YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin


YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Τα… αστεράκια που θα λάμψουν στο Μουντιάλ!

PDF Print E-mail
Sunday, 08 June 2014 20:02 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

Είναι το πρώτο τους Μουντιάλ, είναι μικροί σε ηλικία, αλλά όλοι περιμένουν πολλά απ’ αυτούς. 

Το Μουντιάλ πλησιάζει και όλο πληθαίνουν τα αφιερώματα για αυτό. Τα περισσότερα όμως στέκονται στα καμώματα του Ρονάλντο , του Μέσι, του Κασίγιας και όλων των μεγάλων, φτασμένων αστέρων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Που αλλού όμως θα πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας πέρα από αυτούς; Ποια είναι τα νέα αστεράκια που θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο παλκοσένικο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αναμένεται να μας απασχολήσουν έντονα τα επόμενα χρόνια;

Κάναμε μία αναζήτηση και  βρήκαμε τους πιτσιρικάδες που περιμένουμε να λάμψουν στο Μουντιάλ. Ή έστω αυτούς που θα έχουμε να λέμε ότι το πρώτο τους Μουντιάλ, έστω και από τον πάγκο, ήταν αυτό της Βραζιλίας.

Για να μην ξεχνιόμαστε όμως, να υπενθυμίσουμε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη μια κάποια καριέρα, στην ίδια κατηγορία θα μπορούσαν να ανήκουν παίκτες όπως, ο Μάριο Γκέτσε και ο Νεϊμάρ.

Εξίσου μικροί ηλικιακά και για τους δύο θα είναι το πρώτο τους Μουντιάλ.

Ας ξεκινήσουμε από τους  δικούς μας Κώστα Μανωλά και Γιάννη Φετφατζίδη. Σε ηλικία μόλις 22 και 23 ετών αντίστοιχα είναι έτοιμοι για την πρώτη τους εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μια φανταστική χρονιά για τον σέντερ  μπακ των πρωταθλητών Ελλάδας με αξιοπρόσεχτη παρουσία στους ομίλους του Champions League, λογίζεται ως σχεδόν βασικός πλέον στην Εθνική ομάδα.  

Από την άλλη ο «Ιταλός» Γιάννης Φετφατζίδης έκλεψε τις εντυπώσεις στην πρώτη του χρονιά στη Serie A, με τη φανέλα της Τζένοα και ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο αν του δοθεί η ευκαιρία στη Βραζιλία.

Ακολουθεί ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που θα βρουν μπροστά τους οι διεθνείς μας.

Ο λόγος για τον Τζέιμς Ροντρίγκεζ.

Ο 22χρονος κολομβιανός μεσοεπιθετικός  έκανε την μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι μεταπηδώντας από την Πόρτο στη Μονακό, έναντι 42 εκ. ευρώ, για να συναντήσει το ταίρι του σε Πόρτο και εθνική Κολομβίας , Ρανταμελ Φαλκάο.

Ευτυχώς για την εθνική μας, ο φορ των Μονεγάσκων θα απουσιάσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο μικρός Ροντρίγκεζ  δεν θα βρει άλλους επιθετικούς να… «ταΐσει».

Το επόμενο αστεράκι είναι ο Κροάτης Ματέο Κόβασιτς.  Είναι ένας από τους μικρότερους της λίστας μας έχοντας κλείσει τα 20 του πριν από περίπου ένα μήνα.

Ο νέος… Μόντριτς έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με τη φανέλα της Ιντερ , τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, και έκλεισε τη φετινή του χρονιά με 53 εμφανίσεις. Πολλές από αυτές ως βασικός.

Ετοιμάζεται να λάμψει με την «καρό» φανέλα και εμείς περιμένουμε να τον απολαύσουμε.

Σε ηλικία μόλις 21 χρόνων κατέκτησε το Champions League με τη φανέλα της Ρεάλ όντας ένας εκ των βασικών αμυντικών στην αρμάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Ο λόγος για τον Γάλλο Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του σε Μουντιάλ. Με την ίδια φανέλα θα αγωνιστεί και Πόλ Πογκμπά ο οποίος «έβγαλε μάτια» με τη φανέλα της «μεγάλης κυρίας» κατακτώντας το φετινό σκουντέτο.

