YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin

Τσιάρτας: «Γιατί να μην μείνει ο Μανωλάς στην ΑΕΚ»;

PDF Print E-mail
Wednesday, 18 May 2016 12:41 | Συντάχθηκε απο τον/την sportsteam   
Share

O Βασίλης Τσιάρτας τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Στέλιου Μανωλά στον πάγκο της ΑΕΚ. Αν προχωρήσει πάντως το σενάριο οι αλλαγές στο τμήμα κάτω των 20 της Ένωσης θα είναι δεδομένες καθώς τον δικό του δρόμο θα ακολουθήσει και ο βοηθός του Νίκος Παναγιώτάρας.  Έτσι το τμήμα Κ20 θα είναι πρός αναζήτηση νέου προπονητή.

Καθόλου κακή ιδέα δεν βρίσκει την παραμονή του Στέλιου Μανωλά στον πάγκο της ΑΕΚ ο Βασίλης Τσιάρτας. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, εξήρε την τακτική του στον τελικό κι αναρωτήθηκε τι παραπάνω έχουν οι ξένοι. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλης Τσιάρτας στο ΣΠΟΡ FM 94.6:

Για το παιχνίδι: «Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν ότι διάβασε λάθος το παιχνίδι ο Σίλβα. Παρόλο που ήταν 70-30 η κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, η μπάλα βρισκόταν κυρίως στα πόδια τριών παικτών. Η κατοχή όταν δεν καταλήγει σε τελικές είναι ανούσια. Η ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή της και φαινόταν ότι αυτή η κατοχή που είχε, τον κούραζε τον Ολυμπιακό. Και νομίζω ότι φάνηκε η αποχή από τα παιχνίδια. 

Πέρα απ’ αυτό, αντέδρασε αργά με τις αλλαγές του Ιντέγε και του Τσόρι. Ξέροντας ότι η ΑΕΚ θα κλείσει χώρους και θα μείνει πίσω, δεν είχε τον παίκτη-κολώνα που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή τον Ιντέγε. Ο Πουλίδο είναι ένας παίκτης που χρειάζεται χώρους. Θέλει γήπεδο μπροστά του και όχι κλειστή άμυνα. Όταν βλέπεις τον Φορτούνη να γυρνάει πολύ πίσω για να παίρνει μπάλα, αυτό σημαίνει ότι χάνεις έναν παίκτη δημιουργικό που μπορεί να πάει στο ένας με έναν ή να σουτάρει. Και αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί της ΑΕΚ».

Για την τακτική του Στέλιου Μανωλά: «Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά στημένη. Ακολούθησαν όλοι το πλάνο του Μανωλά και συνέβαλαν όλοι. Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και όταν ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα βγει μπροστά, χτύπησε στην αντεπίθεση και ασφάλισε το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Θα μπορούσα να πω σχεδόν καθόλου. Ακόμα και όταν έβαλε το γκολ ο Ολυμπιακός, κράτησε αυτή τη συμπαγή αμυντική λειτουργία».

Για την άποψη του Μανωλά ότι ο Μάνταλος μπορεί να γίνει ένας ακόμα καλύτερος Τσιάρτας: «Είχα πει ότι ο Μάνταλος έχει τα στοιχεία να γίνει κάποια στιγμή ο ηγέτης της ΑΕΚ. Αυτό όμως δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη και δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Εξαρτάται και από τους συμπαίκτες που θα έχει δίπλα του.

Εγώ είμαι κατά των συγκρίσεων. Από το να συγκρίνουμε παίκτες είναι καλύτερο να τους βοηθάμε να χτίσουν το δικό τους στιλ και προσωπικότητα και να γράψουν τη δική τους ιστορία. Καθένας είναι μοναδικός. Ο Μάνταλος είναι κοντρολαρισμένος παίκτης, με μεγάλη ποιότητα και μπορεί να εξελιχθεί πάρα πολύ καλά. Ξαναλέω όμως ότι δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Δεν πρέπει όμως να βαραίνουμε έναν παίκτη με συγκρίσεις, αλλά να προσπαθούμε να αναδείξουμε το παιχνίδι του και τα καλύτερα στοιχεία του».

Για τη σημασία της κατάκτησης του Κυπέλλου από την ΑΕΚ: «Ο χθεσινός τίτλος είναι κυρίως τίτλος ψυχολογίας. Η ιστορία μιας ομάδας βάζει και κάποια δεδομένα στο τι είναι καταδικασμένη να πετύχει. Η ΑΕΚ έχει πάρει πολλούς τίτλους, αλλά το να πάρει έναν στην επιστροφή της από τις χαμηλότερες κατηγορίες δίνει ψυχολογία. Και πιστεύω ότι θα βοηθήσει και για τη συνέχεια των πλέι-οφ. Στο χθεσινό παιχνίδι, οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν δίψα, σε αντίθεση με τους παίκτες του Ολυμπιακού που ήταν σαν να ήθελαν να βγάλουν την υποχρέωση και να πάνε διακοπές.

Από ‘κει και πέρα χρειάζεται σωστή διαχείριση της επιτυχίας από την ΑΕΚ. Τα πράγματα με το πρόγραμμα στα πλέι-οφ είναι μπερδεμένο, αλλά από σήμερα κιόλας η ομάδα πρέπει να στρέψει το παιχνίδι στο ματς με τον Πανιώνιο και να κλείσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη χρονιά. Μια χρονιά που πήγε καλά από άποψη αποτελεσμάτων, αλλά όχι από πλευράς ποδοσφαίρου».

Για το αν ο ίδιος θα κρατούσε τον Μανωλά στη θέση του προπονητή: «Καλό το ερώτημα. Μετά τη χθεσινή επιτυχία, στην άκρη του μυαλού του Στέλιου θα μπορούσε να είναι το ενδεχόμενο να συνεχίσει. Γιατί να μην συνεχίσει ένας προπονητής που γνωρίζει την ομάδα, είναι από τα σπλάχνα της και έδειξε και χθες ότι μπορεί να τα καταφέρει; Αν το συζητήσουν με καθαρό μυαλό και βάλουν τα πράγματα στη σωστή βάση τους, δεν βλέπω τον λόγο να μην είναι ο Στέλιος ο προπονητής της ΑΕΚ.

Δεν καταλαβαίνω αυτή την ξενομανία. Αν είναι να έρχονται οι ξένοι και στη μέση της χρονιάς να στρέφεσαι στους δικούς σου ανθρώπους, δεν έχει νόημα. Το πού θα καταλήξει η ΑΕΚ θα φανεί, αλλά δεν θα ήταν κακή ιδέα να μείνει εκείνος στο τιμόνι και να χτίσει την ομάδα το καλοκαίρι. Παρεμπιπτόντως, θέλω να πω για τον Δέλλα ότι έχει το δικό του μερίδιο σε αυτή την επιτυχία της ΑΕΚ. Όλα είναι θέμα του πώς μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας την επόμενη μέρα. Ο Στέλιος, παρόλο που είναι δύσκολος χαρακτήρας, μπορεί να το τολμήσει. Αν του δοθεί αυτή η δυνατότητα, πιστεύω ότι καλό θα ήταν να την αξιοποιήσει».


Share
 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin




YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
powered by στοιχημα
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ




MEDIA GALLERY

Κ11:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ12:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣΑ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΕΚ 2-2


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.