και γρήγορα στη βελτίωσή τους. Πολλές φορές, εύκολα γκολ χάνονται από τελείως λανθασμένη στάση σώματος και αντίθετα πολλά γκολ επιτυγχάνονται τυχαία.

13. Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες και τι σκέφτεσαι μελλοντικά για την κινησιολογία;

Προσωπική μου φιλοδοξία και όνειρο είναι η κινησιολογία ποδοσφαίρου Mpoutfoot™ να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, έτσι ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να αναβαθμιστεί και να μπορεί να συναγωνιστεί τα αντίστοιχα της Ευρώπης. Πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά σε όποια ομάδα και να παίζουν.

Σε επαγγελματικό επίπεδο, θα επιθυμούσα, με τη μέθοδο που έχω αναπτύξει, να προσφέρω ουσιαστικά σε ομάδες που μας αντιπροσωπεύουν στο εξωτερικό καθώς έχω τη δυνατότητα να εξαλείψω τις αδυναμίες και τα κινητικά κενά των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ώστε να γίνουν πιο εύστοχοι και αποτελεσματικοί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με ό,τι οφέλη αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις ομάδες τους.

Τέλος, κρυφός μου πόθος είναι η κινησιολογία ποδοσφαίρου Mpoutfoot™ να αποτελέσει πολύ σύντομα μια νέα διαδομένη ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, που θα ανοίξει νέους ορίζοντες και θέσεις εργασίας στους μελλοντικούς προπονητές και να συμβάλει στη γενικότερη εξέλιξη του ποδοσφαίρου, με αφετηρία την Ελλάδα και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης κρίσης και δυσκολιών.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ MPOUTFOOT™:

Website: www.mpftraining.gr

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Tηλέφωνο: 699 58 28 931


Γήπεδο προπονήσεων: CITY SOCCER

Διεύθυνση: Λ. Κηφισού 25, Αιγάλεω

Καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή

Ατομικές προπονήσεις και ολιγομελή τμήματα

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin




YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.