Καμερουνέζος, αλλά γεννημένος, και ποδοσφαιρικά αναθρεμμένος στη Γερμανία και την Μπουντεσλίγκα ο Τζόελ Μάτιπ ετοιμάζεται να παίξει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Φορώντας τη φανέλα των λιονταριών και δίπλα σε παίκτες όπως ο Σάμουελ Ετό ο ύψους 1,93 μ. αμυντικός, ελπίζει να αναδειχθεί και αυτός. Όχι πως δεν το έχει ήδη κάνει με την Σάλκε στην Μπουντεσλίγκα όπου κατέγραψε φέτος 31 εμφανίσεις και 3 γκολ.

Κοιτώντας την ομάδα του Βελγίου παρατηρείς ότι το ταλέντο ξεχειλίζει. Όλοι περιμένουν από τη συγκεκριμένη ομάδα να είναι η ευχάριστη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δύο πιτσιρικάδες είναι όμως αυτοί που πιστεύουμε ότι θα ξεχωρίσουν και θα μας κάνουν να γράφουμε για αυτούς τα επόμενα χρόνια.

Ο Άντναν Γιανουζάι εμφανίστηκε υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φεργκιουσον ως το νέο αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, αλλά φέτος δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το ναυάγιο της χρονιάς.

Παρόλα αυτά όντας ο μικρότερος στη λίστα μας αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις. Αν δεν το κάνει φέτος σίγουρα το μέλλον είναι μπροστά του.  Ο άλλος πιτσιρικάς ακούει στο όνομα Ρομέλου Λουκάκου.

Μπορεί να μην κατάφερε να πείσει στην προετοιμασία τον «special one »  για τις δυνατότητες του και να μείνει στην Τσέλσι, αλλά ήταν ένας από τους βασικούς  της φετινής καλής πορείας της Έβερτον βρίσκοντας δίχτυα 15 φορές σε 30 συμμετοχές.

Είναι ένας από τους βασικούς επιθετικούς της επίθεσης του Βελγίου και αναμένεται να αναστατώσει πολλές άμυνες με την παρουσία του.

Γνωστός σε μας από τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών μας εφημερίδων, ο Άλαν Πουλίδο σε ηλικία 23 ετών αναμένεται να παίξει και αυτός το πρώτο του Μουντιάλ.

Ο νέος σταρ του Ολυμπιακού (εκτός απροόπτου), έκανε φέτος  τρομερά πράγματα στην Απερτούρα με τη φανέλα της Τίγκρες, ενώ έχει ήδη σκοράρει 4 φορές σε 3 παιχνίδια με το Μεξικό.

Κλείνουμε με δύο σχετικά γνωστούς στο ευρύ κοινό, τον Τζαμαϊκανό, αλλά πολιτογραφημένο Άγγλο, Ραχίμ Στέρλινγκ και τον Τζούλιαν Ντράξλερ.

Ο 19χρονος άσσος της εκπληκτικής φετινής Λίβερπουλ, ετοιμάζεται για το πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του. Το αν θα τον θαυμάσουμε αρκετά είναι κάτι που ξέρει μόνο ο εκλέκτορας των «Λιονταριών» Ρόι Χότζον.

Υπάρχει συνωστισμός  στο κέντρο αλλά ο  ταχύτατος μέσος θα διεκδικήσει στα ίσια μια θέση στην ενδεκάδα.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται ο Τζούλιαν Ντράξλερ είναι μόλις 20 χρονών και είναι ήδη η 2ημεγάλη του διοργάνωση μετά το EURO του 2012 όπου μας είχε δείξει το ταλέντο του.

Σε αυτά τα δύο χρόνια έγινε παίκτης βαρόμετρο για τους «βασιλικούς μπλε» ενώ θέλει να κάνει το ίδιο και με τη Νασιονάλμανσαφτ. Βέβαια αυτό με παίκτες στη θέση του όπως οι Γκέτσε, Μίλερ, Κρός και Οζίλ μόνο εύκολο δεν είναι αλλά ο μικρός έχει δείξει ότι το έχει και πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι το φανταζόμαστε θα κάνει όλο τον κόσμο να παραμιλά με τα καμώματά του.


Ρεπορτάζ Γρηγόρης Ποζιός-rebuke.gr

Share
 

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.





top